Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Museum - Foto

Kazerne Dossin

Goswin De Stassartstraat 153
2800 Mechelen
Tel: 015 29 06 60
Fax: 015 29 08 76
info@kazernedossin.eu


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Winkelruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHet museum bevindt zich in een apart gebouw recht tegenover de kazerne. Er zijn twee aangepaste parkeerplaatsen op de openbare weg vlakbij het museum. De toegangspaden naar het museum zijn breed, drempelloos en goed verhard. De brede automatische inkomdeuren zijn zo goed als drempelloos. De vrije doorgang aan de detectiepoortjes bedraagt maximaal 82 cm. In de grote ontvangstruimte is er vlak voor de niet onderrijdbare balie een kleine museumshop. In het museum zijn de tijdelijke expo's ondergebracht op niveaus 0 en -1. De permanente tentoonstelling start op het gelijkvloers en loopt door op de verdiepingen. Alle niveaus zijn bereikbaar met de zeer ruime lift en met trappen. Op niveau -1 zijn de brede maar zware deuren nogal moeilijk te openen. In alle exporuimtes is er voldoende circulatieruime. Vrijwel alle belevingselementen zijn vlot benaderbaar met de nodige manoeuvreerruimte ervoor. De vele interactieve digitale wandschermen kunnen vrij vlot door iedereen gebruikt worden, al zijn ze meestal niet onderrijdbaar. Ook de audiogidsen, die je terugvindt op alle niveaus, zijn handig. Ook de panoramazaal met groot terras helemaal boven is goed toegankelijk. De educatieve ruimten hebben allemaal een brede deur. In het kleine auditorium met steile zittribune is er vooraan net voldoende ruimte om een paar rolstoelen op te stellen. Er zijn ook twee zeer ruime aangepaste toiletten in het museum. Deze zijn goed uitgerust.
Datum screening: 26-01-2018. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Sint-Niklaas. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Er is een bushalte op 300 m van de ingang van het museum dat vlot toegankelijk is voor rolstoelgebruikers.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie museum

Score: info
Op het plein voor het museum staan vlaggen met naamaanduiding van Kazerne Dossin. Binnen is de signalisatie wel overal aanwezig en in het algemeen duidelijk en overzichtelijk.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: zelfstandig toegankelijk
Het museum heeft geen eigen parkeerterrein. Er zijn wel twee aangepaste parkeerplaatsen op de openbare weg vlakbij.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden museum

Score: zelfstandig toegankelijk
De oversteekplaats met zebrapad voor het gebouw is drempelloos. Vanaf daar is er een breed en effen goed verhard toegangspad over circa 50 m tot bij de ingang van het museum. Nabij de ingang is er een tweede zacht hellend toegangspad en een trap.

Naar het begin van de pagina

Inkom museum

Score: toegankelijk met hulp
De inkomdeuren zijn brede automatische draaideuren met sensor. Alle deuren hebben een kleine vaste dorpelregel die voor struikelgevaar kan zorgen. De vrije doorgang tussen de detectiepoortjes bedraagt 82 cm.

Naar het begin van de pagina

Onthaal- en ticketbalie

Score: niet toegankelijk
De onthaal- en ticketbalie is 94 cm hoog en niet onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Winkel - verkoopsruimte (0)

Score: zelfstandig toegankelijk
De museumshop in de ontvangstruimte (balieruimte) is vlot bereikbaar. De blokken waarop de boeken zijn uitgestald, zijn niet langs alle zijden benaderbaar met een rolstoel, dit o.w.v. de smalle doorgangen.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
Op de route van de lift naar de tijdelijke tentoonstelling en de filmruimte met zittribune op niveau -1 (via de vestiaire) moet je langs een brede maar zeer zware deur. De circulatie in de tentoonstellingsruimten op de verschillende verdiepingen is meestal lusvormig via altijd brede doorgangen.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
Alle niveaus van het museum zijn vlot bereikbaar met een zeer ruime en goed uitgeruste lift.

Naar het begin van de pagina

Vestiaire met lockers (-1)

Score: info
De lockers in de vestiaire op niveau -1 bestaan uit 4 rijen kastjes boven elkaar zodat er voor iedereen een aantal lockers binnen handbereik zijn.

Naar het begin van de pagina

Expositieruimte tijdelijke expo (0, -1)

Score: zelfstandig toegankelijk
Er zijn grote ruimtes voor de tijdelijke tentoonstellingen op het gelijkvloers en niveau -1. De dubbele draaideur van de exporuimte op -1 is voldoende breed maar zwaar om te openen.

Naar het begin van de pagina

Permanente expositieruimte (0 t/m +3)

Score: zelfstandig toegankelijk
De permanente expositieruimte van het museum strekt zich uit van het gelijkvloers (inleidende film) tot en met de derde verdieping. Er is overal voldoende circulatieruimte en voldoende manoeuvreerruimte voor de belevingselementen. De tekstpanelen en labels zijn goed leesbaar. Er zijn op verschillende niveaus interactieve schermen, vaak touchscreens. Deze meestal verticale schermen hangen op een goede hoogte maar zijn beperkt of niet onderrijdbaar. Er wordt ook vaak gebruik gemaakt van audiogidsen in verschillende talen. Deze zijn meestal gebruiksvriendelijk. Her en der staan zitbanken zonder rugleuning.

Naar het begin van de pagina

Educatieve ruimten (+2, +3, +4)

Score: zelfstandig toegankelijk
De educatieve lokalen hebben een brede deur en overal voldoende manoeuvreerruimte. Er is een klein auditorium met tribune zitplaatsen op de vierde verdieping. Voor de tribune is er net voldoende ruimte om een paar rolstoelen op te stellen.

Naar het begin van de pagina

Multifunctionele ruimte (+4)

Score: toegankelijk met hulp
De grote panoramazaal op de vierde verdieping is vlot bereikbaar en toegankelijk. Ook het ruime bijhorend dakterras is vlot toegankelijk via zeer brede glazen deuren.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten museum

Score: toegankelijk met hulp
Het museum beschikt over twee aangepaste toiletten (niveau -1 en +3). Beide zijn zeer ruim en hebben een brede semi-automatische deur. De ruimte is vrij goed ingericht met o.a. de nodige steunbeugels naast de toiletpot.

Naar het begin van de pagina


Museum (Museum)


Museum - Foto
Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Winkelruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
info dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp   Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn geen extra voorzieningenHet Memoriaal bevindt zich in het gebouw van de kazerne recht tegenover het museumgebouw. Het zacht hellende toegangspad is breed en goed verhard, de inkomdeur breed en zo goed als drempelloos. Alle deuren naar de exporuimte zijn nogal zwaar om te openen. Het Memoriaal loopt over twee niveaus. De kelderverdieping is bereikbaar met een ruime plateaulift. Er is nagenoeg overal voldoende opstel- en manoeuvreerruimte in de tentoonstellingsruimten. Het achterste deel van de expo in de kelder "Gezichten" is moeilijk bereikbaar met de rolstoel. Bij de inkomhal is er een goed ingericht aangepast toilet.
Naar het begin van de pagina


Archiefinstelling (Archiefinstelling)


Archiefinstelling - Foto
Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Bibliotheekzone Expositieruimte Vergaderruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
info info dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk info geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen   Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn geen extra voorzieningenHet documentatiecentrum bevindt zich in het gebouw van de kazerne recht tegenover het museumgebouw. In het documentatiecentrum kan men enkel terecht na voorafgaande afspraak en aanmelding bij de onthaalbalie van het museum. De inkomdeur is breed en drempelloos. Na aanmelding op de tablet in de inkomhal, kan je dan met de ruime lift naar de leeszaal komen onder begeleiding. Het archief is volledig gedigitaliseerd. Op het gelijkvloers is er een vrij goed ingericht aangepast toilet.
Naar het begin van de pagina