Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Gastenkamer - Foto
Label A

Rosario Bever

Poreel 10a
1547 Bever
Tel: +32 (0)54 58 68 20
info@rosario.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Kamer Badkamer Gemeenschappelijke ruimten Multifunctionele ruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
info dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenIn hartje Bever, een dorpje op de grens van het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen, is Rosario gelegen. Er is geen parkeerterrein aanwezig. Soms kan men in de straat parkeren. De hoofdinkom is niet toegankelijk door de trede aan de inkomdeur en de trap in het inkomsas. Het toegangspad naar de zij-inkom ligt te steil hellend. Bij de inkomdeur aan de zij-inkom is een beperkte manoeuvreerruimte aanwezig. De centrale gang is voldoende ruim. Bij de zithoek is de manoeuvreerruimte beperkt. In de eetzaal is de tafel slechts beperkt onderrijdbaar. Hier zou later in het jaar een andere, op maar gemaakte tafel, komen. Zowel de kapel als de vergaderzaal zijn moeilijk bereikbaar door de hellende vlakken er naar toe. In het aangepast toilet is de manoeuvreerruimte beperkt. Voor de wastafel is de ruimte te klein. Vanuit de eetzaal kan men naar de aangepaste slaapkamer gaan. Op deze route is de dubbele deur enkel bruikbaar indien men beide deurdelen opent. Het hellend vlak op deze route is vrij steil. In de slaapkamer moet men de tafel en de zetel verwijderen om voldoende manoeuvreerruimte te creëren. In de badkamer is de manoeuvreerruimte beperkt. Er is een doucherolstoel aanwezig. Er zijn in totaal 5 slaapkamers aanwezig. Enkel de aangepaste slaapkamer bevindt zich op het gelijkvloers. De gewone slaapkamers liggen op de verdieping en zijn enkel met een trap bereikbaar. Hier ligt ook het gewoon sanitair. Zowel in het sanitair als in de slaapkamers op de verdieping is weinig contrast aanwezig.
Datum screening: 05-03-2015. Uitgevoerd door: Toegankelijkheidsbureau vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
De bewegwijzering en signalisatie is slechts zeer beperkt aanwezig.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: info
Er zijn geen parkeerplaatsen aanwezig. Soms kan men in de straat parkeren.

Toegangspaden

Score: niet toegankelijk
De toegangspaden naar de zij-inkom liggen te steil hellend om zelfstandig bruikbaar te zijn. Bij de poort is ook een beperkte manoeuvreerruimte aanwezig.

Naar het begin van de pagina

Inkom via de zijkant van het gebouw

Score: toegankelijk met hulp
De ruimte voor de toegangsdeur van de zij-inkom is beperkt. De hoofdinkom is niet toegankelijk door de hoge trede voor de inkomdeur en de trap in het inkomsas.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: niet toegankelijk
De centrale gang is voldoende breed om te manoeuvreren. Op de route naar de kapel en de vergaderruimte zorgt het hellend vlak ervoor dat er onvoldoende manoeuvreerruimte is. Op de route naar de toiletten is de keerruimte beperkt. Op de route naar de aangepaste slaapkamer moet men bij de deur beide deurdelen openen. De helling op deze route is vrij steil.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: niet toegankelijk
De verdieping is enkel bereikbaar met een trap.

Naar het begin van de pagina

Gastenkamer

Score: toegankelijk met hulp
In de aangepaste slaapkamer moet de zetel en tafel verwijderd worden om voldoende manoeuvreerruimte te creëren. In de badkamer zijn de manoeuvreerruimtes beperkt. De gewone slaapkamers bevinden zich op de verdieping en zijn enkel bereikbaar via een trap. Hier is ook gemeenschappelijk sanitair aanwezig. Zowel in het sanitair als in de slaapkamers is weinig contrast aanwezig.

Naar het begin van de pagina

Gemeenschappelijke ruimten

Score: toegankelijk met hulp
De manoeuvreerruimte in de zithoek is beperkt. In de eetzaal is de tafel slechts beperkt onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Multifunctionele ruimte

Score: niet toegankelijk
Zowel bij de kapel als bij de vergaderruimte zorgen de hellende vlakken aan de deuren voor onvoldoende manoeuvreerruimte.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: niet toegankelijk
De toiletten bevinden zich nabij de centrale gang. De manoeuvreerruimte voor de deur en in het aangepast toilet is beperkt. Voor de wastafel is onvoldoende manoeuvreerruimte.

Naar het begin van de pagina