Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Jeugdverblijf - Foto

De Tilk

Bergstraat 16
9820 Merelbeke
Tel: 09 210 57 79
Fax: 09 210 57 80
tilk@cjt.be


Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Kamer Douches bij de kamer Toiletten bij de kamer Multifunctionele ruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details info dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp info info dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp info geen score gegevens beschikbaar   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenJeugdverblijf De Tilk bevindt zich samen met het andere verblijfsgebouw De Stobbe in een bosrijke omgeving in het kasteeldomein Ten Berg en heeft 46 bedden waarvan er 3 geschikt zijn voor personen met een motorische beperking. Het toegangspad is moeilijk begaan- en berijdbaar, vooral dan het eerste (steile) stuk in kasseien. Er is echter mogelijkheid om voor te rijden. Het toegangspad vanaf de op het domein gelegen aangepaste parkeerplaatsen is beter verhard. Zowel de inkomdeur als de binnendeuren van de Tilk zijn voldoende breed maar de inkom heeft een drempel van 5 cm. Er is een ruime leefruimte met zetels en tafels en een kleine kitchenette. Er is een brede gang naar de kamers. Ook de deuren zijn voldoende breed. Aan de deur naar de twee aangepaste kamers is de manoeuvreerruimte wel erg beperkt. In deze kamers met bijhorende aangepaste badkamers is er voldoende ruimte. De badkamers hebben een inrijdouche en meestal voldoende transferruimte. Sommige steunbeugels ontbreken of zijn niet optimaal geplaatst. In de Tilk kan je niet zelf koken. Om te eten kunnende groepen terecht in het naastgelegen kasteel. Het toegangspad loopt daar wel over kasseien. De deuren zijn voldoende breed maar de manoeuvreerruimte is niet altijd toereikend. Er is ook een aangepast toilet in het kasteel maar dit is vrij klein en niet optimaal ingericht.
Datum screening: 21-09-2020. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Sint-Niklaas. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Jeugdverblijf De Tilk beschikt op het gelijkvloers over meerdere bedden die kunnen gebruikt worden door personen met een motorische beperking.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Buiten is er voldoende duidelijke bewegwijzering. Binnen is er helemaal geen signalisatie. Dat is misschien ook niet echt nodig gezien de beperkte omvang van het gebouw.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
Het parkeerterrein met ook twee voorbehouden plaatsen voor personen met een beperking ligt halverwege de openbare weg en de verblijfsaccommodatie nabij het kasteel. Er is wel voorrijdmogelijkheid verderop vlakbij de ingang van De Tilk.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: toegankelijk met hulp
Het brede toegangspad vanaf de openbare weg tot bij de parking helt sterk (langs en dwars) bij het begin en bestaat uit slecht liggende kasseien. Vanaf daar loopt het pad verder over dolomiet en tenslotte klinkers ter hoogte van de verblijfsaccommodatie.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: toegankelijk met hulp
De inkomdeur naar het gelijkvloers is voldoende breed maar heeft een drempel van 5 cm. Naast deze inkomdeur is er een aparte inkomdeur naar de trap om de verdieping te bereiken.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
De kamers zijn te bereiken via een brede gang. Ook de deur naar de gang is voldoende breed.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: info
Naast de inkomdeur (gelijkvloers) is er een aparte inkom met een trap naar de verdieping. Er is geen lift. Personen met een motorische beperking echter hebben voldoende slaapmogelijkheden op het gelijkvloers. De voldoende brede bordestrap heeft gesloten treden en is uitgevoerd met de nodige kleurcontrasten. De leuningen (beide zijden) zijn goed omgrijpbaar. De verdieping is min of meer een kopie van het gelijkvloers met leefruimte, kitchenette en kamers met sanitair.

Gastenkamers

Score: toegankelijk met hulp
Achteraan de gang zijn er twee aangepaste kamers met bijhorend aangepast sanitair. De kamers hebben geen naam of nummer (wij kleven er zelf nr 1 en 2 op). Kamer 2 bereikt men via kamer 1. De doorgang naar de kamers (voor en achter de deur van kamer 1) is erg smal waardoor het moeilijk manoeuvreren is. In beide kamers is voldoende manoeuvreerruimte. In de ruime badkamers zijn de douchestoeltjes erg klein. Sommige steunbeugels ontbreken of zijn niet correct geplaatst.

Naar het begin van de pagina

Douches bij de kamer

Score: info
De douches bevinden zich in de badkamers bij de kamer. Elke kamer heeft zo zijn eigen sanitair.

Toiletten bij de kamer

Score: info
Behalve de toiletten in de badkamers bij elke kamer, is er ook nog een vrij ruim gemeenschappelijk toilet (met steunbeugels) in de gang. De vrije manoeuvreer- en transferruimte is echter te beperkt om van een aangepast toilet te kunnen spreken.

Naar het begin van de pagina

Leefruimte

Score: toegankelijk met hulp
Aansluitend op de inkomhal is er een ruime leefruimte met zowel een zitgedeelte met hoeksalon als een gedeelte met tafels en stoelen. De tafels hebben een beperkte vrije hoogte maar kunnen op aanvraag verhoogd worden.

Naar het begin van de pagina

Kitchennette bij de leefruimte

Score: info
De kleine kitchennette met spoelbak, kookvuur en koelkast is moeilijk bereikbaar door de smalle doorgangen. Het meubilair is niet onderrijdbaar. De Tilk heeft geen zelfkookformule. Er kan gegeten worden in het nabij gelegen kasteel.

Naar het begin van de pagina


Eetgelegenheid (Eetgelegenheid)


Eetgelegenheid - Foto
Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Eet- en drinkgelegenheid Multifunctionele ruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar   Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn geen extra voorzieningenIn de Tilk zelf worden geen maaltijden genuttigd. Daarvoor kunnen de gasten terecht in de eetzalen van het nabij gelegen kasteel. Daar vind je een eetzaal en bijhorend sanitair met ook een aangepast toilet. Het toegangspad loopt over licht hellende kasseien en de voldoende brede inkomdeur is moeilijk zelfstandig te bedienen door het gebrek aan vrije opstelruimte. Ook binnen zijn alle deuren voldoende breed. De eetzaal kan worden ingericht naar wens. De tafels kunnen op verzoek eenvoudig verhoogd worden zodat ze beter onderrijdbaar zijn. Het aangepast toilet is moeilijk (zelfstandig) bereikbaar door de beperkte circulatieruimte. De ruimte zelf is ook erg klein maar het toilet is wel uitgerust met de nodige steunbeugels.
Naar het begin van de pagina