Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Concertgebouw - Schouwburg - Foto

Concertgebouw Brugge

't Zand 34
8000 Brugge
Tel: 0032 50 47 69 99
info@concertgebouw.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Loket Horizontale circulatie Verticale circulatie Toeschouwersruimte Vergaderruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
info dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenOp 't Zand in Brugge is het Concertgebouw gelegen.

Het toegangspad via het plein voor het gebouw is voldoende breed en vlak.
Er zijn verschillende toegangen tot het gebouw. Alle deuren zijn voldoende breed, maar zwaar om te openen. De toegang tot het Concertgebouw is goed aangeduid. In de multifunctionele inkomhal is een beperkt onderrijdbare balie aanwezig. Via inkomhal zijn cafetaria, sanitair en (via lift, trap en hellend vlak) Foyer Parterre bereikbaar. Het sanitair ter hoogte van de vestiaire is goed bruikbaar op enkele kleine knelpunten na. De Foyer Parterre is goed toegankelijk via de liften, het hellend vlak is te lang en te steil om comfortabel zelfstandig te overbruggen. De rolstoeltoegankelijke zitplaatsen in de concertzaal bevinden zich op het niveau van de Foyer Parterre. De deuren naar de zaal zijn smal en zwaar, hulp kan nodig zijn.
Er is ook aangepast sanitair voorzien op het niveau van de Foyer Parterre en op het niveau Balkon, maar de aangepaste toiletten zijn klein en de plaatsing van de sanitaire toestellen hindert de opstelruimtes.

De Kamermuziekzaal en bovenliggende zalen zijn ook toegankelijk via een eigen toegang en lift. De aangepaste toiletten in dit deel van het gebouw zijn goed toegankelijk.

De artiestentoegang gebeurt via een opeenvolging van smalle dubbele deuren. Het loket is niet onderrijdbaar. Er is een ruime vergaderzaal, verderop in de gang is een aangepast toilet. In de artiestenzone is een ruime lift aanwezig. Er zijn enkele toegankelijke kleedruimtes maar zonder aangepaste sanitair: op +1 van de artiestenzone is er een aangepast toilet, maar geen aangepaste douche.
De artiestenfoyer en studio's zijn goed toegankelijk. Het podium is vanuit de artiestenzone drempelloos te bereiken.

De toegang tot het Café gebeurt voornamelijk via de inkomhal. De deuren staan open. Bezoekers kunnen ook plaatsnemen aan de tafels in de inkomhal.

Het Circuit is slechts deels toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Datum screening: 25-01-2022. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Brugge. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Bij voorstellingen kunnen personen met een beperking begeleiding krijgen indien zij dit op voorhand melden.
Voor het belevingsparcours Circuit is er steeds begeleiding voorzien zonder aanvraag vooraf.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Zowel op als in het gebouw is de signalisatie beperkt.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: info
In de publieke ondergrondse parkeergarage is er voldoende parkeergelegenheid, alsook aangepaste parkeerplaatsen.

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
Het toegangspad via 't Zand is breed en vlak.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: toegankelijk met hulp
De toegangen tot het gebouw bestaan uit grote, zware glazen deuren. Aan de hoofdtoegang is de toegang aangeduid op de deuren. De inkomhal is een multifunctionele zone.

Naar het begin van de pagina

Balie

Score: toegankelijk met hulp
In de inkomhal is een lage balie voorzien, het onderrijdbaar gedeelte wordt beperkt door de vormgeving.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
Op de routes doorheen het gebouw moet de bezoeker vaak smalle en zware dubbele deuren passeren. In de gangen op de verdiepingen worden hoogteverschillen overbrugd door hellende vlakken. De hellende vlakken variëren in hellingspercentage, hulp kan nodig zijn.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: niet toegankelijk
Alle niveaus in het gebouw zijn bereikbaar met de verschillende liften in het gebouw. De trappen zijn breed, maar er ontbreken goede leuningen en contrasten. De hellende vlakken die leiden naar de Foyer Parterre zijn te steil en te lang om zelfstandig te overbruggen.

Naar het begin van de pagina

Toeschouwersruimte

Score: toegankelijk met hulp
In het gebouw zijn 2 zalen: de Concertzaal en de Kamermuziekzaal. Beide zalen hebben voldoende ruimte om als rolstoelgebruiker comfortabel plaats te nemen. Om de Concertzaal te bereiken moet de bezoeker smalle, zware dubbele deuren passeren.

Naar het begin van de pagina

Vergaderruimte

Score: zelfstandig toegankelijk
In de werknemers-/artiestenzone is er een ruime vergaderruimte aanwezig.

Naar het begin van de pagina

Multifunctionele ruimtes

Score: toegankelijk met hulp
In de Lantaarntoren zijn multifunctionele ruimtes aanwezig. De dubbele deuren zijn smal en zwaar om te openen.

Naar het begin van de pagina

Soundfactory

Score: toegankelijk met hulp
In de Lantaarntoren bevindt zich op verdiepingen 5 en 7 de expositie Soundfactory. De ruimtes zijn omwille van de zware dubbele deuren met hulp te bereiken. Niet alle belevingselementen zijn goed bereikbaar/bruikbaar. De expositie loopt deels langs de trap, dit gedeelte is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Naar het begin van de pagina

Circuit

Score: zelfstandig toegankelijk
Doorheen het Concertgebouw is een belevingsparcours ingericht om het grote publiek kennis te laten maken met kunst en architectuur. De verkenningstocht is niet volledig rolstoeltoegankelijk. Er zijn heel wat onderdelen die enkel met (smalle) trappen bereikbaar zijn. Bij aankomst nemen rolstoelgebruikers samen met een begeleider van Concertgebouw zelf het alternatief circuit. Een IPad ontsluit beelden en films van de zones die niet rolstoeltoegankelijk zijn.

Naar het begin van de pagina

Eet- en drinkgelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
Ter hoogte van de toegang is het Café van het Concertgebouw. Het café is via de inkomhal bereikbaar. Ook de inkomhal dient deels als café, men kan plaatsnemen aan de grote tafel in de inkomhal.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: toegankelijk met hulp
Er zijn verschillende aangepaste toiletten doorheen het hele gebouw. Het toilet thv de vestiaire en deze in de Lantaarntoren zijn het best toegankelijk.

Naar het begin van de pagina

Artiestenzone

Score: zelfstandig toegankelijk
De artiestenzone is bereikbaar via smalle dubbele deuren. Rolstoelgebruikers kunnen via de ruime lift alle niveaus en faciliteiten bereiken. Er is geen aangepaste douche voorzien in de artiestenzone. In het aangepast toilet kunnen enkele knelpunten het comfortabel gebruik hinderen.

Naar het begin van de pagina