Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Hotel - Foto
Label A

Ibis Hotel Sint-Niklaas

Hemelaerstraat 2
9100 Sint-Niklaas
Tel: +32 03 231 31 41
Fax: +32 03 231 71 91


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Balie Horizontale circulatie Verticale circulatie Aangepaste kamer Eetgelegenheid Vergaderruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHet Ibis-hotel Sint Niklaas Centrum is een driesterrenhotel in het centrum van Sint-Niklaas naast de historische Grote Markt. Het hotel is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer met de bus van De Lijn (alle lijnen) op 200 m (Grote Markt). Er is geen eigen parkeerterrein, wel één aangepaste parkeerplaats op de rijweg vlakbij de inkom en 12 aangepaste parkeerplaatsen op 200 m (Grote Markt). Er zijn 85 kamers waarvan 4 aangepaste kamers. De ingang van het hotel met brede automatische schuifdeuren is drempelloos en vlot toegankelijk. Via de ruime inkomhal kom je in de bar en de ontbijtruimte. De bar is 24/24 u open. Er is in het algemeen voldoende circulatieruimte (behalve voor het moduleerbare buffet). De grote vergaderzaal is bereikbaar via een zacht hellend vlak. Het gemeenschappelijk sanitair beschikt over een ruim en goed uitgerust aangepast toilet. Alle kamers, die zich bevinden op verdieping 1 t/m 4, zijn vlot bereikbaar met een voldoende ruime lift met automatische deur. De 4 aangepaste kamers en hun bijhorende badkamer zijn vlot toegankelijk. Achter het bed echter is de doorgang naar de badkamer beperkt tot 100 cm. De deur naar de aangepaste badkamer bij de kamer is een brede schuifdeur. Deze badkamers zijn ruim met een douche, toilet en wastafel. De douche is drempelloos en heeft een vast zitje. Voor en naast toilet en douchezitje is er voldoende transferruimte.
Datum screening: 11-03-2020. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Sint-Niklaas. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Er zijn 85 kamers waarvan 4 aangepaste kamers. Alle bussen van De Lijn stoppen op 200 m van het hotel (Grote Markt).

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Zowel binnen als buiten is de signalisatie en bewegwijzering duidelijk en overzichtelijk.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: zelfstandig toegankelijk
Het hotel beschikt niet over eigen parkeervoorzieningen. Er is wel ruime (aangepaste) parkeergelegenheid op 200 m (Grote Markt) en er is één aangepaste parkeerplaats op de openbare weg vlakbij de inkomdeur.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
Het pad van de aangepaste parkeerplaats naar de ingang (openbare weg) verloopt via een oversteekplaats met verlaagde boordstenen. Een zacht hellend vlak overbrugt het kleine hoogteverschil tussen het trottoir en de inkomhal.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: zelfstandig toegankelijk
De automatische inkomdeur is een brede dubbele glazen schuifdeur. De inkomhal en lounge zijn zeer ruim met diverse zitmogelijkheden en een hoge balie.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
De route naar de vergaderzaal en nooduitgang loopt via een 7,5 m lange maar zachte helling. De route naar de aangepaste kamers (op de verdiepingen) is voldoende breed en drempelloos.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
De verdiepingen zijn bereikbaar met een trap en een lift. De trap met verdreven treden en tapijt heeft een goed omgrijpbare leuning. De lift is voldoende ruim en vlot toegankelijk via een brede automatische deur. De lift is verder goed uitgerust.

Naar het begin van de pagina

Hotelkamer

Score: toegankelijk met hulp
Het hotel heeft vier aangepaste kamers (kamer 107, 207, 307 en 407), dit is één op elke verdieping. Het gaat om vier identieke tweepersoonskamers. De kamerdeur is zeer zwaar om te openen. De kamer is verder vlot toegankelijk. Achter het bed echter is de doorgang (richting badkamer) over de volledige bedbreedte beperkt tot 100 cm. De deur naar de aangepaste badkamer bij de kamer is een brede schuifdeur die wel moeilijk te bedienen is. De badkamer is ruim met een douche, toilet en wastafel. De douche is drempelloos en heeft een vast zitje. Het toilet is goed uitgerust met voldoende transferruimte.

Naar het begin van de pagina

Eet- en drinkgelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
De ontbijtzaal is vlot bereikbaar en heeft beperkt onderrijdbare tafels. De manoeuvreerruimte voor het moduleerbare buffet is niet overal tegelijk toereikend. De bar heeft een hoge toog. Er is voldoende circulatieruimte voor de toog en in een deel van de ontbijtruimte. Het terras is bereikbaar via een nogal zware schuifdeur achter het buffet.

Naar het begin van de pagina

Vergaderruimte

Score: zelfstandig toegankelijk
De ruime vergaderzaal met voldoende vrije ruimte is bereikbaar via een lang en zacht hellend vlak. De zaal zelf is vlot toegankelijk.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: zelfstandig toegankelijk
Op het gelijkvloers nabij de inkomhal is een sanitair blok met een aangepast toilet. Het aangepast toilet met brede inkomdeur is voldoende ruim en goed ingericht.

Naar het begin van de pagina