Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Toeristisch infokantoor - Foto

Toerisme Westende: Villa les Zéphyrs

Henri Jasparlaan 173
8434 MIDDELKERKE
Tel: 059 30 06 40
Fax: 059 31 11 95
toerisme@middelkerke.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Balie Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Multifunctionele ruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenIn de Westendse Villa Les Zéphyrs, beschermd als monument, bevindt zich het museum Kusthistories en de balie voor de Dienst voor Toerisme. In dit dossier beperken we ons tot de gegevens over de Dienst voor Toerisme en het sanitair. De toegankelijkheid van het museum werd niet onderzocht.

De oorspronkelijke inkom wordt niet gebruikt. De toegang gebeurt aan de zijkant van het gebouw. Op het toegangspad wordt een niveauverschil via een goed toegankelijk hellend vlak overbrugd.
Aan de balie is er voldoende circulatieruimte maar er is geen verlaagd en onderrijdbaar gedeelte voorzien.
Het aangepast toilet ter hoogte van de onthaalbalie is moeilijk bereikbaar en te klein om als rolstoelgebruiker comfortabel te gebruiken.
Datum screening: 26-10-2012. Uitgevoerd door: Westkans vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Er zijn geen specifieke voorzieningen voor personen met een visuele of auditieve beperking.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Het logo van het infokantoor wordt duidelijk weergegeven. Binnen zijn de faciliteiten duidelijk gesignialiseerd.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: zelfstandig toegankelijk
Het gebouw beschikt niet over een eigen parkeerterrein. Er zijn binnen een straal van 100m twee voorbehouden en aangepaste parkeerplaatsen.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
Op het toegangspad naar de inkom is er een niveauverschil van 30 cm dat via een goed toegankelijk hellend vlak wordt overbrugd.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: zelfstandig toegankelijk
De oorspronkelijke toegang van de villa wordt niet gebruikt. De toegang gebeurt aan de zijkant van het gebouw. De deur is een automatische deur en er is voldoende circulatieruimte.

Naar het begin van de pagina

Balie

Score: niet toegankelijk
Er is voldoende circulatieruimte voor de balie. De balie is niet onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: niet toegankelijk
De toiletten bevinden zicht ter hoogte van het onthaalbalie. De circulatieruimte in het sas is beperkt.

Sanitair - Toiletten

Score: niet toegankelijk
Het aangepast toilet is te klein om als rolstoelgebruiker comfortabel te gebruiken. Er is onvoldoende circulatie- en opstelruimte.

Naar het begin van de pagina