Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Museum - Foto
Label A

Toerisme Koekelare

Sint-Maartensplein 15B
8680 Koekelare
Tel: 0032 51 61 04 94
cultuurentoerisme@koekelare.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Winkelruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenDienst voor Toerisme en Cultuur is gehuisvest op de benedenverdieping van de oude brouwerij in Koekelare.
Bezoekers kunnen op het plein voor de brouwerij site parkeren. Er is een voorbehouden en aangepaste parkeerplaats. Het toegangspad is breed en drempelloos. Een kleine strook kasseien op de route kan hinderlijk zijn.
De glazen hoofdtoegang leidt rechtstreeks naar het onthaal en is niet rolstoeltoegankelijk. Er is een alternatieve toegang maar het hellend vlak is steil aangelegd.
De balie die zowel de toeristische dienst als het museum bedient is onderrijdbaar en er is voldoende circulatieruimte.
In het sanitair blok nabij de alternatieve toegang is een aangepast toilet aanwezig, maar de ruimte is te klein om als rolstoelgebruiker comfortabel te gebruiken.
Datum screening: 20-05-2019. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Hasselt. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Op de brouwerij site bevindt zich het Käthe Kollwitz Museum, Fransman Museum en de Toeristische Dienst.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Het infokantoor is op de gevel aangeduid, alsook de alternatieve toegang voor rolstoelgebruikers.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: zelfstandig toegankelijk
Er is een grote parking op het Sint Maartensplein. Er is een voorbehouden en aangepaste parkeerplaats met voldoende uitstapzone.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: toegankelijk met hulp
Er is een voldoende breed en vlak pad naar de toegang. Hulp kan nodig zijn bij het strookje bolle kasseien aan het plein.
De alternatieve toegang voor rolstoelgebruikers is via een steil hellend vlak te bereiken.

Naar het begin van de pagina

Alternatieve inkom

Score: toegankelijk met hulp
De glazen hoofdtoegang leidt rechtstreeks naar de balie maar is niet toegankelijk. De alternatieve toegang is voorzien naast de hoofdtoegang. Er is voldoende circulatieruimte maar de zijdelingse opstelruimte is deels op het hellend vlak gesitueerd.

Naar het begin van de pagina

Balie - Toeristische Dienst

Score: toegankelijk met hulp
Rolstoelgebruikers die via de alternatieve toegang binnenkomen, bereiken het onthaal via de toiletten. In het onthaal is een verlaagd en goed onderrijdbare balie voorzien.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
De gangen op de benedenverdieping zijn voldoende breed. Op de route van de alternatieve inkom naar de balie is een deur. Hulp kan nodig zijn om de deur naar het onthaal te openen.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: niet toegankelijk
Het sanitair bevindt zich ter hoogte van de alternatieve toegang en het onthaal. Het aangepast toilet is te klein om goed bruikbaar te zijn. Er is beperkte manoeuvreer- en opstelruimte.

Naar het begin van de pagina