Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Domein - Provinciaal domein - Foto

Provinciaal Domein De Gavers

Onkerzelestraat 280
9500 Geraardsbergen
Tel: 054 41 63 24
Fax: 054 41 03 88
gavers@oost-vlaanderen.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Paden Zitbank Picknicktafel Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar   Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHet provinciaal domein De Gavers is gesitueerd rondom een 20 ha grote waterplas en omvat een zeer ruim aanbod aan recreatie. Het domein is makkelijk terug te vinden door de vele wegwijzers in de buurt. Via inkom A kom je bij de uitgebreide parking van het recreatiedomein (inkom B is voor het campinggedeelte) met 8 brede aangepaste plaatsen. Er is een bushalte bij de in- en uitrit van de parking. Het domein is vlot toegankelijk met brede en goed verharde hoofdpaden. De secundaire paden zijn meestal aangelegd in fijn grind of dolomiet. Het pad langs het strand naar het water is rolstoelvriendelijk. Her en der staan er zitbanken, meestal niet voorzien van een verharde opstelplaats voor rolstoelen. Het smalle padje naar het loket en het sanitaire blok bij het strand (alternatief voor trap) evenals dat naar de minigolf hellen steil. De loketten bij de skelterbaan en minigolf etc zijn zeer hoog en niet onderrijdbaar. Idem voor het loket bij de roeiboten en het Gaverveer. Het loket bij het strand is veel lager en wel deels onderrijdbaar. De steiger naar de roeibootjes is niet rolstoeltoegankelijk. Op het Gaverveer kunnen zitbanken weggenomen worden om ruimte te creëren voor rolstoelen. Het polyvalent sportterrein is vlot toegankelijk. De tennisbanen daarentegen hebben bij de ingangspoort een vrij hoge drempel. In het sanitair blok bij het strand vind je twee aangepaste badkamers. Deze zijn zeer ruim en goed ingericht met toegankelijk toilet, douche en wastafel. Ook in het centraal gebouw is er een aangepast toilet. Dit is goed uitgerust maar te klein om vlot te manoeuvreren. De cafetaria in het centraal gebouw is vlot bereikbaar vanaf de hoofdingang. De inkomdeur vanaf het terras daarentegen heeft een vrij hoge drempel. Binnen is er voldoende ruimte en de tafels zijn er goed onderrijdbaar. Ook de grote polyvalente zaal boven de cafetaria heeft onderrijdbare tafels en is bereikbaar met de lift.
Datum screening: 17-09-2015. Uitgevoerd door: ATO vzw. In opdracht van: Stad Oudenaarde Dienst Toerisme en Evenementen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Er is een bushalte bij de inrit en de uitrit van de parking. Er zijn geen specifieke kortingen op de toegangsprijzen voor personen met een beperking.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
De meeste wegwijzers en signalisatieborden in het domein zijn goed opgesteld en duidelijk leesbaar. De aangeboden informatie op grote borden en vooral aan de loketten is vaak minder duidelijk door o.m. te kleine lettertypes en reflectie van het glas.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: zelfstandig toegankelijk
Er zijn 12 grote parkeerzones die elk 50 à 60 wagens kunnen opvangen. In zone 5 zijn er 8 voldoende ruime aangepaste plaatsen vlakbij de inkom van het domein.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
Het brede toegangspad in asfalt loopt over parking 5 tot aan de slagboom.

Naar het begin van de pagina

Buitenomgeving

Score: zelfstandig toegankelijk
De toegang naar het domein gebeurt via een slagboom die vaak gesloten is met daarnaast voldoende ruimte om te passeren.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie buiten

Score: niet toegankelijk
Alle hoofdpaden zijn breed, drempelloos en goed verhard. De iets smallere paden naar visvijver, tennis, skate, skelter en trampolines zijn grotendeels aangelegd in fijne kiezel. Het smalle padje naar de minigolf helt steil (meer dan 10%). Het loket en de sanitaire voorzieningen bij het strand kan je bereiken via een trap of steile helling in dolomiet (eveneens meer dan 10%). Het pad over het strand naar het water is zeer breed en drempelloos en helt zachtjes naar beneden. Het voldoende brede padje naar het Gaverveer en de roeiboten is aangelegd in dolomiet.

Naar het begin van de pagina

Rustpunten - Straatmeubilair

Score: toegankelijk met hulp
Her en der staan er houten zitbanken (aan de skateramp metalen). De meeste hebben een rugleuning maar geen armleuningen. Naast de meeste zitbanken is er geen verharde oppervlakte voorzien voor optionele rolstoelplaatsen. De picknicktafels hebben geen onderrijdbare gedeelte of rolstoelplaatsen.

Naar het begin van de pagina

Loketten en kassa's

Score: toegankelijk met hulp
Het domein is gratis toegankelijk. Verschillende attracties hebben echter wel een eigen loket. De loketten bij de skelterbaan en bij de minigolf zijn zeer hoog en niet onderrijdbaar. Bovendien is de manoeuvreerruimte voor de loketten beperkt. Het loket bij het strand is veel lager en gedeeltelijk onderrijdbaar. Hier is wel voldoende manoeuvreerruimte. Voor het loket voor bootverhuur is veel ruimte maar het loket zelf is hoog en niet onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Dagrecreatie

Score: zelfstandig toegankelijk
Er zijn geen specifieke speeltoestellen die toegankelijk of aangepast zijn voor mensen met een beperking. De touwenpiste naast de visvijver is enkel bereikbaar via het grasveld. De skateramp is vlot bereikbaar net als de trampolines. Bij de klimtoren kom je via een voldoende brede poort. Ook de skelterbaan kan je vlot bereiken. Om bij de maxi-skelters te geraken, moet je echter via een trap. Het golfterrein is enkel bereikbaar via een zeer steil hellend smal padje. De zwemzone op de vijver bereik je via een verhard pad tot aan de waterlijn. Op de drempelloze overgang naar het water liggen matten. De steiger voor de roeibootjes en pedalo's is niet rolstoeltoegankelijk. Het gaverveer is bereikbaar via een vrij steile loopbrug van 108 cm breed. Op het veer is er een mogelijkheid om de zitbanken te demonteren en zo ruimte te creëren voor rolstoelen.

Naar het begin van de pagina

Sportinfrastructuur

Score: zelfstandig toegankelijk
De tennisterreinen op kunstgras zijn bereikbaar via een voldoende breed poortje met een drempel van 7 cm hoog. Het polyvalent sportterrein voor balsporten is vlot bereikbaar en eveneens aangelegd in kunstgras.

Naar het begin van de pagina

Kleedruimten bij het strand

Score: info
Naast de individuele kleedhokjes kunnen personen met een handicap zich ook omkleden in één van de twee aangepaste badkamers. Er zijn buiten lockers voorhanden binnen ieders handbereik.

Naar het begin van de pagina

Douches bij het strand

Score: info
Het sanitair blok nabij het strand beschikt over buitendouches en binnendouches. Er is een aangepaste binnendouche met zitje in elk van de twee aangepaste badkamers.

Naar het begin van de pagina

Aangepaste badkamers bij het strand

Score: info
De twee aangepast badkamers in het sanitair blok bij de strandzone (één langs de natte kant en één langs de droge kant van het gebouw) zijn zeer ruim en goed ingericht. Het toilet en de douche in de ruimte zijn optimaal toegankelijk. Enkel de wastafel heeft een paar minpuntjes zoals onvoldoende vrije onderrijdbare hoogte en een duwkraan.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: niet toegankelijk
Er is sanitair voorzien op verschillende plaatsen verspreid over het domein. Er zijn aangepaste toiletten bij het strand en bij de cafetaria (centraal gebouw). Deze bij het strand zijn geïntegreerd in de twee aangepaste badkamers. Het aangepast toilet bij de cafetaria is vlot bereikbaar en goed uitgerust. De ruimte is wel veel te klein voor een volledige draaicirkel binnen in de ruimte.

Naar het begin van de pagina

Cafetaria in centraal gebouw

Score: toegankelijk met hulp
De cafetaria is vlot bereikbaar via de brede en drempelloze ingang van het centraal gebouw. Ook de deur van de cafetaria is voldoende breed. Er is overal voldoende circulatieruimte. Het buffet is 90 cm hoog en niet onderrijdbaar. De tafels binnen zijn wel vlot onderrijdbaar, die op het terras zijn dat slechts in beperkte mate. De deur naar het terras is breed maar heeft wel een drempel van 7 cm hoog.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie in central gebouw

Score: toegankelijk met hulp
Om de polyvalente zaal (+1) te bereiken kan je de lift of de trap nemen. De lift met voldoende brede deur voldoet qua afmetingen net niet aan de norm.

Naar het begin van de pagina

Polyvalente zaal in centraal gebouw

Score: toegankelijk met hulp
De grote polyvalente zaal is goed toegankelijk en heeft onderrijdbare tafels. Ook het terras bij de zaal is vlot bereikbaar. Op het terras staan picknicktafels.

Naar het begin van de pagina