Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Bezoekerscentrum - Foto
Label A

Bezoekerscentrum Tongeren

Via Julianus 5
3700 TONGEREN
Tel: 012 80 00 70
info@toerismetongeren.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Balie Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Multifunctionele ruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
info dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn geen extra voorzieningenHet bezoekerscentrum is gelegen in de Gasthuiskapel. In de omgeving zijn er verschillende aangepaste parkeerplaatsen. Het is goed bereikbaar. De balie is beperkt onderrijdbaar en is bereikbaar via een trede en een hellend vlak. De meeste folders zijn goed bereikbaar en er is steeds iemand die hulp kan bieden. De digitale infotafel is niet voor iedereen makkelijk bereikbaar en bruikbaar.

Het aangepast toilet is met hulp bereikbaar. De toiletruimte is voldoende ruim en correct ingericht.
Datum screening: 07-07-2015. Uitgevoerd door: Toegankelijkheidsbureau vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Het station ligt op 10min. wandelafstand. De dichtst bij gelegen bushalte is halte Koemarkt.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
De teksten op de infopanelen is goed leesbaar maar wanneer de tekst op glazen wanden/panelen staat is er een hinderlijke lichtreflectie.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: info
Het bezoekerscentrum beschikt niet over een eigen parkeerterrein. In de omgeving (>200m) zijn er verschillende parkeergelegenheden. De aangepaste parkeerplaatsen op de Clarissen parking zijn te klein. In de parkeergarage Julianus zijn er twee conforme aangepaste parkeerplaatsen. Een derde is wegens een afgeschuinde boord te smal. Vanuit de parkeergarage kan men via een lift het bezoekerscentrum bereiken.

Toegangspaden

Score: toegankelijk met hulp
Het bezoekerscentrum is goed bereikbaar.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: zelfstandig toegankelijk
Het bezoekerscentrum is drempelloos bereikbaar. De automatische schuifdeur is voldoende breed.

Naar het begin van de pagina

Balie

Score: toegankelijk met hulp
De balie is beperkt onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
De kapel is voldoende ruim. De niveauverschillen worden overbrugd via een trap en hellingen.

Naar het begin van de pagina

Expositieruimte

Score: niet toegankelijk
De kunstwerken in de kapel zijn niet voor iedereen goed zichtbaar (zichtbaar staand vanop hellend vlak,...). De interactieve infotafel is beperkt onderrijdbaar en ze is bereikbaar met hulp. Sommige teksten hangen te hoog.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: toegankelijk met hulp
Het sanitair is bereikbaar via een historische dubbele deur. Om de deur te openen kan hulp nodig zijn.
Het aangepast toilet is correct ingericht. Men kan een voorwaartse, schuine en zijwaartse transfer maken, en dit aan beide zijden van de toiletpot (vrije breedte rechterzijde 84cm, linkerzijde 100cm).

Naar het begin van de pagina