Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Gebeds- en bezinningsgebouw - Foto

Sint-Romboutskathedraal

Onder Den Toren 12
2800 Mechelen
Tel: 015 21 87 06


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Gebeds- en bezinningsruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenDe hoofdingang van de kathedraal is enkel bereikbaar via treden. Aan de zuidkant is er een drempelloze ingang. Het toegangspad is aangelegd in behoorlijk bolle kasseien. De inkomdeur langs de zuidelijke kruisbeuk is voldoende breed. De sasdeuren zijn wel zwaar om te openen.
Het schip, de zijbeuken en het transept zijn vlot toegankelijk. De aparte grote zijkapel is bereikbaar via een vrij steil hellend vlak. De open zijkapellen hebben allemaal een trede. Bij de treden voor het kathedraalmuseum in de kooromgang is een hellend vlak voorzien. Ook dit is zeer steil.
De toren is enkel te voet te beklimmen via 536 treden : er is geen lift voorzien. Mensen met een medische aandoening, minder mobielen of mensen met extreme hoogtevrees worden afgeraden de klim aan te vatten. Er is een korte videopresentatie van het torenbezoek aanwezig nabij de infobalie.
Datum screening: 07-02-2018. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Sint-Niklaas. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
De toegang tot de Sint-Romboutskathedraal is kosteloos. Voor de 97 m hoge torenbeklimming moet je wel inkom betalen.
Er is een bushalte vlakbij.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Voor de kathedraal, beneden aan de trap bij de hoofdingang (westtoren), is het niet duidelijk of er ook een toegankelijke ingang voor rolstoelgebruikers is.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: niet toegankelijk
Er is geen aangepaste parkeerplaats vlakbij de kathedraal.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: toegankelijk met hulp
De voetgangerszone voor de kerk is aangelegd in vlakke kasseien. De hoofdingang is enkel bereikbaar via een luie trap (5 treden) zonder leuningen. Er is echter wel een drempelloos bereikbare rolstoeltoegankelijke ingang langs de zuidgevel. Dit toegangspad is aangelegd in semi-bolle kasseien.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: zelfstandig toegankelijk
De drempelloze rolstoeltoegankelijke zij-ingang is voldoende breed. De sasdeuren zijn zwaar om te openen. Bij de hoofdingang van de kathedraal, onder de toren, is er een hoog en niet onderrijdbaar loket.

Naar het begin van de pagina

Gebeds- en bezinningsruimten

Score: zelfstandig toegankelijk
In het schip en de drempelloze zijbeuken is er overal voldoende vrije doorgang. De aparte zijkapel (noordwest) met zware pivotdeuren is bereikbaar via een vrij steil hellend vlak. De drie open zijkapellen links hebben alle drie een 14 cm hoge trede.

Naar het begin van de pagina

Kathedraalmuseum in kooromgang

Score: niet toegankelijk
De kooromgang is bereikbaar via 2 treden of een zeer steil hellend vlak en een brede glazen deur.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: niet toegankelijk
De kathedraal heeft een dames- en een herentoilet maar geen aangepast toilet.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie naar toren

Score: niet toegankelijk
De trap naar de toren is bereikbaar via een smalle gang en een zeer smal controlepoortje met een trede.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie naar toren

Score: niet toegankelijk
De toren kan enkel beklommen worden met een zeer steile trap. Er is geen lift. De eerste verdieping (kraankamer) bevindt zich al meer dan 100 treden boven de begane grond. Om helemaal boven te geraken (Skywalk) moet je 536 treden beklimmen. Je kan wel op het gelijkvloers bij het onthaalloket terecht op een digitaal scherm voor een virtuele rondleiding.

Naar het begin van de pagina