Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Concertgebouw - Schouwburg - Foto

Ancienne Belgique (AB), Brussel

Anspachlaan 110
1000 Brussel / Bruxelles
Tel: 02 548 24 84


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Loket Horizontale circulatie Verticale circulatie Toeschouwersruimte Vergaderruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenDe Ancienne Belgique (AB) is gelegen in de Anspachlaan. Deze pop- en rocktempel is bereikbaar het openbaar vervoer en met de wagen. Er zijn verschillende aangepaste parkeerplaatsen aanwezig in de nabije omgeving (kasseiverharding).

De ticketshop en de kassa zijn niet aangepast aan de noden van rolstoelgebruikers. Aan de ticketcontrole is er een bredere rij voor rolstoelgebruikers voorzien. De grote zaal is vlot bereikbaar voor rolstoelgebruikers en er wordt vooraan een zone vrijgehouden voor rolstoelgebruikers. Wanneer er gewerkt wordt met de opstelling waarbij ook de balkons gebruikt worden, zijn de rolstoeltoegankelijke plaatsen voorzien op balkon +1 (rechts). Deze plaatsen zijn enkel te bereiken via de personeelslift en de backstage en zijn bijgevolg enkel te bereiken onder begeleiding van een steward. Dit geldt ook voor de club.

Er is een aangepast toilet aanwezig. Dit ligt in het privaat gedeelte (achter de toog in de foyer) en is bijgevolg enkel bereikbaar in de aanwezigheid van een steward. Het toilet is te klein om voor iedereen bruikbaar te zijn.

Café/resto is via buiten moeilijk te bereiken. Via de AB is het wel bereikbaar. De tafels zijn niet onderrijdbaar. Er is hier geen aangepast toilet.
Datum screening: 16-04-2012. Uitgevoerd door: Toegankelijkheidsbureau vzw. In opdracht van: Departement CJSM.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
De AB ligt op wandelafstand van het centraal station (5min). Met de premetro en de bus ( halte Beurs en Brouckière) kan je de AB ook bereiken. Bovendien zijn metro, tram en bus gratis op vertoon van je Event-pas (verkrijgbaar bij je ticket).
Bij evenementen zijn er steeds stewards aanwezig die hulp kunnen bieden. Voor specifieke vragen, richt men zich op voorhand best tot de AB zodat zij kunnen inspelen op de noden van de bezoeker.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
De AB is goed gesignaliseerd. In het gebouw zijn de zalen onvoldoende aangeduid.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: niet toegankelijk
In de omgeving zijn er verschillende aangepaste parkeerplaatsen. In de Burgwal, vlak aan de AB zijn er 3 aangepaste parkeerplaatsen. Deze zijn voldoende ruim maar zijn verhard in kasseien.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: toegankelijk met hulp
De hoofdingang van de AB is gelegen in de Anspachlaan. De ticketshop en het café zijn gelegen in de Steenstraat. De stoeprand is niet overal verlaagd.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: toegankelijk met hulp
De inkom van de AB is gelegen in de Anspachlaan. De deuren zijn te smal. Bij concerten is er steeds een steward die de tweede deurvleugel kan openzetten en hulp bieden. De balie heeft geen verlaagd en onderrijdbaar gedeelte. De ticketbalie is gelegen in de Steenstraat en is zeer moeilijk bereikbaar omwille van de drempel en de beperkte ruimte aan de deur. De balie heeft geen verlaagd en onderrijdbaar gedeelte. Ook het café is bereikbaar via de Steenstraat. De deur is echter te smal voor rolstoelgebruikers. Tijdens openingsuren van de AB is het café ook bereikbaar via de foyer van de AB.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
De grote zaal is goed bereikbaar vanuit de foyer. Het aangepast toilet is met hulp bereikbaar. De club is gelegen op de verdieping en is met hulp van een van de stewards bereikbaar met de lift. Ook het balkon in de grote zaal is met de hulp van stewards bereikbaar via de lift en een hellend vlak.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
Er zijn zowel verschillende trappen als een lift. De lift is echter gelegen in het niet publieke gedeelte van de AB en is enkel onder begeleiding van een steward bruikbaar.

Naar het begin van de pagina

Toeschouwersruimte

Score: zelfstandig toegankelijk
De grote is zaal is vanuit de foyer vlot bereikbaar. Het balkon is onder begeleiding van een steward bereikbaar via de lift. De club is gelegen op de verdieping en is onder begeleiding van een steward bereikbaar via de lift. Voor het podium is er plaats voor rolstoelgebruikers. In elke opstelling wordt er een zone voor rolstoelgebruikers gereserveerd. De routes naar de zalen zijn slechts minimaal verlicht.

Naar het begin van de pagina

Eet- en drinkgelegenheid

Score: zelfstandig toegankelijk
Het café is voor rolstoelgebruikers enkel bereikbaar vanuit de foyer. De verdieping is enkel bereikbaar via een trap. De tafels zijn niet onderrijdbaar. Het terras is gelegen op het tottoir aan de Steenstraat. Vanuit het café is het terras niet bereikbaar omwille van de smalle deur. De tafels zijn niet onderrijdbaar. De foyer is gelegen in de inkomhal aan de grote zaal. De togen hebben geen onderrijdbaar gedeelte. De StellABar is gelegen aan de grote zaal en is goed bereikbaar.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: niet toegankelijk
Er zijn verschillende sanitaire blokken aanwezig. Het aangepast toilet is gelegen achter de bar. De sleutel dient aan de steward gevraagd te worden. Het toilet is moeilijk zelfstandig bruikbaar en het is te klein en niet correct ingericht om goed bruikbaar te zijn voor iedereen.

Naar het begin van de pagina