Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Openbaar toilet - Foto

Openbaar toilet: Huis van de Mechelaar

Reuzenstraat 1
2800 Mechelen
Tel: 0800 2 0800
onthaal@mechelen.be


Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn geen extra voorzieningenIn het Huis van de Mechelaar is er publiek sanitair met een aangepast toilet aanwezig. In dit dossier beperken we ons tot de gegevens van het sanitair en de route er naar toe. De toegankelijkheid van het Huis van de Mechelaar zelf werd niet mee onderzocht.
Op het toegangspad en aan de inkom is een hoogteoverbrugging. Beiden worden overbrugd met een licht hellend vlak. De automatische inkomdeuren hebben voldoende doorgangsbreedte. De route van de inkom naar de toiletten loopt langs de infobalie. De gebruiker kan hinder ondervinden door de aanwezigheid van de stoelen op de gang aan de spreekruimtes. Het aangepast toilet beschikt over voldoende circulatieruimte, de opstelruimte naast en voor het toilet zijn er beperkt.
Datum screening: 07-11-2017. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Sint-Niklaas. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
De naam van het gebouw is aangegeven op de vensters van het gebouw. Deze is door de reflectie niet steeds duidelijk. De inkom is niet duidelijk aangegeven. Binnen het gebouw is er een bewegwijzering naar de toiletten.

Toegangspaden

Score: toegankelijk met hulp
Op het toegangspad is een hoogteoverbrugging met een licht luwend hellend vlak.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: niet toegankelijk
De automatische inkomdeuren hebben voldoende doorgangsbreedte. In het inkomsas is een licht luwend vlak waardoor er geen vlakke opstelruimte is.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
De route van de inkomhal tot het sanitair is te smal door de aanwezigheid van de stoelen ter hoogte van de spreekruimtes.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: niet toegankelijk
Het aangepast toilet beschikt over voldoende circulatieruimte. De opstelruimte voor het toilet is beperkt. Door de plaats van de wastafel is de opstelruimte naast het toilet beperkt. Er zijn 2 steunbeugels voorzien. Door de slechte plaatsing en positionering is de vaste beugel aan de muur onbruikbaar. De wastafel in de ruimte is onderrijdbaar en voorzien van een duwknop. Het toiletpapier is te ver van het toilet opgehangen.

Naar het begin van de pagina