Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Camping - Foto
Label A

Camping Domein de Gavers

Onkerzelestraat 280
9500 Geraardsbergen
Tel: 054 41 63 24
gavers@oost-vlaanderen.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Balie Toegang Paden Aangepaste douche Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn geen extra voorzieningenDe camping ligt in de Dendervallei van Geraardsbergen en maakt deel uit van het provinciaal domein De Gavers. De viersterrencamping heeft ongeveer 450 staanplaatsen waaronder toeristenplaatsen, vaste plaatsen en seizoensplaatsen. Er is ook nog een tentenweide, een winkel, er zijn enkele vaste tenten en tipi's, trekkershutten en 10 bungalows, waaronder één toegankelijke bungalow.
Kortbij het onthaal is er een parkeerzone met één verharde aangepaste parkeerplaats. Bij elke standplaats kan men parkeren, en ook bij de bungalows is er parkeergelegenheid.
Het onthaal is bereikbaar via een automatische schuifdeur, echter met een kleine drempel.
De wegen in het domein zijn breed en vlak verhard. Er zijn 6 sanitaire blokken waarvan twee met een aangepast toilet en toegankelijke douche. Voor de toegang tot deze ruimtes ligt een deel van het pad wel vrij steil, waardoor het sanitair niet voor iedereen zelfstandig bereikbaar is.
De toegankelijke bungalow is bereikbaar via een houten licht hellend toegangspad. In de bungalow is een toegankelijke badcel. In de leefruimtes en slaapkamers is niet overal voldoende circulatieruimte. Het meeste meubilair is verplaatsbaar waardoor er enige aanpassing mogelijk is.
Datum screening: 19-06-2020. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Sint-Niklaas. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Op de camping zijn tal van verblijfsmogelijkheden : tentenweide, toeristenplaatsen, seizoensplaatsen, vaste tenten, tipi's, trekkershutten en bungalows. Bij de bungalows is er één aangepaste bungalow met aangepast sanitair.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Het provinciaal domein en de camping zijn duidelijk bewegwijzerd. Voorzieningen op de camping zijn duidelijk aangegeven.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
Rechtover de ingang is er een parkeerterrein bestemd voor de kampeerders. De parkeerzone is semi-verhard. Er is één verhard parkeervak voor personen met een handicap kortbij de ingang. Kampeerders kunnen ook parkeren bij de standplaats. Ook bij de bungalows is er parkeermogelijkheid. Juist aan de het begin van het toegangspad naar bungalow 6 is een verharde zone als voorrijdplaats, drempelloos aansluitend aan de weg.

Naar het begin van de pagina

Buitenomgeving

Score: zelfstandig toegankelijk
Toegangscontrole voor voertuigen aan de ingang met slagboom.
Naast de slagboom is er een brede voetgangersdoorgang.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
Het toegangspad tot het onthaal en de camping is breed en vlak aangelegd.

Naar het begin van de pagina

Inkom onthaal

Score: toegankelijk met hulp
Het onthaalgebouw ligt aan de ingang van het domein en is goed bereikbaar via verharde paden. De deur is een automatische schuifdeur. Er is wel een deurdorpel van 6 cm hoog aan de inkomdeur. Lange hoge balie met een verlaagd gedeelte. De vrije ruimte voor de balie is nipt.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie buiten

Score: zelfstandig toegankelijk
Hoofdpaden en secundaire paden naar de verschillende zones van het kampeerterrein zijn breed en vlak verhard.

Naar het begin van de pagina

Kamperen

Score: info
In totaal zijn er ongeveer 450 staanplaatsen in verschillende verblijfsvormen.
Er is een tentenweide, er zijn lege kampeerplaatsen (toeristenplaatsen) en er zijn siezoens- en vaste plaatsen.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Douches

Score: toegankelijk met hulp
Op de camping zijn 6 sanitaire blokken, verspreid over het terrein. Twee gelijkaardige sanitaire blokken hebben een aangepaste doucheruimte, rechtstreeks bereikbaar van op het buitenpad. Door de sterke helling voor de deur is de douche niet voor iedereen voldoende toegankelijk.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: toegankelijk met hulp
Op de camping zijn 6 sanitaire blokken, verspreid over het terrein. Twee gelijkaardige sanitaire blokken hebben een aangepast toilet. Door de sterke helling voor de deur is het toilet niet voor iedereen voldoende toegankelijk.

Naar het begin van de pagina

Winkel - verkoopsruimte

Score: toegankelijk met hulp
Winkel in het onthaalgebouw bij de inkom van het kampeerterrein. De secundaire deur (uitgang) is de meest toegankelijke deur. Ruime circulatiemogelijkheid in de winkel.

Naar het begin van de pagina

Aangepast gastenverblijf

Score: toegankelijk met hulp
Achteraan het kampeerterrein liggen 10 bungalows waarvan één aangepast verblijf. Dit verblijf, geschikt voor maximaal 10 personen is goed bereikbaar. Twee slaapkamers en de sanitare cel op het gelijkvloers zijn drempelloos bereikbaar, deuren zijn voldoende breed. Toestellen of meubels hinderen echter de vrije draairuimtes. De inplanting van de verplaatsbare meubels kan wel aangepast worden.

Naar het begin van de pagina