Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Gebouwencomplex - Foto

Lakenhallen Ieper

Grote Markt 34
8900 Ieper
Tel: 32(0)57.239.220
flandersfield@ieper.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Loket Horizontale circulatie Verticale circulatie Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar   Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn geen extra voorzieningen
Datum screening: 23-10-2012. Uitgevoerd door: Westkans vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Lakenhallen: In Flanders Fields Museum (Museum)


Lakenhallen: In Flanders Fields Museum - Foto
Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Winkelruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHet 'In Flanders Fields Museum' werd recentelijk vernieuwd. Het vertelt het grotere verhaal van de Groote Oorlog. Naast de honderden authentieke objecten en beelden, is er ook bijzondere aandacht voor het verhaal van de ‘kleine man’. Levensechte personages en interactieve opstellingen confronteren de hedendaagse bezoeker met zijn evenmens in de oorlog een eeuw geleden.
Het museum is goed toegankelijk. Bij de volledige inrichting (balie, tentoonstelling, sanitiar,...) is er aandacht besteed aan toegankelijkheid.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
(Her)nieuw(d) museum open sinds juni 2012, met bijzondere aandacht voor toegankelijkheid.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Het is duidelijk aangegeven waar de inkom van het museum zich bevindt. In het museum is de signalisatie en de bewegwijzering hoog geplaatst en niet zo duidelijk zichtbaar.

Naar het begin van de pagina

Inkom/ Uitgang

Score: toegankelijk met hulp
De inkom en uitgang van het museum zijn verschillend. De uitgang gebeurt via het bezoekerscentrum. Aan beide toegangen is er een drempel die afgeschuind wordt.
Het metalen hellend vlak aan de inkom is redelijk steil aangelegd, maar met hulp bruikbaar.

Naar het begin van de pagina

Loket

Score: zelfstandig toegankelijk
De balie aan de inkom van het museum voldoet aan de normen. De balie bij de uitgang (= bezoekerscentrum) is beperkt onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
Elke bezoeker krijgt bij het betalen van een ingangsticket een 'Poppy' badge.
Bij de in- en uitgang van de tentoonstelling zijn er beveiligingshekjes. Deze zijn te openen met de 'Poppy' badge.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
Er is een trap en lift voorzien bij de in- en uitgang van de tentoonstelling. De liften voldoen aan de normen.

Naar het begin van de pagina

Expositieruimte

Score: zelfstandig toegankelijk
De tentoonstelling bevindt zich op +1. Er is veel aandacht besteed aan toegankelijkheid en dit wordt ook doorgetrokken in de inrichting.
Een rolstoelgebruikers kan de verhaallijn volgen. Ook al zijn bepaalde gedeeltes niet toegankelijk, zal men niet het gevoel krijgen iets gemist te hebben.

Naar het begin van de pagina

Winkel - verkoopsruimte

Score: toegankelijk met hulp
De museumshop bevindt zich bij de uitgang van de tentoonstelling in het bezoekerscentrum. Het is goed toegankelijk. De doorgangen in de winkelruimte zijn voldoende ruim. De kassa is niet onderrijdbaar maar heeft een lager gedeelte.

Naar het begin van de pagina

Eet- en drinkgelegenheid

Score: zelfstandig toegankelijk
Het museumcafé bevindt zich op het gelijkvloers van de Lakenhallen aan de uitgang van de tentoonstelling. Het café is vlot bereikbaar, er is voldoende circulatieruimte en er zijn enkele onderrijdbare tafels voorzien.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: toegankelijk met hulp
Er zijn 2 sanitaire blokken voorzien, zowel aan de inkom als aan de uitgang van het museum. Beiden hebben een goed aangepast toilet, de duwknop aan de wastafel is het enige knelpunt .

Naar het begin van de pagina


Lakenhallen: Belfort (Historisch gebouw)


Lakenhallen: Belfort - Foto
Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Multifunctionele ruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar   Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn geen extra voorzieningenHet Belfort kan niet afzonderlijk bezocht worden. Het is een onderdeel van het museumbezoek In Flanders Field. Hiervoor wordt dan ook een meerprijs gevraagd.
Het Belfort is een beklimming van 213 treden met een uniek zicht over de stad en de omliggende slagvelden.
Er is geen lift voorzien en is dus niet rolstoeltoegankelijk.
Naar het begin van de pagina


Lakenhallen: Kenniscentrum (Archiefinstelling)


Lakenhallen: Kenniscentrum - Foto
Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Bibliotheekzone Expositieruimte Vergaderruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn geen extra voorzieningenHet kenniscentrum is het geheugen van het museum. Het kenniscentrum bestaat al sinds 1989.
De collectie van het In Flanders Museum is rijk, uniek en gevarieerd: boeken, foto’s, frontkaarten, kranten, tijdschriften, documentatiemappen, memorabilia, egodocumenten, affiches, audiovisueel materiaal en schaduwarchieven uit of over de Eerste Wereldoorlog of daarmee gerelateerde onderwerpen. De boeken zijn online raadpleegbaar.

Het kenniscentrum is bereikbaar via het Sint-Maartensplein of via het bezoerscentrum. Bij de toegang in het bezoekercentrum wordt het niveauverschil opgevangen door een helling. De zaal is vlot toegankelijk. Er is ook aangepast sanitair aanwezig.
Naar het begin van de pagina


Lakenhallen: Bezoekerscentrum (Bezoekerscentrum)


Lakenhallen: Bezoekerscentrum - Foto
Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Balie Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Multifunctionele ruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHet bezoekerscentrum omvat een eigentijdse streektentoonstelling, een uitgebreide museumshop annex toeristische winkel, een toeristische infobalie en de kantoren van de dienst voor toerisme. Het is tevens de uitcheckbalie van het In Flanders Fields Museum.
Het bezoekerscentrum is vlot toegankelijk. Er is ook aangepast sanitair aanwezig.
Naar het begin van de pagina


Lakenhallen: Nieuwerck en Raadzaal (Historisch gebouw)


Lakenhallen: Nieuwerck en Raadzaal - Foto
Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Multifunctionele ruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHet Nieuwerck is een uitbreiding die de Lakenhalle van Ieper kende tussen 1620 - 1624. Het is een galerij bestaande uit 10 spitse bogen. Onder het Nieuwerck bevindt zich de toegang tot het stadhuis.
Het stadhuis is redelijk toegankelijk.
De drempel bij de toegang en de kleinere lift kunnen knelpunten vormen.
Naar het begin van de pagina