Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Domein - Provinciaal domein - Foto
Label A

Plokkersheem

Douvieweg 14
8978 Poperinge
Tel: +32 493 55 78 46
info@plokkersheem.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Paden Zitbank Picknicktafel Aangepast toilet   Doelgroepen
info dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenIn het centrum van kunstdorp Watou ligt het charmante Plokkersheem bestaande uit De Plokker en De Hoppe. Beide jeugdhemen kunnen samen of apart geboekt worden.
Er is geen parkeerterrein maar de bezoeker mag oprijden tot bij de inkom.
De hemen zijn aangepast voor personen met een fysieke beperking.
Datum screening: 06-02-2015. Uitgevoerd door: Westkans vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


De Plokker (Jeugdverblijf)


De Plokker - Foto
Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Kamer Douches bij de kamer Toiletten bij de kamer Multifunctionele ruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar info   Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn geen extra voorzieningenDe Plokker is bereikbaar via een goed toegankelijk hellend vlak. Het grote heem beschikt over 60 bedden waarvan 2 toegankelijke kamers op het gelijkvloers en een bijhorende aangepaste badkamer op de gang. Enkele knelpunten aan de deuren van de kamers en in de badkamer kunnen het comfortabel gebruik hinderen. Er is een grote dagzaal die ook als refter wordt gebruikt. De tuin is ook bereikbaar via een hellend vlak.
Naar het begin van de pagina


De Hoppe (Jeugdverblijf)


De Hoppe - Foto
Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Kamer Douches bij de kamer Toiletten bij de kamer Multifunctionele ruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar info   Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn geen extra voorzieningenMet zijn 20 bedden is De Hoppe, het kleine heem, geschikt voor kleinere groepen. Er is een hellend vlak voorzien naar de inkom. Eén kamer is toegankelijk en er is een aangepaste badkamer op de gang voorzien. Enkele in knelpunten in de badkamer kunnen het comfortabel gebruik hinderen. Er is een dagzaal die ook als refter wordt gebruikt.
De tuin is bereikbaar via het hellend vlak vanuit de Plokker.
Naar het begin van de pagina


Toegangspaden

Score: toegankelijk met hulp
Het hoogteverschil van 35 cm aan de inkom wordt door een goed toegankelijk hellend vlak overbrugd maar de vlakke draairuimte bovenaan het hellend vlak is beperkt tot 122 cm.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: toegankelijk met hulp
De toegang is breed en drempelloos maar de manoeuvreerruimte aan de deur is beperkt tot 122 cm.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
Er zijn geen problemen op de horizontale circulatie. De gangen zijn voldoende breed.

Naar het begin van de pagina

Gastenkamer

Score: toegankelijk met hulp
Kamer 3 heeft een brede toegang en voldoende ruimte aan 2 bedden. In de aangepaste badkamer op de gang is er voldoende opstelruimte aan de toestellen maar de beperkte diepte naast het toilet en de beperkte manoeuvreerruimte aan de deur kunnen voor hinder zorgen. Aan het douchezitje ontbreken goede steunbeugels.

Naar het begin van de pagina

Dagzaal - Refter

Score: toegankelijk met hulp
De dagzaal is vlot toegankelijk. De toegang is voldoende breed wanneer beide deurdelen openstaan. De toegang tot de keuken is smal, de circulatieruimte is beperkt. Het meubilair is niet onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: info
Een rolstoelgebruiker gebruikt het toilet in de aangepaste badkamer.

Naar het begin van de pagina