Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Jeugdherberg/Hostel - Foto

Jeugdherberg De Zandpoort

Zandpoortvest 70
2800 Mechelen
Tel: 015 27 85 39
Fax: 015 27 85 40
mechelen@vjh.be


Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Kamer Douches bij de kamer Toiletten bij de kamer Multifunctionele ruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenJeugdherberg De Zandpoort is gelegen aan de ring van Mechelen en is vlot met het openbaar vervoer te bereiken. Er is geen aangepaste parkeerplaats maar naast de jeugdherberg is er een ruime publieke parking met aangepaste plaatsen. Een breed, vlak en rolstoelvast toegangspad loopt naar de ingang die aan de binnentuin gelegen is. De toegang verloopt via zware smalle dubbele deuren maar voor rolstoelgebruikers is er een alternatief met brede automatische schuifdeuren. De hoge balie is uitgerust met een verplaatsbaar onderrijdbaar tafeltje. Er is een zelfbedieningsrestaurant met onderrijdbaar buffet en beperkt onderrijdbare tafels. In de lounge met zithoek is er voldoende vrije opstelruimte voor rolstoelgebruikers. Hier is ook een gemeenschappelijk aangepast toilet, echter met beperkte transferruimte voor en vooral naast de toiletpot. Naast de inkomhal zijn er nog twee vergaderzalen met dubbele deuren. Er is een voldoende ruime lift naar de kamers. Op verdieping 1 en 2 zijn er meerdere aangepaste kamers. Mits juiste opstelling van de bedden zijn deze vlot toegankelijk. Op de gang zijn er dan weer enkele aangepaste sanitaire cellen. De zijdelingse opstelruimte voor de wastafel is beperkt en een ribbel op de vloer beperkt de toegankelijkheid van de inloopdouche.
Datum screening: 28-10-2020. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Sint-Niklaas. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Op de Zandpoortvest op 200 m van het verblijf stoppen heel wat bussen. Al deze bussen rijden door naar het station van Mechelen waar er aansluiting is op andere buslijnen en de trein. In het hostel zijn er meerdere rolstoeltoegankelijke kamers en ook 4 aangepaste badkamers. Er is een rolstoel beschikbaar en het verblijf beschikt over het label "Toerisme voor autisme".

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Het gebouw is gemakkelijk herkenbaar van op de straat. Het is wel even zoeken naar de ingang. De signalisatie en bewegwijzering binnen is duidelijk.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
De jeugdherberg heeft geen eigen parking. De zeer ruime publieke parking Zandpoortvest (Indigo) bevindt zich echter op amper 100 m afstand en heeft meerdere aangepaste parkeerplaatsen.

Naar het begin van de pagina

Toegangspad

Score: zelfstandig toegankelijk
Het toegangspad naar de ingang (achteraan het gebouw) is voldoende breed, vlak en rolstoelvast.

Naar het begin van de pagina

Inkom, onthaal en lounge

Score: zelfstandig toegankelijk
De inkom bevindt zich achteraan het gebouw aan de binnentuin. De hoofdtoegang verloopt via een sas met zeer zware en moeilijk bedienbare dubbele deuren. Voor rolstoelgebruikers is er echter een alternatieve ingang via een brede en automatische dubbele schuifdeur die rechtstreeks uitkomt bij het onthaal. Het extra tafeltje voor de erg hoge balie maakt het onthaal gebruiksvriendelijker voor rolstoelgebruikers. In de lounge is er een ruime zithoek met salonzetels en TV.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
Op het gelijkvloers lopen alle gemeenschappelijke ruimten in elkaar over zonder gangen. Op de verdiepingen zijn de gangen naar de kamers voldoende breed.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
Er is zowel een trap als een lift naar de kamers. De centrale lift is voldoende ruim en voldoet aan de normen qua toegankelijkheid.

Naar het begin van de pagina

Gastenkamers en sanitaire cellen

Score: niet toegankelijk
Er zijn meerdere kamers met rolstoeltoegankelijke bedden. Op de eerste verdieping zijn vooral de ruime kamers 1.4 t/m 1.8 het best toegankelijk. Alle kamerdeuren zijn wel zwaar om te openen en door de opstelling van het bed net achter de kamerdeur, is de vrije doorgangsbreedte en manoeuvreerruimte achter de deur beperkt. De kamers hebben elk een eigen badkamer maar die is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Verspreid over de gangen zijn er echter 4 aangepaste badkamers of sanitaire cellen. Elke aangepaste sanitaire cel is ruim en heeft een inloopdouche, een toilet met steunbeugels en een wastafel. De inloopdouche heeft een kleine opstaande rand of ribbel die kan hinderen bij een transfer naar het douchezitje. De gebruiksruimte voor de wastafel is beperkt.

Naar het begin van de pagina

Eet- en drinkgelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
Er is een zeer ruim zelfbedieningsrestaurant (buffet) op het gelijkvloers. Het buffet is voldoende laag en onderrijdbaar. De tafels zijn slechts beperkt onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Polyvalente (vergader)zalen

Score: toegankelijk met hulp
Aansluitend op de inkomhal zijn er twee vergaderruimten of polyvalente zalen. Deze zijn elk te bereiken via een dubbele deur. Zaal Dodoens is iets ruimer dan zaal Beethoven.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: niet toegankelijk
De dames- en herentoiletten bevinden zich in de kelder. Op het gelijkvloers bij de lounge is er een aangepast toilet. De ruimte is er beperkt zodat enkel een schuine transfer voor de toiletpot mogelijk is. De twee steunbeugels hangen bovendien vrij ver uit elkaar.

Naar het begin van de pagina