Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Museum - Foto

Serpentarium

Zeedijk 147
8370 Blankenberge
Tel: 050 42 31 62
info@serpentarium.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Winkelruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
info dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen info geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHet Serpentarium bevindt zich op de Zeedijk in Blankenberge. In een 150-tal terraria kunnen de bezoekers een prachtige verzameling reptielen bewonderen.

Er is geen eigen parkeerterrein voorzien, bezoekers moeten in de omgeving parkeren. Het voetpad ter hoogte van de toegang is smal. De toegang gebeurt via een automatische schuifdeur, maar door de helling in de inkomhal is de vlakke ruimte na de deur beperkt. De inkomhal ligt volledig in helling, ook ter hoogte van de balie. Er is geen verlaagd en onderrijdbaar gedeelte voorzien. Ook de shop bevindt zich in de inkomhal en dus op een helling.
De expositieruimte is bereikbaar via een automatische schuifdeur. De doorgangsbreedte doorheen de terraria is beperkt. Zowel de infoborden als de terraria bevinden zich op verschillende hoogtes.
In het aangepast herentoilet zijn de opstel- en circulatieruimte beperkt, de wastafel is niet onderrijdbaar en er zijn geen steunbeugels voorzien.
Zowel om de expositieruimte, als om het gebouw te verlaten moet de bezoeker op een knop duwen. De knop in de expositieruimte is goed bereikbaar, die in de inkomhal bevindt zich op de helling en is dus moeilijker bruikbaar.
Datum screening: 03-06-2014. Uitgevoerd door: Westkans vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Zowel buiten als binnen is de signalisatie duidelijk.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: info
Er is geen eigen parkeerterrein. De bezoekers parkeren in de omgeving.

Toegangspaden

Score: toegankelijk met hulp
Het toegangspad verloopt via het voetpad. Ter hoogte van de toegang is de doorgangsbreedte beperkt.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: niet toegankelijk
De toegang gebeurt via een automatische schuifdeur, maar zowel voor als na de deur is de vrije en vlakke ruimte beperkt.

Naar het begin van de pagina

Loket

Score: niet toegankelijk
Er is geen verlaagd en onderrijdbaar gedeelte aan de balie. Er is geen vlakke draairuimte voor de balie, de inkomhal ligt volledig in helling.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: info
De helling in de inkomhal en de beperkte doorgangsbreedte langs de terraria hinderen de vlotte circulatie doorheen het gebouw.

Expositieruimte

Score: niet toegankelijk
De circulatieruimte in de expositieruimte is beperkt. De terraria zijn niet onderrijdbaar, maar verschillen in hoogte. Niet alle informatie is even goed leesbaar.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: niet toegankelijk
Er is een aangepast herentoilet voorzien. De aanwezigheid van een urinoir en de opstelling van de sanitaire toestellen beperken de opstelruimtes ter hoogte van het toilet. De wastafel is niet onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina