Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Bezoekerscentrum - Foto
Label A

Toeristisch infokantoor Tongeren

Via Julianus 2
3700 TONGEREN
Tel: 012 80 00 70
info@toerismetongeren.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Balie Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Multifunctionele ruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHet toeristisch infokantoor is gelegen in de Gasthuiskapel. In de omgeving zijn er verschillende aangepaste parkeerplaatsen. Het is goed bereikbaar. De balie is beperkt onderrijdbaar en is bereikbaar via een trede en een hellend vlak. De meeste folders zijn goed bereikbaar en er is steeds iemand aanwezig die hulp kan bieden.

Het aangepast toilet is met hulp bereikbaar. De toiletruimte is voldoende ruim en correct ingericht.
Datum screening: 11-08-2022. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Hasselt. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
In het infokantoor kan je informatie bekomen over verschillende activiteiten, wandel- en fietstochten die vandaaruit of vanop andere startpunten in Tongeren en omgeving vertrekken. Het baliepersoneel zorgt voor de benodigdheden en uitleg over de te volgen route.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
De tekst op de infopanelen is goed leesbaar maar wanneer de tekst op glazen wanden/panelen staat is er soms een hinderlijke lichtreflectie.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
Er is geen eigen parkeerterrein aanwezig. In de omgeving zijn er wel verschillende parkeergelegenheden.
Aangepaste parkeerplaats op publiek domein, gelegen langs de weg (< 200 m).
De aangepaste parkeerplaatsen op de Clarissen parking zijn te klein. In de parkeergarage Julianus (> 200m) zijn er twee conforme aangepaste parkeerplaatsen. Een derde is wegens een afgeschuinde boord te smal. Vanuit de parkeergarage kan men via een lift het infokantoor bereiken.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: toegankelijk met hulp
De paden zijn voldoende breed en bestaan uit vlakke kasseien.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: zelfstandig toegankelijk
Het infokantoor is drempelloos bereikbaar via verschillende zijden. De automatische glazen schuifdeur is voldoende breed. De contrastmarkering is beperkt.

Naar het begin van de pagina

Balie

Score: toegankelijk met hulp
De balie is bereikbaar via een trede in het midden en via een hellend vlak aan de zijkanten. De balie zelf is beperkt onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
De kapel is voldoende ruim. Het niveauverschil wordt overbrugd via een trede en een hellend vlak.

Naar het begin van de pagina

Expositieruimte

Score: zelfstandig toegankelijk
Alle informatie bevindt zich op het gelijkvloers.
Zowel de folders en brochures als de kunstwerken die in de kapel te bezichtigen zijn.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: niet toegankelijk
Het sanitair is bereikbaar via een historische dubbele deur. Om de deur te openen kan hulp nodig zijn.
Het aangepast toilet is correct ingericht. Men kan op verschillende manieren een transfer maken,. Aan beide zijden van de toiletpot is een vrije breedte voorzien (rechterzijde 84 cm, linkerzijde 100 cm).

Naar het begin van de pagina