Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Gastenkamer - Foto
Label A

B&B Het Natuurlijk Genot

Maalzaakstraat 20
9680 Maarkedal
Tel: 0472 92 21 79
info@hetnatuurlijkgenot.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Kamer Badkamer Gemeenschappelijke ruimten Multifunctionele ruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenB&B Het Natuurlijk Genot heeft een lang en steil toegangspad in dolomiet. De parking vooraan is aangelegd in gras en heeft geen voorbehouden plaatsen voor personen met een beperking. Er is wel een voorrijdmogelijkheid tot op het einde van de oprit met parkeermogelijkheid. Vanaf deze zone is het groot vlak terras bereikbaar via een toegankelijk hellend vlak. Voor de inkomdeur ligt de circulatiezone in lichte helling. De gemeenschappelijke ruimte vooraan omvat een ruime eetkamer met zithoek en een kleine bar. Behalve achter de bar is er overal voldoende manoeuvreerruimte en de eettafels zijn goed onderrijdbaar. Zowel de vergaderlokalen als de recreatieruimte zijn vlot toegankelijk. Een gedeelte van de gang naar het nachtgedeelte helt zachtjes. Van de vier ruime kamers, allen met een brede deur, is er één volledig aangepast voor rolstoelgebruikers met overal voldoende manoeuvreerruimte. Ook de bijhorende aangepaste badkamer is ruim en zeer goed uitgerust. In de gang is er een gemeenschappelijke ruimere sanitaire met toilet, wastafel en douche.
Datum screening: 17-11-2016. Uitgevoerd door: ATO vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Er is een belbushalte op 450 m.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Er is weinig of geen bewegwijzering naar de B&B in de buurt. Aan de inkompoort staat wel een vrij duidelijk bord.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
De parking vooraan is aangelegd in gras. Er zijn geen plaatsen voorbehouden voor mensen met een beperking. Er is wel een voorrijdzone aan het eind van het lange en steile toegangspad, met parkeermogelijkheid voor personen met een beperking.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: niet toegankelijk
Door de hoogteverschillen in het natuurlijk talud helt het lange dolomieten toegangspad op sommige plaatsen stevig (tot 16%). Van aan de hogergelegen verharde voorrijdplaats is het ruim en vlak terras goed bereikbaar via een houten hellend vlak.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: zelfstandig toegankelijk
De toegang tot de B&B gebeurt vanaf het terras. De dubbele glazen deur naar de gemeenschappelijke ruimte is breed en zo goed als drempelloos. Het kleine hoogteverschil wordt vlak voor de deur opgevangen door een zacht hellende zone.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
In de gang naar het slaapgedeelte achteraan ligt een zacht hellend vlak van 6 m lang. De gang is voldoende breed.

Naar het begin van de pagina

Aangepaste gastenkamer

Score: toegankelijk met hulp
De B&B biedt slaapgelegenheid aan 16 personen verdeeld over 4 kamers waarvan één ruimere, aangepaste kamer. Elke kamer heeft zijn eigen sanitaire cel. Kamer 4, "Morgenster", is aangepast voor rolstoelgebruikers. In de aangepaste kamer is er overal voldoende manoeuvreerruimte, zowel naast het bed (aan één zijde) als rond de tafel. De bijhorende aangepaste badkamer is zeer ruim en heeft een brede deur. Zowel toilet, wastafel als douche beschikken over voldoende manoeuvreer- of transferruimte en zijn goed uitgerust. Ook de drie andere kamers hebben een brede deur en voldoende ruimte naast het bed. De badkamer met douche is er klein maar er is een ruimere gemeenschappelijke sanitaire cel op de gang.

Naar het begin van de pagina

Gemeenschappelijke ruimten

Score: zelfstandig toegankelijk
De gemeenschappelijke ruimte bestaat uit één grote open ruimte met bar, eetkamer en zithoek. De ruimte achter de bar met zelfbediening is beperkt. De werkbladen zijn er wel vrij goed onderrijdbaar waardoor er wat extra ruimte wordt gecreëerd. De eettafels zijn goed onderrijdbaar en hebben de nodige manoeuvreerruimte rondom. Er is voldoende ruimte voor een rolstoel in de zithoek.

Naar het begin van de pagina

Multifunctionele ruimten

Score: zelfstandig toegankelijk
Vooraan in de gang is er een kleine recreatieruimte. De deur is breed en er is overal voldoende manoeuvreerruimte. Verderop zijn er ook twee vergaderlokalen. Ook hier zijn de deuren breed. Onder de vergadertafels is de vrije hoogte beperkt.

Naar het begin van de pagina

Gemeenschappelijk sanitair

Score: niet toegankelijk
Er zijn gemeenschappelijke toiletten bij het daggedeelte. Vlak daarachter, vooraan in de gang naar de kamers, is er ook een gemeenschappelijke ruimere sanitaire cel met toilet, wastafel en drempelloze douche. In deze aangepaste cel met brede deur zijn het toilet en de wastafel goed uitgerust. Door de situatie van de wastafel kort bij het toilet is er echter voor het toilet te weinig transferruimte.

Naar het begin van de pagina