Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Gemeenschapscentrum - Foto

GC Baljuwhuis, Galmaarden

Kammeersweg 2
1570 Galmaarden
Tel: 054 51 61 67
Fax: 054 51 61 69
baljuwhuis@galmaarden.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Loket Horizontale circulatie Verticale circulatie Toeschouwersruimte Vergaderruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenGC Galmaarden is gelegen in de Kammeersweg en is bereikbaar met het openbaar vervoer en de wagen. De aangepaste parkeerplaats is te klein om goed bruikbaar te zijn. De toegangspaden liggen niet volledig vlak zodat de poort op de route moeilijk bedienbaar is.

Men kan via de verschillende toegangen het gebouw goed of met hulp betreden.
Er is enkel in blok B een lift aanwezig zodat enkel de verdiepingen van deze blok toegankelijk zijn. Dit enkel wanneer de rolstoel voldoende smal is want de liftdeur heeft een zeer beperkte breedte.

De ruimtes op het gelijkvloers en op de verdieping van blok B zijn goed bereikbaar met hulp. De tafels zijn echter niet onderrijdbaar.

Er is enkel in blok CD een aangepast toilet Dit is bruikbaar met hulp. In de andere sanitaire blokken is geen aangepast toilet aanwezig. In blok A is zelfs helemaal geen toilet aanwezig.

Gezien de verdiepingen van blok A en D niet bereikbaar zijn voor rolstoelgebruikers hebben aanpassingen, specifiek voor rolstoelgebruikers, op deze verdiepingen enkel nut wanneer ook een lift geplaatst wordt en deze verdiepingen bereikbaar zijn.
Datum screening: 15-07-2008. Uitgevoerd door: Toegankelijkheidsbureau vzw. In opdracht van: Provincie Vlaams-Brabant.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
De lokalen worden goed aangeduid.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: niet toegankelijk
Er is een parkeerterrein op het plein voor het GC (Brusselsestraat). Er is 1 aangepaste parkeerplaats. Deze is te klein en uitgevoerd in kasseien.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: toegankelijk met hulp
Het pad naar het binnenplein is goed begaanbaar en drempelloos.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: zelfstandig toegankelijk
Blok A is goed bereikbaar. Blok B is goed bereikbaar. Het hoogteverschil aan de deur wordt overbrugd door een hellend vlak en enkele treden. Blok C/D is met hulp bereikbaar.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
De gangen zijn voldoende breed.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: niet toegankelijk
In blok A en C/Dis er enkel een trap aanwezig. In blok B is er een trap en een lift. Deze is met hulp bruikbaar.

Naar het begin van de pagina

Kantoorruimte

Score: niet toegankelijk
blok B: De sociale dienst is bereikbaar met hulp (via de lift). Het kantoor van de bestuurssecretaris is bereikbaar met hulp (vanuit de sociale dienst). De burelen zijn niet onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Multifunctionele ruimte

Score: toegankelijk met hulp
In blok A zijn de foyer (0),de baljuwzaal (0), Meierszaal (+1) en de Brouwerszaal (+1.5) gelegen. De lokalen op het gelijkvloers zijn met hulp bereikbaar. De lokalen op de verdiepingen zijn enkel via een trap bereikbaar. In Blok B is de Heerenzaal (+2) bereikbaar met de lift maar er is onvoldoende ruimte aan de deur. In blok C/D is de Gravenzaal gelegen op het gellijkvloers maar omwille van de drempel is de zaal niet bereikbaar. De zalen op de verdieping ( De Ster, De Toren) zijn enkel via de trap bereikbaar.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: toegankelijk met hulp
Er is een aangepast toilet in blok B (+1) Dit is met hulp bereikbaar maar te klein om bruikbaar te zijn . Het aangepast toilet in blok C/D is goed bereikbaar en bruikbaar met hulp.

Naar het begin van de pagina