Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Kunstencentrum - Foto

Kaaitheater, Brussel

Sainqtelettesquare 20
1000 Brussel / Bruxelles


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Loket Horizontale circulatie Verticale circulatie Toeschouwersruimte Vergaderruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHet kunstencentrum Kaaitheater presenteert theater, dans en concerten, met een sterke nadruk op vernieuwend werk. Veel aandacht gaat naar het opzetten van eigen producties en coproducties, met kunstenaars en groepen uit binnen- en buitenland.
In de voorbouw zijn de kantoren van verschillende organisaties gehuisvest.

Het Kaaitheater is gelegen nabij de Akenkaai en is bereikbaar met het openbaar vervoer en de wagen. Er zijn 2 aangepaste parkeerplaatsen aan de inkom maar de inkom is vanaf de parking niet drempelloos bereikbaar. Met hulp zijn het café en de kantoren bereikbaar. Er is zowel een trap als een lift. De lift is echter moeilijk bereikbaar en te klein om goed bruikbaar te zijn voor iedereen.

In het Kaaicafé is er een aangepast toilet. Dit is met hulp bereikbaar en bruikbaar. In de inkomhal van de schouwburg is er ook een aangepast toilet. Dit is voldoende ruim maar moeilijk bereikbaar omdat de inkomhal volledig in helling ligt. De schouwburg is moeilijk bereikbaar en ligt volledig in helling. Het aantal aangepaste plaatsen is afhankelijk van de zaalopstelling. Er is steeds min. 1 plaats voorzien. Er is ook steeds hulp aanwezig.
Datum screening: 29-05-2012. Uitgevoerd door: Toegankelijkheidsbureau vzw. In opdracht van: Departement CJSM.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Het Kaaitheater is bereikbaar met het openbaar vervoer.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Het kaaitheater is in de omgeving goed aangeduid. In het gebouw is de signalisatie niet uniform.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: niet toegankelijk
Voor het gebouw zijn er 2 aangepaste parkeerplaatsen aanwezig. Kasseien zijn echter een slechte ondergrond.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: toegankelijk met hulp
Ter hoogte van het trottoir is er een drempel.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: toegankelijk met hulp
De toegangsdeur is voldoende breed. De sasdeuren zijn iets te smal en te zwaar bedienbaar. Er is geen verlaagd en onderrijdbaar gedeelte aan de balie. De inkomhal aan de schouwburg ligt volledig in helling (tot 14%).

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: niet toegankelijk
De lift is vanuit de inkomhal zeer moeilijk bereikbaar. De kantoren op +5 en +7 (taalunie 3-5 en kunstenloket 5-6) zijn omwille van beperkte gangbreedtes zeer moeilijk bereikbaar. De andere kantoren zijn goed bereikbaar.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
De lift is te klein om goed bruikbaar te zijn en is op het gelijkvloers moeilijk bereikbaar. De trappen zijn goed begaanbaar maar hebben niet allemaal een leuning.

Naar het begin van de pagina

Multifunctionele ruimte: Forum

Score: toegankelijk met hulp
De ruimte op verdieping +1 kan als conferentieruimte/receptieruimte gebruikt worden. Ze is bereikbaar vanuit de inkom (trap en lift) en vanuit het theater (trap).

Naar het begin van de pagina

Toeschouwersruimte

Score: niet toegankelijk
De schouwburg is bereikbaar met hulp. De zaal ligt volledig in een steile helling. Op de tribune is er min. 1 plaats voorbehouden voor rolstoelgebruikers. De plaats is bereikbaar via een steil hellend vlak.
Het balkon is enkel via de trap bereikbaar.

Naar het begin van de pagina

Eet- en drinkgelegenheid

Score: niet toegankelijk
Het kaaicafé is met hulp bereikbaar. De tafels zijn niet onderrijdbaar. Het achterste gedeelte is via enkele treden bereikbaar.
Het terras is gelegen voor het Kaaicafé en is gedeeltelijk bereikbaar voor rolstoelgebruikers. De tafels zijn niet onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: toegankelijk met hulp
Er is een sanitair blok in het kaaicafé en in het forum. Het aangepast toilet in het café is moeilijk bereikbaar (smalle gang). Het toilet is iets te klein om goed bruikbaar te zijn. Er is een wandbeugel en een opklapbare beugel. De wastafel is een hoekmodel. Het aangepast toilet nabij de schouwburg is moeilijk bereikbaar omwille van de hellingsgraad van de inkomhal. Het toilet is voldoende ruim. Er is enkel een vaste wandbeugel en de wastafel is een klein model.

Naar het begin van de pagina

Kantoorruimte

Score: toegankelijk met hulp
In de voorbouw zijn er op de verdiepingen verschillende organisaties gevestigd (+2:CJP, Blindman; +3, +4: VTI; +5: IETM,OKO,SFP; +6 Lasso, BKO, Demos, Karuur; +7: Taaluniecentrum, kunstenloket). De kantoren op +2,+3,+4,+6 en +7 (taalunie 1, 2 en kunstenloket 1-4) zijn met hulp bereikbaar. De kantoren op +5 en +7 (taalunie 3-5 en kunstenloket 5-6) zijn omwille van beperkte gangbreedtes zeer moeilijk bereikbaar.

Naar het begin van de pagina