Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Museum - Foto

Belle Epoque Centrum

Elisabethstraat 24
8370 Blankenberge
Tel: 0032 50 63 66 40
belle.epoque@blankenberge.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Winkelruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHet Belle Epoque Centrum bevindt zich vlak naast de Sint-Rochuskerk in het centrum van stad Blankenberge.

Ter hoogte van het museum is er een aangepaste parkeerplaats voorzien op openbaar domein. Het voetpad naar de toegang is voldoende breed en vlak. Naast de carrouseldeur is er een gewone toegangsdeur voorzien, bezoekers moeten op de bel duwen om hun aanwezigheid kenbaar te maken. Aan de balie is er een uitschuifbaar onderrijdbaar gedeelte, maar de diepte is beperkt. Met de goed toegankelijke lift kan de bezoeker naar de verschillende niveaus. Alle verdiepingen zijn goed bereikbaar. De tentoonstellingsruimtes hebben voldoende circulatieruimte en bieden belevingselementen voor alle zintuigen. Niet alle vitrines en schermen zijn goed onderrijdbaar. In de kelderverdieping is er een aangepast toilet voorzien, maar het toilet is moeilijk bruikbaar door de beperkte circulatie- en opstelruimte en de kleine wastafel.
Datum screening: 03-06-2014. Uitgevoerd door: Westkans vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Zowel in de omgeving, ter hoogte van het museum en in het gebouw is voldoende aandacht besteed aan signalisatie en bewegwijzering.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
Ter hoogte van het museum is er een aangepaste parkeerplaats voorzien op het openbaar domein.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
Het voetpad ter hoogte van het museum is breed en vlak.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: toegankelijk met hulp
De toegang tot het museum gebeurt via een kleine carrouseldeur, maar er net naast is een gewone deur voorzien. Rolstoelgebruikers kunnen via de bel kenbaar maken aan het baliepersoneel dat zij deze deur willen gebruiken.

Naar het begin van de pagina

Balie

Score: toegankelijk met hulp
Aan de balie is er een uitschuifbaar gedeelte voorzien. De diepte is echter beperkt.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
Alle sassen en deuren doorheen het gebouw zijn breed en hebben voldoende opstel- en circulatieruimte.

Verticale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
Alle verdiepingen zijn bereikbaar met de trap en de lift. De lift is ruim en goed bereikbaar.

Naar het begin van de pagina

Expositieruimten

Score: zelfstandig toegankelijk
Het dakterras op +3 is rechtstreeks bereikbaar via de lift. De tentoonstellingsruimtes in het museum zijn ruim en bieden voldoende circulatieruimte. Bij de belevingselementen komen alle zintuigen aan bod. De vitrines en schermen zijn niet/beperkt onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: niet toegankelijk
In de kelderverdieping (-1) is er sanitair voorzien. Het aangepast toilet is klein, waardoor de opstelruimtes aan het toilet beperkt zijn. De wastafel is klein.

Naar het begin van de pagina