Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Museum - Foto

Huis van Alijn

Kraanlei 65
9000 Gent
Tel: 09 269 23 50
Fax: 09 269 23 58
info@huisvanalijn.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Winkelruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHet huis van Alijn is een museum voor volkskunde, gehuisvest in het voormalige Kinderen Alijnhospitaal, een historische site behorend tot het beschermd erfgoed, gelegen in het autoluw centrum van Gent. De site bestaat uit verschillende gebouwvleugels, gelegen rond een centrale binnenkoer en omvat de museumvleugels met de permanente tentoonstelling, een kapel voor tijdelijke tentoonstellingen en een café.
De binnenkoer is enkel bereikbaar via een trap. Na aanmelden via de bel wordt een oprijhelling geplaatst, waardoor de toegang ook voor rolstoelgebruikers mogelijk is (enkel met hulp). De zalen op de eerste verdieping van de museumvleugels zijn enkel bereikbaar via trappen (beperkte breedte).
Het gelijkvloers van beide vleugels is slechts gedeeltelijk toegankelijk. Smalle deuren, dorpels, kasseien... maken deel uit van het historisch karakter.
Datum screening: 20-04-2012. Uitgevoerd door: ATO vzw. In opdracht van: Departement CJSM - Kunsten en erfgoed.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Bij het museumbezoek zijn er zaalteksten voorhanden. Algemene begeleidende tekst kan men ook downloaden via de website.
Trappen en treden zijn visueel en tactiel gemarkeerd.
Aan het museumpersoneel kan bij het museumbezoek assistentie gevraagd worden.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Aan de gevel is het museum en de informatie weinig leesbaar aangeduid.
In het museum zijn meestal duidelijke infopanelen. Bewegwijzering is niet steeds duidelijk en uniform.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: niet toegankelijk
Het huis van Alijn heeft geen eigen parkeerterrein. In de Kraanlei is op ca 30 meter van de ingang van het museum een voorbehouden parkeerplaats aanwezig. Parkeerplaats en rijbaan zijn verhard met kasseistenen.

Naar het begin van de pagina

Toegangspad naar het museum

Score: niet toegankelijk
De binnenkoer, van waar men toegang heeft tot beide museumvleugels en het cafeetje, is bereikbaar via de inkomtrap aan de ingangspoort. Er is een oprijhelling beschikbaar. Hiervoor meldt men zich aan via een beldrukknop.

Naar het begin van de pagina

Inkom museum : onthaalruimte

Score: toegankelijk met hulp
Van aan de toegang wordt men geleid naar de onthaalruimte. Gezien het ongelijk oppervlak voor de deur, de drempel en de smalle deur, is het onthaal niet voor iedereen op een zelfstandige wijze toegankelijk. Er is een niet-onderrijdbare ontvangstbalie.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: niet toegankelijk
Een gedeelte van het museum op het gelijkvloers is drempelloos bereikbaar van in de inkomhal van beide museumvleugels.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: niet toegankelijk
De eerste verdieping van beide museumvleugels is enkel bereikbaar via trappen.

Naar het begin van de pagina

Expositieruimtes

Score: zelfstandig toegankelijk
Het museumbezoek verloopt via een bewegwijzerd parcours. Om enkel de drempelloos te bereiken delen te bezoeken dient men van dit parcours af te wijken. Het personeel zorgt voor de nodige informatie hieromtrent. In de museumkamers zelf is steeds voldoende ruimte. De opstelling is zodanig dat de meeste elementen van op de circulatieroute zichtbaar zijn.

Naar het begin van de pagina

Drinkgelegenheid 't Cafeetse

Score: niet toegankelijk
't Cafeetse is bereikbaar vanop de binnenkoer. Een deurdorpel en smalle deurbreedte echter maken het niet voor iedereen toegankelijk. Het terras is een hogergelegen plankenvloer, die niet aan alle zijden voldoende bereikbaar is.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: niet toegankelijk
In het centraal gelegen sanitair blok is geen aangepast toilet.
Er is wel een aangepast toilet, afzonderlijk gelegen nabij de onvangstruimte van het museum, doch onvoldoende bruikbaar voor iedereen.

Naar het begin van de pagina