Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Toeristisch infokantoor - Foto
Label A

Toeristisch infokantoor Diksmuide

Grote Markt 6
8600 Diksmuide
Tel: 051 79 30 50
toerisme@diksmuide.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Balie Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Multifunctionele ruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp info geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar info   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenSinds 2015 kunnen bezoekers van Diksmuide terecht in de vernieuwde dienst voor toerisme. Het infokantoor verhuisde naar het gerestaureerde annexgebouw van het stadhuis op de Grote Markt.

Op de Grote Markt is er parkeergelegenheid met een aangepaste en voorbehouden parkeerplaats maar de ondergrond van de Grote Markt en de parking in kasseien is moeilijk toegankelijk. Via het nieuwe binnenplein, dat in vlakke klinkers is uitgevoerd, is de toegang tot het infokantoor drempelloos bereikbaar. De deur is breed maar zeer zwaar om te openen.
De bezoeker kan informatie bekomen in de vele folders, opzoeken op de interactieve kaart, of advies vragen aan de balie. De doorgangen zijn voldoende breed voor een rolstoelgebruiker, er is een hellend vlak voorzien om de drempel tussen de ruimtes te overbruggen, maar op sommige plekken is de draairuimte beperkt.
De meeste folders zijn bereikbaar, de interactieve kaart is onderrijdbaar en aan de balie is een verlaagd deel voorzien dat (beperkt) onderrijdbaar is.

De expositieruimte in de kelder is via een trap bereikbaar. Rolstoelgebruikers kunnen de ruimte bezoeken via het stadhuis.
Datum screening: 20-05-2016. Uitgevoerd door: Westkans vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Het toerismekantoor wordt op de gevel aangeduid. Op de deur is het I-logo duidelijk zichtbaar.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: niet toegankelijk
Op de Grote Markt is er parkeergelegenheid. Er is slechts één voorbehouden parkeerplaats voorzien met uitstapruimte naast en achter de parkeerplaats. De ondergrond in kasseien is moeilijk toegankelijk.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
De toegang van het infokantoor bevindt zich op het binnenplein dat aangelegd is klinkers.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: toegankelijk met hulp
De toegang is drempelloos en voldoende breed maar de deur is zeer zwaar.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: info
De bezoeker kan stapsgewijs via 3 ruimtes informatie opzoeken. Een rolstoelgebruiker kan hulp nodig hebben op het smal hellend vlak, of ter hoogte van de folders waar de circulatieruimte soms beperkt is.

Inkomruimte

Score: toegankelijk met hulp
In de eerste ruimte worden de folders aangeboden. Er is voldoende circulatieruimte maar niet alle folders zijn goed bereikbaar.

Naar het begin van de pagina

Interactieve kaartenkamer

Score: toegankelijk met hulp
Via een automatische schuifdeur kom je in de kaartenkamer terecht waar je op een digitaal scherm informatie kan opzoeken. Er is een drempel van 9 cm. Aan één deur is een luw maar smal hellend vlak voorzien.
Het scherm is onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Balie

Score: toegankelijk met hulp
In de laatste ruimte kan je persoonlijk advies vragen aan de balie. Er is een verlaagd maar beperkt onderrijdbare balie.

Naar het begin van de pagina

Verhalenschat - Stadsarhief (-1)

Score: info
De expositieruimte in de kelder kan vanuit het infokantoor enkel met een trap bezocht worden. Rolstoelgebruikers moeten de ruimte bezoeken via het stadhuis waar wel een lift voorzien is.

Sanitair - Toiletten

Score: info
Er is openbaar sanitair met aangepast toilet in het gebouw achter het stadhuis of in de kelder van het stadhuis.