Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Jeugdverblijf - Foto
Label A

Bielebale - De Verre Planeet

Elshoutbaan 15
2930 Brasschaat
Tel: 03 653 52 74
vakantie@bielebale.be


Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Kamer Douches bij de kamer Toiletten bij de kamer Multifunctionele ruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk info dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn geen extra voorzieningenJeugdverblijfcentrum Bielebale in het park van Brasschaat telt drie kamphuizen waaronder "De Verre Planeet" (53 pers) met een aantal rolstoeltoegankelijke bedden. Er zijn twee voorbehouden maar zeer smalle parkeerplaatsen voor personen met een beperking naast de inkomdeur. 100 m verderop zijn er echter bredere aangepaste plaatsen. De brede toegangspaden zijn vrij goed verhard en beide ingangen breed en drempelloos.
Op het gelijkvloers zijn de polyvalente zalen, de slaapzalen met sanitair en het sanitair blok drempelloos bereikbaar. De meeste binnendeuren zijn echter nogal smal. Beide slaapzalen (10 pers) hebben een beperkte manoeuvreerruimte achter de deur. Er zijn telkens twee bedden vrij vlot toegankelijk. De andere bedden zijn stapelbedden met beperkte manoeuvreerruimte naast het bed. Het ruime aangepast toilet centraal in de kamers heeft eveneens een vrij smalle deur maar is verder wel goed uitgerust. Enkel de transferruimte recht voor de toiletpot is beperkt. Het sanitair blok achteraan de gang heeft een aangepast toilet en douche. Ook hier zijn er weer smalle deuren en de ruimte van zowel het aangepast toilet als de aangepaste douche is beperkt. De bediening van de douche is niet optimaal. Het aangepast toilet is goed uitgerust. De twee polyvalente zalen zijn voldoende ruim maar de tafels zijn slechts beperkt onderrijdbaar.
De verdieping is enkel bereikbaar met een trap.
Datum screening: 09-11-2017. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Sint-Niklaas. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Het jeugdverblijfcentrum Bielebale is vlot bereikbaar met de bus. Het kamphuis "De Verre Planeet" heeft 2 toegankelijke slaapzalen met elk enkele rolstoeltoegankelijke bedden. In het aangrenzende verblijf "De Zon" en "De Sterren" zijn 67 slaapplaatsen, waarvan het grootste aantal rolstoeltoegankelijk. In"Casa Ametza" (ook van Bielebale) vind je bovendien voor iedereen toegankelijke vakantiehuisjes die zijn aangepast aan specifieke noden zoals lichamelijke beperkingen en verschillende zintuiglijke beperkingen.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
"Jeugdverlijfcentrum" staat in grote letters bij de ingang aangegeven. In het gebouw is de signalisatie duidelijk.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: zelfstandig toegankelijk
Er is een zeer uitgebreid parkeerterrein (circa 175 wagens) bij de hoofdinrit van het gebouwencomplex op circa 200 m en een beperkter parkeerterrein (19 wagens) bij de ingang van kamphuis "De Verre Planeet" zelf. Hier zijn 2 smalle voorbehouden plaatsen voor personen met een beperking. Bij het "Casa Ametza" 100 m verderop zijn er nog eens 12 wel voldoende brede aangepaste plaatsen.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: toegankelijk met hulp
Het gebouw heeft twee ingangen. Beide toegangspaden zijn vrij vlot begaanbaar en berijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: zelfstandig toegankelijk
Beide dubbele inkomdeuren zijn breed en drempelloos.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
Via de lange en brede centrale gang zijn alle ruimten bereikbaar.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: info
De verdieping is enkel bereikbaar met een trap. Alle functies die zich boven bevinden (kamers en sanitair) zijn ook op het gelijkvloers voorhanden. De brede trap is uitgerust met goed omgrijpbare leuningen.

Naar het begin van de pagina

Gastenkamers (gelijkvloers)

Score: toegankelijk met hulp
Er zijn twee grote aangepaste kamers of slaapzalen (10 pers) op het gelijkvloers, elk met hun eigen ruim sanitair centraal in de kamer. De deur van de slaapzalen is nogal smal en de manoeuvreerruime achter de deur en in de kamer is vrij beperkt. Achteraan de kamer zijn twee éénpersoonsbedden met voldoende ruimte naast het bed. De deur van het sanitair (enkel toilet en wastafel) in de kamer is eerder smal met beperkte manoeuvreerruimte voor de deur. De ruimte is net voldoende groot. De wastafel, dicht bij het toilet kan wel hinderen bij een frontale transfer naar het toilet. Het toilet is verder goed ingericht en uitgerust met twee steunbeugels.

Naar het begin van de pagina

Douches op de gang

Score: niet toegankelijk
In het sanitair blok op de gang (gelijkvloers) vind je een aangepaste douche en een aangepast toilet. De deuren naar de aangepaste douche zijn zeer smal. De doucheruimte zelf is eerder klein. De drempelloze douche kan uitgerust worden met een verplaatsbare douchestoel. De sproeier kan slechts op één hoogte vastgezet worden. Ook de bediening met een vrij hoge duwknop is niet eenvoudig.

Naar het begin van de pagina

Toiletten op de gang

Score: niet toegankelijk
Ook de deuren naar het aangepast toilet op het gelijkvloers zijn zeer smal. In de toiletruimte zelf is ook de manoeuvreerruimte beperkt. Verder is het toilet wel vrij goed ingericht.

Naar het begin van de pagina

Multifunctionele ruimten

Score: toegankelijk met hulp
De grote polyvalente zaal die tevens gebruikt wordt als eetzaal, heeft een brede deur. Er is voldoende manoeuvreerruimte rondom de tafels die beperkt onderrijdbaar zijn (onvoldoende vrije hoogte). De kleine polyvalente zaal heeft een smalle deur maar wel voldoende manoeuvreerruimte langs minstens twee zijden van de tafelopstelling. Ook hier zijn de tafels slechts beperkt onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Keuken

Score: niet toegankelijk
Het gebouw beschikt over een kleine zelfkookkeuken. De deur is smal en er is erg weinig manoeuvreerruimte in het keukentje. De inrichting is niet onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina