Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Bezoekerscentrum - Foto

Bezoekerscentrum Huis Mulle De Terscheuren

Ieperstraat 42-46
8700 Tielt
Tel: 051/42.82.55
info@tielt.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Balie Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Multifunctionele ruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHet Bezoekerscentrum Tielt en regio ligt op wandelafstand van de Markt en bevindt zich net naast de Dienst voor Toerisme op de site van Huis Mulle de Terschueren.
Het bezoekerscentrum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers mits hulp. Het probleem situeert zich voornamelijk bij de bediening van de deuren.
De drempels in het gebouw zijn voorzien van afschuining en er is een aangepast toilet aanwezig.
Datum screening: 08-11-2012. Uitgevoerd door: Westkans vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Er zijn geen specifieke voorzieningen voor personen met een visuele of auditieve beperking.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Er zijn 2 invalswegen naar het bezoekerscentrum. Vanaf de parking Minderbroedersplein is er goede bewegwijzering. De bewegwijzering vanaf de Ieperstraat is minder duidelijk.
Binnen is er een algemeen informatiebord.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: zelfstandig toegankelijk
Het bezoekerscentrum beschikt niet over een eigen parkeerterrein. Er is wel parkeergelegenheid op het Minderbroedersplein. Ter hoogte van de kerk in de patersdreef zijn ook 2 aangepaste parkeerplaatsen.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: toegankelijk met hulp
Vanaf de Ieperstraat bereikt men de toegang via een poortgebouw. Bij de aansluiting met het voetpad kan men hinder ondervinden.
Het toegangspad vanaf de parking is redelijk steil hellend.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: toegankelijk met hulp
Aan de hoofdinkom is er een drempel. Daarnaast is er een alternatieve toegang tot de receptie die drempelloos verloopt, maar deze staat enkel in de zomer open.

Naar het begin van de pagina

Inkomhal

Score: zelfstandig toegankelijk
In de inkomhal, waar de hoofdtoegang gesitueerd is, staan 2 computers. Er is voldoende ruimte en de computers kunnen vlot bediend worden door rolstoelgebruikers.

Naar het begin van de pagina

Receptie

Score: niet toegankelijk
Er is voldoende circulatieruimte. Aan de balie is er een verlaagd en beperkt onderrijdbare gedeelte.

Naar het begin van de pagina

Expositieruimte

Score: niet toegankelijk
De expositieruimte is moeilijk zelfstandig te betreden door de opstelling van het schuin vlak na de deur. De ruimte zelf is goed toegankelijk. Kleine drempels worden voorzien van een metalen hellend vlak.
De inhoud van de tentoonstelling is goed toegankelijk, ook voor een rolstoelgebruiker. Alle belevingstoestellen zijn door verlaagde knoppen en schermen bereikbaar en bruikbaar.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: niet toegankelijk
Er is aangepast sanitair aanwezig. Er is beperkte circulatieruimte voor de toiletdeur.
De ruimte in het toilet is groot genoeg maar, omdat de deur naar binnen opendraait, kan men moeilijk manoeuvreren in het toilet.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: niet toegankelijk
De gang naar het toilet heeft een beperkte breedte van 107 cm. Het is moeilijk om te manoeuvreren.

Naar het begin van de pagina