Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Gebeds- en bezinningsgebouw - Foto

Onze-Lieve-Vrouw-over-de-Dijlekerk Mechelen

Onze-Lieve-Vrouwstraat -
2800 Mechelen
torensaandedijle@mechelen.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Gebeds- en bezinningsruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk info geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn geen extra voorzieningenDe Onze-Lieve-Vrouw-over-de Dijlekerk ligt aan de zuidzijde van het stadscentrum tussen de Dijle en de stadsring. Bij de kerk zijn enkele aangepaste parkeerplaatsen voorbehouden voor personen met een beperking. Er is een bushalte aan de kerk. De ingang van de kerk onder de westtoren is breed en drempelloos. Het tochtsas achter het ruim portaal heeft zeer zware toegangsdeuren en er is weinig manoeuvreerruimte. De kerk is zeer ruim met veel circulatieruimte in de zijbeuken, dwarsbeuken en kooromgang. Het driebeukig schip en de dwarsbeuken liggen op hetzelfde niveau. Koor, kooromgang en koorkapellen liggen hoger. De kooromgang is naast de treden ook bereikbaar met een bijgeplaatst steil hellend vlakje. Veel bezienswaardigheden zijn zichtbaar in het schip en zijbeuken en vanuit de kooromgang. Twee koorkapellen met vitrinekasten zijn enkel bereikbaar via een trede.
Datum screening: 22-06-2017. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Sint-Niklaas. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
De Onze-Lieve-Vrouw- over-de-Dijlekerk is een gotisch kruisbasiliek uit de 14e 15e eeuw.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Bij de ingang van de kerk is een duidelijk informatiepaneel met openingsuren aangebracht.

Parkeergelegenheid

Score: zelfstandig toegankelijk
Rond de kerk, in de aanpalende straten is er parkeermogelijkheid. Aan de oostzijde van de kerk en bij het westportaal zijn er aangepaste voorbehouden parkeerplaatsen.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
De voetpaden rond de kerk zijn vlak en ruim. De toegangszone is vanop de straat drempelloos te bereiken.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: toegankelijk met hulp
Tijdens de openingsuren staat de kerkdeur open. De toegang is breed en drempelloos. Het portaal is zeer ruim. Het tochtsas heeft voldoende brede, doch zeer zware deuren. Aan de binnenste sasdeuren is de circulatieruimte beperkt.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie in de kerk

Score: zelfstandig toegankelijk
Het driebeukig schip en de zijbeuken zijn volledig drempelloos. Overal is voldoende vrije circulatieruimte.
De brede kooromgang is bereikbaar via treden en een steil hellend vlakje.

Naar het begin van de pagina

Kerk en kunstschatten

Score: zelfstandig toegankelijk
De bezienswaardigheden in de kerk zijn verspreid in het driebeukig schip, de dwarsbeuken, de kooromgang met de koorkapellen.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: info
Geen sanitair aanwezig.