Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Hotel - Foto
Label A+

Zorghotel Drie Eiken

Drie Eikenstraat 655
2650 Edegem
Tel: 03 821 12 11
info@drie-eiken.com


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Balie Horizontale circulatie Verticale circulatie Aangepaste kamer Eetgelegenheid Vergaderruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHet viersterren (zorg)hotel Drie Eiken richt zich zowel naar de toeristische sector als naar de zorgsector. Alle 68 kamers zijn rolstoeltoegankelijk. Er zijn twee aangepaste parkeerplaatsen vlak voor de ingang. De drempelloze ingang heeft brede automatische schuifdeuren. De balie heeft een verlaagd en onderrijdbaar gedeelte. De restoruimte op de eerste verdieping is zeer ruim met meestal onderrijdbare tafels en een toog met een verlaagd en onderrijdbaar deel. Het buffet is laag maar slechts gedeeltelijk onderrijdbaar. Alle fysio- en wellnessruimten zijn vlot toegankelijk evenals het kapperssalon. De aangepaste toiletten op de gang zijn zeer ruim en goed uitgerust. De lift naar de vijf verdiepingen is eveneens zeer ruim en vlot toegankelijk. Enkel de oproepknop op het gelijkvloers is nogal moeilijk benaderbaar voor rolstoelgebruikers. Alle gangen in het zorghotel zijn breed, net als alle kamerdeuren. Er zijn 6 kamertypes, elk met een aangepaste badkamer. In alle kamers is er voldoende circulatie- en manoeuvreerruimte ook naast het bed dat vaak verstelbaar is. Alle badkamers hebben een brede schuifdeur. De goed uitgeruste badkamers zijn ruim met een aangepast toilet en wastafel. Bij kamertypes 1, 2, 3 is de vrije ruimte bij de douche niet optimaal.
Datum screening: 05-02-2016. Uitgevoerd door: ATO vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Er zijn diverse bushaltes voor de ingang van het ziekenhuis op 200 m van het zorghotel. Er zijn rolstoelen en rollators ter beschikking in het hotel en hulphonden zijn toegelaten op alle kamers van de eerste verdieping en op 9 kamers van de tweede verdieping. Deze kamers hebben geen vast tapijt.
Alle 68 kamers zijn rolstoeltoegankelijk en 4 van de 6 kamertypes hebben verstelbare bedden.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
De campus Drie Eiken is vlot te vinden. De naam van het gebouw is bij de ingang weergegeven. Binnen in het gebouw is er een uniforme signalisatie. Sommige aanduidingen zoals van de niveau's hebben gering contrast. De kamernummers zijn groot en duidelijk.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: zelfstandig toegankelijk
De kleine parking vlak voor de ingang ligt naast een grote parking op de campus met ruim 200 plaatsen. De parkeerstrook op het grote parkeerterrein, palend aan het hotel is bestemd als parkeerplaats voor het hotel. Op de kleine parking bij de inkom zijn er 8 plaatsen waarvan 2 aangepaste parkeerplaatsen. Deze zijn vlak aangelegd en voldoende breed. Er is voorrijdmogelijkheid tot bij de inkom.

Naar het begin van de pagina

Toegangspad

Score: zelfstandig toegankelijk
Het toegangspad in klinkers is zeer breed en volledig drempelloos.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: zelfstandig toegankelijk
De drempelloze inkom met brede automatische schuifdeuren en ruim inkomsas is vlot toegankelijk. De inkomhal is zeer ruim met zitmogelijkheden en een onderrijdbare leestafel. De onthaalbalie heeft een verlaagd onderrijdbaar gedeelte.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
Alle gangen in het zorghotel zijn breed met overal voldoende circulatieruimte. Op de eerste verdieping ligt een PVC vloer evenals op 9 kamers op de tweede verdieping. Op de hogere verdiepingen ligt overal vast tapijt.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
Het zorghotel heeft 5 verdiepingen. Alle niveaus zijn bereikbar met trap en lift. De open bordestrap van de inkomhal naar de lounge op de eerste verdieping heeft goed omgrijpbare leuningen.
De lift is zeer ruim en goed uitgerust.

Naar het begin van de pagina

Hotelkamers

Score: toegankelijk met hulp
Er zijn 6 verschillende kamertypes, elk met een aangepaste badkamer. Alle kamers hebben een brede deur en voldoende circulatieruimte in de kamer. Er is ook altijd 150 cm vrije manoeuvreerruimte aan minstens één kant van het bed. Kamertypes 1, 4 en 6 hebben een verstelbaar bed. De kleerkasten van kamertypes 1, 2, 3 en 4 hebben een moeilijk omgrijpbare deurgreep. Alle schrijftafels zijn vrij goed onderrijdbaar (vrije diepte 45 cm). De schuifdeuren naar de badkamers bij de kamers hebben een zeer moeilijk omgrijbare deurgreep. Van elk kamertype is er één kamer waarvan de badkamerschuifdeur uitgerust is met een bijkomende goed bereikbare ingewerkte greep. Alle badkamers zijn ruim met aangepast toilet, dito douche en wastafel. Nagenoeg overal is er voldoende transferruimte, enkel bij kamertype 1, 2 en 3 is de transferruimte naast het douchezitje eerder beperkt. Bij sommige kamertypes (1, 2, 3 en 4) bevindt de douchekraan zich aan dezelfde wand als het douchezitje (achter de rug). Er is echter mogelijkheid om in elke doucheruimte een los zitje te plaatsen (type stoel met leuningen) als alternatief voor het opklapbaar douchezitje.

Naar het begin van de pagina

Resto

Score: zelfstandig toegankelijk
De resto/loungeruimte op de eerste verdieping is zeer ruim met veel circulatieruimte en vrij goed onderrijdbare tafels. De toog heeft een verlaagd onderrijdbaar gedeelte. Het buffet is voldoende laag en onderaan een deels onderrijdbaar (voetenhoogte).

Naar het begin van de pagina

Vergaderruimte

Score: zelfstandig toegankelijk
De vergaderruimte bij de onthaalbalie heeft een brede deur. De aanwezige tafel is slechts beperkt onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Consultatieruimten - Directiekantoor

Score: zelfstandig toegankelijk
De 2 consultatieruimten zijn vlot toegankelijk.

Naar het begin van de pagina

Fysio en Wellness

Score: zelfstandig toegankelijk
Alle fysio- en wellnessruimten zijn vlot bereikbaar en hebben voldoende brede deuren.

Naar het begin van de pagina

Beauty

Score: zelfstandig toegankelijk
De beautyruimte heeft een brede glazen inkomdeur. Er is voldoende circulatieruimte.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: zelfstandig toegankelijk
Er is gemeenschappelijk sanitair op het gelijkvloers en op de eerste verdieping bij de resto/lounge. Beide sanitaire blokken hebben een ruim en goed uitgerust aangepast toilet met een brede deur.

Naar het begin van de pagina