Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Bezoekerscentrum - Foto

Bezoekerscentrum Bulskampveld

Bulskampveld 9
8730 Beernem
Tel: 0032 50 55 91 00
bulskampveld@west-vlaanderen.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Balie Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Multifunctionele ruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHet gerenoveerde kasteel in het provinciedomein Lippensgoed-Bulskampveld is ingericht als natuur- en streekbezoekerscentrum.
Actieve tentoonstellingen nodigen je uit om op ontdekking te gaan in het domein en het Houtland. Aan de balie kun je terecht voor het aankopen van toeristische publicaties, het lenen van veldwerkmaterialen of het reserveren van lokalen en/of begeleide activiteiten.
Op de grote parking voor het domein kan men parkeren. Het is dan nog een eindje stappen tot aan de inkom. Het bezoekerscentrum is redelijk goed toegankelijk. Aan de niveauverschillen zijn er hellingen voorzien. Soms zijn ze te steil aangelegd, maar met hulp wel bruikbaar.
In de zalen is er voldoende circulatieruimte. Er is een aangepast toilet aanwezig, maar deze is iets beperkt in ruimte.
Datum screening: 15-10-2019. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Hasselt. In opdracht van: Provinciebestuur West-Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Er zijn weinig voorzieningen voor personen met een visuele of auditieve beperking.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
De verschillende voorzieningen op het domein worden voldoende en duidelijk bewegwijzerd.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: niet toegankelijk
Op het domein zijn 2 parkings voorzien, Aanwijs en Driekoningen. Parking Aanwijs heeft geen aangepaste parkeerplaatsen (her-aanleg voorzien 2020). Parking Driekoningen is het dichtst bij het bezoekerscentrum gelegen. Er zijn 6 voorbehouden en aangepaste parkeerplaatsen voorzien op de Driekoningen parking. De ondergrond van de parkeerplaatsen is niet vlak en rolstoelvast.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
Via een lang, vlak en breed pad doorheen de kinderspeeltuin bereikt men het kasteel. De toegang van het bezoekerscentrum bevindt zich op kelderniveau. Het toegangspad is langs beide zijden van het kasteel hellend aangelegd tot de inkom van het bezoekerscentrum.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: toegankelijk met hulp
De toegang bestaat uit 2 automatische schuifdeuren en een sas. Er is voldoende ruimte aan de deuren en in de sas. Ter hoogte van de eerste deur wordt een drempel van 10 cm weggewerkt door middel van een afschuining.

Naar het begin van de pagina

Loket

Score: zelfstandig toegankelijk
De balie bevindt zich na de inkom. Er is voldoende circulatieruimte.

Naar het begin van de pagina

Expositieruimte

Score: zelfstandig toegankelijk
De zalen educatiecentrum -1 en tentoonstelling +1 zijn goed toegankelijk, er is voldoende circulatieruimte.
In het educatiecentrum kunnen er problemen ondervonden op de route ernaartoe en op de inhoud. Het meubilair kan niet altijd vlot bediend worden door rolstoelgebruikers.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: niet toegankelijk
De circulatie op het gelijkvloers naar de toiletten en naar de lift voldoen aan de normen. De helling naar zaal -1 is steil om zelfstandig te gebruiken.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
Via de trappen of de lift bereikt men de bovenverdiepingen.
De lift is voldoende groot maar de liftdeur heeft een beperkte doorgangsbreedte van 80 cm.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: niet toegankelijk
Er is publiek sanitair aanwezig met een aangepast toilet. De ruimte van het aangepast toilet is iets te klein met beperkte transferruimte naast het toilet.

Naar het begin van de pagina