Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Museum - Foto

Begijnhof Brugge

Begijnhof 24-28-30
8000 Brugge
Tel: +32 50 33 00 11
secretariaatdewijngaard@gmail.com


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Winkelruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
info dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen info dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen geen score gegevens beschikbaar info   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHet ‘Prinselijk begijnhof ten Wijngaarde’ met witgeschilderde gevels, verstilde kloostertuin en het begijnhofmuseum is het enige nog bewaarde begijnhof in de stad Brugge. Dit stukje werelderfgoed wordt vandaag door de zusters van de Orde van Sint-Benedictus bewoond.
Twee poorten verlenen toegang tot het begijnhof. De minder bekende toegang via de Sasbrug is vlak, drempelloos en beter toegankelijk.
In het begijnhof vormt de oneffen ondergrond door de bolle kasseien het grootste knelpunt. Er is een comfort pad aangelegd in vlakke kasseien maar het pad vormt geen aaneengesloten wandeling. Om rond de kloostertuin te wandelen, het museum of de shop te bezoeken, moet de bezoeker toch nog over de bolle kasseien.
Je kan één van de begijnhuisjes en de shop bezoeken maar door de smalle doorgangen en drempels zijn ze moeilijk toegankelijk. De kerk is eveneens moeilijk toegankelijk door de 2 treden aan de toegang.
Datum screening: 30-03-2015. Uitgevoerd door: Westkans vzw. In opdracht van: Stad Brugge .
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Er zijn geen specifieke voorzieningen voor blinden, slechtzienden, doven of slechthorenden.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Er is weinig tot geen bewegwijzering op de site.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: info
Er zijn in de dichte omgeving van het begijnhof geen aangepaste en voorbehouden parkeerplaatsen.

Toegangspaden

Score: toegankelijk met hulp
Er zijn 2 toegangswegen naar het begijnhof. De bekendste weg is via de Wijngaardbrug maar met een hellingspercentage van 8% kan er hulp nodig zijn voor een rolstoelgebruiker.
De toegangsweg via de Sasbrug is vlak en beter toegankelijk.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: toegankelijk met hulp
De toegangspoort aan de Wijngaardbrug is moeilijk toegankelijk. De ondergrond is schuin en in bolle kasseien.
Rolstoelgebruikers nemen best de toegangspoort ter hoogte van de Sasbrug. De toegang is vlak en drempelloos.

Naar het begin van de pagina

Buitenomgeving

Score: niet toegankelijk
De paden in het begijnhof bestaan uit zeer oneffen bolle kasseien. Van aan de toegangspoort aan de Sasbrug is er een strook aangelegd in vlakke kasseien maar de bezoeker kan via dit pad niet alle gebouwen bereiken.

Naar het begin van de pagina

Museum begijnhuisje

Score: niet toegankelijk
Eén van de begijnhuisjes is als museum ingericht. Het huisje is moeilijk toegankelijk. De gang is smal en er is weinig circulatieruimte. Op de binnenkoer is er een hoge drempel.

Naar het begin van de pagina

Begijnhofkerk

Score: niet toegankelijk
Aan de inkom van de kerk zijn er 2 treden. Binnen zijn er geen drempels en is er voldoende circulatieruimte.

Naar het begin van de pagina

Winkel

Score: niet toegankelijk
De winkel is drempelloos bereikbaar, er is voldoende circulatieruimte aan de kassa maar tussen de rekken is de doorgang smal en er zijn verschillende drempels in de ruimte.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: info
Er zijn geen publieke toiletten in het begijnhof.