Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Hotel - Foto
Label A

Hilton Antwerp Old Town

Groenplaats 32
2000 Antwerpen
Tel: +32 (0)3 204 12 12
Fax: +32 (0)3 204 86 88
antwerp@hilton.com


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Balie Horizontale circulatie Verticale circulatie Aangepaste kamer Eetgelegenheid Vergaderruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn geen extra voorzieningenHet viersterrenhotel in het hart van de stad beschikt over 210 ruime kamers waarvan 2 aangepaste. Het hotel heeft geen eigen parkeervoorzieningen maar er zijn wel enkele plaatsen voorbehouden voor personen met een handicap op de ondergrondse parking van de Groenplaats (bereikbaar met lift vanuit het hotel). Deze twee plaatsen zijn wel zeer smal. Vanaf de parking bereikt u via een vrij zacht hellend vlak de lift naar de lobby van het hotel. Er is voorrijdmogelijkheid langs de Eiermarkt (hoofdingang). Deze hoofdingang is vrij vlot toegankelijk met een grote carrouseldeur evenwel zonder vertrager en manuele zware zijdeuren. De balie in de inkomhal is hoog en heeft geen onderrijdbaar deel. De ingang langs de Groenplaats geeft rechtstreeks uit op de brasserie. Hier is een hoge drempel. Alle eet- en drinkgelegenheden zijn wel drempelloos bereikbaar via de lobby (hoofdingang Eiermarkt) en zijn voldoende ruim met veel circulatieruimte. De meeste tafels hebben een centrale poot. Alle liften in het hotel zijn ruim en vlot toegankelijk. Er zijn twee aangepaste toiletten voor gemeenschappelijk gebruik in het hotel. In het toilet bij de lobby is net voldoende transferruimte. De uitrusting is echter niet altijd optimaal. Het aangepast toilet bij de ballroom (derde verdieping) is te klein. Op de tweede verdieping zijn 12 vergaderzalen met een capaciteit van 4 tot 40 personen. De twee aangepaste kamers in het hotel zijn ruim maar de bediening van de deur is niet optimaal (draaiknop en weinig beenruimte). Ook de bijhorende badkamer is ruim maar heeft geen douche, wel een bad. Er is veel manoeuvreer- en transferruimte.
Datum screening: 12-03-2015. Uitgevoerd door: ATO vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Er zijn 210 ruime kamers waarvan 2 aangepaste. Op de Groenplaats (100 m van het hotel) is een bushalte en een tramhalte. De tramhalte is ondergronds en enkel bereikbaar via een roltrap.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
De naam van het hotel staat in grote letters op de voorgevel en de zijgevel (hoofdingang voor gasten). De kleurcontrasten tussen naam hotel en achtergrond zijn wel zwak, vooral boven de hoofdingang. Ook op de signalisatieborden binnen is er weinig kleurcontrast en bovendien veel reflectie.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: niet toegankelijk
Het hotel heeft geen eigen parkeerterrein. Wel zijn er vier zeer smalle voorbehouden parkeerplaatsen voor mensen met een beperking in de publieke parkeergarage onder de Groenplaats.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
Beide toegangspaden (naar hoofdinkom + brasserie) zijn vlot toegankelijk.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: toegankelijk met hulp
De automatische carrouseldeur aan de hoofdingang is voldoende ruim maar heeft geen vertrager. De alternatieve draaideuren daarnaast zijn moeilijk benaderbaar vanuit de rolstoel. De nachtbel hangt hoog. De inkomhal is zeer ruim met een zeer lange balie die geen verlaagd of onderrijdbaar deel heeft.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
De weg van de ondergrondse parking (Groenplaats) naar het hotel verloopt via een lange maar vrij zachte en voldoende brede helling naar de lift. Alle gangen zowel op het gelijkvloers van het hotel als naar de hotelkamers (verdiepingen) zijn breed en vlot toegankelijk.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
De trappen in het hotel zijn enkel noodtrappen. Er zijn verschillende liften in diverse vleugels van het hotel. Alle liften zijn voldoende ruim.

Naar het begin van de pagina

Hotelkamers

Score: toegankelijk met hulp
Er zijn 2 aangepaste kamers in het hotel. Deze zijn gelegen op de derde verdieping en zijn mekaars spiegelbeeld. Ze zijn vlot bereikbaar maar de deur van de kamer (idem voor de badkamer) is moeilijk bedienbaar. De kamer is groot genoeg met voldoende circulatieruimte en een hoog bed. De badkamer is zeer ruim en heeft een bad (geen douche). Een extra steun en een ruim afzetvlak helpen wel om het bad te betreden. De badkraan is een draaikraan. De wastafel is beperkt onderrijdbaar. Bij het toilet is voldoende transferruimte.

Naar het begin van de pagina

Eet- en drinkgelegenheden

Score: zelfstandig toegankelijk
De brasserie is rechtstreeks vanaf de Groenplaats bereikbaar. De inkomdeur is voldoende breed maar heeft een hoge drempel. Vanuit de lobby zijn restaurant en bar wel drempelloos te bereiken. In de brasserie, de bar en het restaurant is er voldoende manoeuvreerruimte en de tafels zijn vrij goed onderrijdbaar (de meeste hebben wel een centrale poot). Het ontbijtbuffet is vlot bereikbaar en niet te hoog.

Naar het begin van de pagina

Vergaderruimten

Score: toegankelijk met hulp
Er zijn grote en kleine vergaderzalen. Het eerste opengaande deel van de deuren naar de vergaderruimten is nogal smal.

Naar het begin van de pagina

Multifunctionele ruimten

Score: zelfstandig toegankelijk
De ballrooms zijn vlot toegankelijk.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: toegankelijk met hulp
Er is een aangepast toilet voor gemeenschappelijk gebruik bij de lobby en bij de ballrooms. In het aangepast toilet bij de lobby is net voldoende transferruimte. De uitrusting is echter niet altijd optimaal (moeilijke draaiknop op de deur, duwknop aan de wastafel...). In het aangepast toilet bij de ballrooms is onvoldoende manoeuvreer- en transferruimte.

Naar het begin van de pagina