Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Hotel - Foto
Label A

Hotel Dennenhof Van der Valk

Bredabaan 940
2930 Brasschaat
Tel: 03 663 05 09
info@dennenhof.valk.com


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Balie Horizontale circulatie Verticale circulatie Aangepaste kamer Eetgelegenheid Vergaderruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn geen extra voorzieningenHotel Dennenhof Van der Valk bestaat uit een hoofdgebouw met centrale voorzieningen en twee gebouwen met kamers, waarvan één nieuwbouw uit 2019. Dichtbij de ingang van het centrale gebouw zijn er 3 aangepaste parkeerplaatsen. De inkom van het centraal gebouw bestaat uit een carrouseldeur met drie compartimenten en 150 cm diameter. De deur ernaast kan gebruikt worden als alternatieve ingang voor rolstoelgebruikers. De onthaalbalie in de ruime inkomhal met lobby en bar is rolstoelvriendelijk. Het restaurant is vlot toegankelijk en heeft een zeer ruim terras. Ook de ontbijtzaal is ruim met veel circulatieruimte en een drempelloos terras. Bij de inkomhal hoort ook een voldoende ruim en vrij goed ingericht aangepast toilet. Op de verdieping zijn er 6 polyvalente zalen, waarvan er 5 bereikbaar zijn met de ruime lift.
In het aangrenzende gebouw met 42 kamers zijn er twee ruime aangepaste kamers op het gelijkvloers. Er is voldoende transferruimte naast het bed. De bijhorende badkamer met brede schuifdeuren is telkens zeer ruim en goed uitgerust.
Datum screening: 17-05-2019. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Sint-Niklaas. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Het hotel bestaat uit een hoofdgebouw met centrale voorzieningen en twee vleugels. In de aanpalende vleugel met 42 kamers zijn twee aangepaste kamers op het gelijkvloers. Vlak voor het complex is er een bushalte.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
De vrij uniforme signalisatie is zowel buiten als binnen duidelijk en goed leesbaar.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
Op de parkeerstrook bij de hoofdingang, voor de nieuwe hotelvleugel zijn drie aangepaste parkeerplaatsen. Dit zijn langsparkeerplaatsen van 6 m lang.

Naar het begin van de pagina

Toegangspad

Score: zelfstandig toegankelijk
Het toegangspad naar de hotelingang met lobby is goed verhard, breed en drempelloos.

Naar het begin van de pagina

Inkom en onthaal

Score: zelfstandig toegankelijk
De drempelloze toegang tot het centrale gebouw met onthaal gebeurt via een automatische carrouseldeur met diameter 150 cm. De carrouseldeur is uitgerust met een vertrager. Rolstoelgebruikers kunnen ook de naastliggende deur gebruiken.
De onthaalbalie heeft een verlaagd gedeelte.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
Het gelijkvloers van het centraal gebouw is ruim met overal brede doorgangen. Van uit de lobby kan men het gelijkvloers van de aanpalende hotelvleugel bereiken via de ontbijtzaal en een brede drempelloze verbindingsgang met brede deuren.
Op de verdieping van het centraal gebouw moet men via het zaaltje Dana om de polyvalente ruimten Anshi en Pantanal te bereiken en moet men twee treden nemen om de grote zaal Askania en het sanitair (zonder aangepast toilet) te bereiken.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
Het centraal gebouw telt twee niveaus: gelijkvloers en eerste verdieping. De polyvalente zalen op de verdieping zijn bereikbaar met een vlot toegankelijke lift.
De aanpalende hotelvleugel heeft kamers op gelijkvloers, eerste en tweede verdieping. Alle verdiepingen zijn bereikbaar via een goed toegankelijke lift. De liften (centraal gebouw en liften naar kamers) zijn voldoende ruim met brede automatische deuren en goede uitrusting. De aangepaste kamers bevinden zich bovendien op het gelijkvloers.

Naar het begin van de pagina

Hotelkamers

Score: toegankelijk met hulp
Alle kamers in de nieuwe vleugel hebben brede deuren. De twee ruime aangepaste kamers hebben bovendien voldoende manoeuvreerruimte in de kamer en naast het (zeer hoge) bed aan minstens één zijde. De eveneens ruime badkamer is bereikbaar met een brede schuifdeur aan beide wanden. Het toilet is uitgerust met twee steunbeugels en de douche met opklapbaar zitje is volledig drempelloos. De wastafel is goed onderrijdbaar en voorzien van een spiegel die ook zittend kan gebruikt worden.

Naar het begin van de pagina

Eet- en drinkgelegenheden

Score: zelfstandig toegankelijk
In de lounge met bar is er veel circulatieruimte. Bij de lounge en het restaurant is een ruime vestiaire met zowel hoge als lage kapstokken. Het zeer ruime restaurant heeft een brede dubbele deur. De tafels (met centrale poot) zijn er vrij goed onderrijdbaar. Het grote drempelloze terras bij het restaurant is vlot bereikbaar van buitenaf (parking) of via de openstaande dubbele deuren van het restaurant. De tafels staan ver uit elkaar zodat er voldoende circulatieruimte is. De tafels zijn beperkt onderrijdbaar (vooral beperkte diepte).
De eerste ontbijtzaal is vlot bereikbaar via brede dubbele deuren. Er staan grote ronde onderrijdbare tafels en er is veel circulatieruimte. Het buffet is echter vrij hoog en niet onderrijdbaar. Het bijhorend terras is drempelloos bereikbaar. De tweede ontbijtzaal die ook gebruikt wordt als extra lounge- of feestruimte heeft excentrische dubbele deuren. Ook hier zijn de tafels goed onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Multifunctionele ruimten

Score: zelfstandig toegankelijk
In het centrale gebouw zijn er 6 polyvalente zalen op de verdieping (bereikbaar met de lift). De meeste zalen, die zowel kunnen gehuurd worden als feest- of vergaderzaal, zijn vlot bereikbaar met een voldoende brede deur. De kleine zalen Pantanal en Anshi zijn enkel bereikbaar via zaal Dana. Dana en Pantanal vormen eigenlijk één geheel met als overgang tussen de 2 kleine zaaltjes twee treden over de volledige breedte van de ruimte. Zalen Anshi en Kruger en de grote zaal Sequoia (elk met een eigen inkom) kunnen samengevoegd worden tot één groot geheel. Enkel zalen Anshi en Askania hebben een vrij smalle deur. Deze laatste is bovendien enkel bereikbaar via enkele treden.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: toegankelijk met hulp
Er is een ruim aangepast toilet met brede vouwdraaideur bij het onthaal. De toiletpot is slechts 55 cm diep is wat een zijwaartse transfer kan bemoeilijken.

Naar het begin van de pagina