Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Gastenkamer - Foto
Label A

Vierkantshoeve Molenzicht

Tonnestraat 2
9667 Horebeke
Tel: 0485 17 92 07
vhmolenzicht@telenet.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Kamer Badkamer Gemeenschappelijke ruimten Multifunctionele ruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenVierkantshoeve Molenzicht in de Vlaamse Ardennen ligt op een hoogte met een ruim uitzicht over de omgeving. In de vierkantshoeve zijn twee verblijven, één op het gelijkvloers en één op de verdieping, elk voor vier personen. Het verblijf heeft een eigen parkinggelegenheid achteraan de hoeve. Een deel van het pad naar de binnenkoer is smal (wel 90 cm breed) en voor de inkom ligt een hellend vlak van 12 %. De vakantiewoning op het gelijkvloers is toegankelijk voor rolstoelgebruikers met voldoende brede deuren en voldoende circulatieruimte in het leefgedeelte. De hoofdslaapkamer is voldoende ruim. De zeer ruime badkamer met overal voldoende manoeuvreerruimte is vlot toegankelijk en goed uitgerust. Het toilet heeft steunbeugels, de douche is drempelloos en de wastafel onderrijdbaar.
Datum screening: 29-01-2016. Uitgevoerd door: ATO vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Er is een bushalte op 200 m.
De vakantiewoning op het gelijkvloers is toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers, en heeft een ruime aangepaste badkamer.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
De naam van het verblijf is bescheiden aangebracht aan de straatgevel.
De route naar de vakantiewoning is van aan de straat bewegwijzerd.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
Er kan geparkeerd worden achteraan de hoeve. De ondergrond van de parking is niet optimaal egaal, de parkeerplaatsen zijn niet afgelijnd, doch er is voldoende ruimte voor vrij parkeren.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
Het toegangspad naar de binnenkoer is drempelloos en goed verhard. Het eerste deel van het pad is slechts 90 cm breed; verderop is het breder (tot 180 cm). Voor de inkomdeur van het gelijkvloers verblijf ligt een hellend vlak van 12 %.
Het pad naar de schuur is slechts 90 cm breed. Voor de poort van de schuur liggen kasseien.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: toegankelijk met hulp
De inkomdeur van het gelijkvloers verblijf is voldoende breed en drempelloos.
De poort naar de schuur is moeilijk te bedienen (zware poort met moeilijk omgrijpbare deurknop).

Naar het begin van de pagina

Leefruimten

Score: zelfstandig toegankelijk
De deur naar de living is voldoende breed. In de leefruimte met eettafel en zithoek is er voldoende circulatieruimte. De doorgang naar de keuken is breed. In de keuken met niet-onderrijdbare werkbladen en toestellen is er eveneens voldoende manoeuvreerruimte. Het uittrektablet van de keukentafel is onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
Van in de leefruimte heeft men toegang tot het slaapgedeelte via een sas.
Ter plaatse van de toegangsdeuren tot slaapkamer, badkamer en leefruimte is er voldoende circulatieruimte.

Naar het begin van de pagina

Gastenkamer

Score: toegankelijk met hulp
Er is voldoende manoeuvreerruimte voor de iets te smalle deur naar slaapkamer 1. Deze kamer is ruim en heeft een hoog dubbel bed. Op vraag kan dit verlaagd worden.
Slaapkamer 2 is niet rolstoeltoegankelijk o.w.v. een smalle deur en onvoldoende manoeuvreerruimte in de kamer.
De zeer ruime badkamer is perfect toegankelijk. Er is overal voldoende transfer- en manoeuvreerruimte en zowel toilet, douche als wastafel zijn goed uitgerust. De douche is drempelloos en het toilet en douchezitje zijn voorzien van de nodige steunbeugels. De kranen zijn makkelijk bedienbaar door de lange hendels.

Naar het begin van de pagina

Schuur

Score: zelfstandig toegankelijk
De ruime schuur is bereikbaar van op de binnenkoer en wordt gebruikt als overdekte buiteneetplaats. Bij gebruik wordt de poort opengezet. In de schuur is zitmeubilair beschikbaar evenals een buitenkeukeninrichting met kookgelegenheid en koelkast.
De schuur heeft een vlakke betonnen vloer. Het deel van de schuur met kookgelegenheid is echter hoger gelegen (drempel).

Naar het begin van de pagina