Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Bezoekerscentrum - Foto
Label A

Belevingscentrum '14-'18 Tildonk

Kruineikestraat 5a
3150 Haacht
Tel: 0471 97 36 42
grooteoorlog@vlaamsbrabant.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Balie Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Multifunctionele ruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar info dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHet belevingscentrum '14-'18 in het historische klooster Engelenburcht opende in 2014 haar deuren ter nagedachtenis aan het begin van WOI, die toen een eeuw eerder begon. Bij de renovatie van het beschermde pand en de inrichting van de tentoonstelling is veel aandacht uitgegaan naar de bruikbaarheid voor een zo groot mogelijk publiek, inclusief rolstoelgebruikers.
Datum screening: 21-01-2015. Uitgevoerd door: Toegankelijkheidsbureau vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Het belevingscentrum is met de bus bereikbaar. De bushaltes voor de deur zijn toegankelijk met hulp. Het eigen vervoer moet in de omgeving worden geparkeerd. Er is een aangepaste en voorbehouden parkeerplaats voor van de inkom. De informatieteksten van de tentoonstelling zijn aan de inkom verkrijgbaar in het Engels, Frans en Duits en kunnen vooraf digitaal worden opgevraagd, zodat blinden en slechtzienden zich op het bezoek kunnen voorbereiden.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Buiten leiden toeristische infobordjes naar het belevingscentrum, waar met een groot scherm naast de inkomdeur de openingstijden en tarieven worden gecommuniceerd. In het belevingscentrum is de signalisatie beperkt kunnen blijven door de logische opbouw. Naar het onthaal is er signalisatie en naar de toiletten en dergelijke.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: zelfstandig toegankelijk
Het belevingscentrum heeft zelf geen parkeerterrein. In de omgeving is er op straat voldoende parkeergelegenheid. Een aangepaste en voorbehouden parkeerplaats voor personen met een handicap is aanwezig vlak voor de inkom.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
Het trottoir voor de inkom van het belevingscentrum is voldoende breed.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: toegankelijk met hulp
De inkomdeur is gemakkelijk vindbaar en voldoende breed voor rolstoelgebruikers. De balie is bovenaan een korte trap. Dit hoogteverschil kan ook met een lift worden overbrugd.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
Achter de inkomdeur is er een korte trap. Het hoogteverschil kan ook met een lift worden overbrugd. Verder is de tentoonstelling drempelloos.

Naar het begin van de pagina

Expositieruimte

Score: info
Het historische verhaal van de eerste wereldoorlog wordt aan de hand van teksten, beeld, geluid en belevingselementen verteld. Hierbij is zo veel mogelijk rekening gehouden met de bruikbaarheid voor een zo groot mogelijk doelpubliek.

Naar het begin van de pagina

Eet- en drinkgelegenheid

Score: zelfstandig toegankelijk
Op het gelijkvloers van de site is een brasserie op de plaats waar vroeger de missiezusters aten. Tijdens het weekend kan u dineren in het restaurant in de voormalige kapel van het klooster. Hiervoor dient u steeds te reserveren.
Buiten is een terras met zicht op de binnentuin.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: zelfstandig toegankelijk
Vooraan bij de inkom is een sanitair blok zonder aangepast toilet. Bij het restaurant op dezelfde verdieping is er wel een aangepast toilet voorzien.

Naar het begin van de pagina