Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Museum - Foto

Brouwerij Bourgogne des Flandres

Kartuizerinnenstraat 6
8000 Brugge
Tel: 050 33 54 26
info@bourgognedesflandres.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Winkelruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
info dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk info geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenIn het hart van Brugge is brouwerij Bourgogne des Flandres te vinden.

Er is geen eigen parkeergelegenheid. Het toegangspad is voorzien in vlakke kasseien. De hoofdinkom is niet toegankelijk, rolstoelgebruikers kunnen drempelloos binnen via de inkom van de brasserie/bar.
De brasserie is bereikbaar via een dubbele deur met een afgeschuinde helling ter hoogte van de deur. Een deel van de brasserie en het terras aan de waterzijde zijn niet toegankelijk. Er zijn geen onderrijdbare tafels. Het terras op het binnenplein is goed bereikbaar en heeft onderrijdbare tafels.

Ook in de gang naar het sanitair en de balie/winkel is er een afgeschuinde drempel.
De balie is niet onderrijdbaar. Ter hoogte van de kassa is de draairuimte beperkt, aan de zijde van de winkel is er voldoende circulatieruimte.

In het aangepast toilet is de draairuimte beperkt, maar er is voldoende opstelruimte aan het toilet. De wastafel is klein en de steunbeugel is moeilijk bruikbaar.

Rolstoelgebruikers kunnen zowel de multimediazaal (+1) als de tentoonstellingsruimte in de zolder (+2) vlot bezoeken, om de andere zones te bereiken moeten trappen overbrugd worden. Rolstoelgebruikers worden begeleid om met de lift de verdiepingen te bereiken.
Datum screening: 10-10-2017. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Brugge. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Zowel buiten als binnen is er voldoende signalisatie.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: info
Er is geen eigen parkeergelegenheid, bezoekers kunnen parkeren in een van de ondergrondse parkeergarages die Brugge rijk is.

Toegangspaden

Score: toegankelijk met hulp
Het voetpad ter hoogte van de toegangspoort is voldoende breed en vlak, maar aangelegd in kleine kasseien. De kasseien op het binnenplein zijn vlakker.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: zelfstandig toegankelijk
Aan de hoofdinkom zijn er 2 treden. Rolstoelgebruikers kunnen de toegang tot de Brasserie nemen, die is voldoende breed en drempelloos.

Naar het begin van de pagina

Balie

Score: niet toegankelijk
Aan de balie is er geen onderrijdbaar gedeelte en er is onvoldoende vrije draairuimte.

Naar het begin van de pagina

Winkel

Score: toegankelijk met hulp
De toegang tot de winkelruimte is smal, maar in de winkel is voldoende draairuimte.

Naar het begin van de pagina

Eet- en drinkgelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
De brasserie/bar is bereikbaar. Er zijn geen onderrijdbare tafels. Een gedeelte van de brasserie is enkel bereikbaar met een trede. Het terras op het binnenplein is goed toegankelijk, het terras aan de waterzijde is niet rolstoeltoegankelijk.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: niet toegankelijk
Er is een aangepast toilet voorzien. Er is voldoende opstelruimte aan het toilet, maar de steunbeugel is slecht geplaatst en de wastafel is niet onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: info
Doorheen het gebouw zijn er veel niveauverschillen, vaak enkel te overbruggen via trappen. Er wordt gebruik gemaakt van wegneembare hellingen - hulp is nodig hier!

Verticale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
Er is een lift die alle verdiepingen bedient. De lift is goed toegankelijk, maar de oproep- en bedieningsknoppen zijn aanraakknoppen (niet tactiel voelbaar).

Naar het begin van de pagina

Expositieruimte

Score: toegankelijk met hulp
Enkel de multimediaruimte op +1 en de tentoonstellingsruimte in de zolder (+2) zijn bereikbaar voor rolstoelgebruikers. De overige ruimtes in het museum/brouwerij zijn niet rolstoeltoegankelijk.

Naar het begin van de pagina

Tastingsruimte

Score: niet toegankelijk
Op +1 bevindt zich de tastingsruimte. Net na de deur wordt een drempel met een hellend vlak overbrugd, hulp kan nodig zijn.

Naar het begin van de pagina