Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Museum - Foto

Sea Life Center Blankenberge

Koning Albert I Laan 116
8370 Blankenberge
Tel: 050 / 42 43 00
info@sealife.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Winkelruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenIn Sea Life Blankenberge maak je een boeiende ontdekkingsreis langs de Amazonerivier doorheen onze zeeën . Meer dan 50 aquaria tonen de mysterieuze onderwaterwereld. Met meer dan 2500 dieren biedt Sea Life een prachtige staalkaart van de 7 wereldzeeën.

Op het plein voor het centrum is parkeergelegenheid voorzien. Er zijn enkele aangepaste parkeerplaatsen, maar deze hebben onvoldoende uitstapruimte.
Om van op de parking het brede toegangspad te bereiken moet de bezoeker een drempel van 7 cm overbruggen. De toegang is breed en drempelloos. Er is geen verlaagd en onderrijdbaar gedeelte aan de balies. In het sanitair aan de inkomhal is er een aangepast toilet voorzien, maar is te klein om comfortabel bruikbaar te zijn. Doorheen het centrum moet de bezoeker verschillende steile hellingen overbruggen. De hellingen naar het zonneterras, de otters en de pinguïns zijn zeer moeilijk zelfstandig te overbruggen. Verder kan de bezoeker kleinere obstakels tegenkomen zoals versmallingen, zware of smalle deuren, oneffen ondergronden en drempels.
Aan de tribune zijn geen plaatsen voorzien voor rolstoelgebruikers, zij nemen plaats voor alle andere toeschouwers. In het tijdelijk sanitair is geen aangepast toilet voorzien. De cafetaria en de shop zijn ruim, maar de tafels zijn beperkt onderrijdbaar.
Datum screening: 12-06-2014. Uitgevoerd door: Westkans vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Zowel in de omgeving als in het gebouw is er voldoende signalisatie.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
Op het plein voor de toegang is er parkeergelegenheid. Er zijn 3 aangepaste en voorbehouden parkeerplaatsen aanwezig, maar slechts aan één parkeerplaats is er uitstapzone.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: toegankelijk met hulp
Om van op de parking het voetpad en het toegangspad te bereiken, is er een boordsteen van 7 cm. Het pad naar de toegang is vlak en breed.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: zelfstandig toegankelijk
De toegang gebeurt via een automatische schuifdeur en is drempelloos.

Naar het begin van de pagina

Balie

Score: niet toegankelijk
In de inkomhal zijn 2 balies voorzien. Geen van beide heeft een verlaagd en onderrijdbaar gedeelte.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: niet toegankelijk
Doorheen het Sea Life Center, zowel binnen als buiten, worden verschillende hoogteverschillen overbrugd via hellende vlakken. De hellende vlakken zijn vaak te steil om gemakkelijk zelfstandig bruikbaar te zijn.

Verticale circulatie

Score: niet toegankelijk
Om het zonneterras te bereiken moet de bezoeker een hoogteverschil van 2 meter overbruggen. Er is een trap en een lange, steile helling voorzien. Vanop het terras is de zeehondenshow goed zichtbaar.

Naar het begin van de pagina

Expositieruimte

Score: zelfstandig toegankelijk
Door de verschillende steile hellende vlakken zijn niet alle zones gemakkelijk zelfstandig te bereiken. Alle dieren, aquaria, terraria zijn zichtbaar. De schermen in de tentoonstellingsruimtes zijn beperkt onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Shop

Score: zelfstandig toegankelijk
De shop is ruim en alle spullen zijn goed bereikbaar, maar er is geen verlaagd gedeelte aan de kassa.

Naar het begin van de pagina

Eet- en drinkgelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
Er is een cafetaria ter hoogte van de shop en een zonneterras aan de zeehonden en zeeleeuwen. Zowel in de cafetaria als op het zonneterras zijn de tafels beperkt onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: niet toegankelijk
Er is sanitair voorzien aan de inkomhal en tijdelijk sanitair ter hoogte van het zeehondenopvangcentrum. Enkel bij het sanitair aan de inkomhal is er een aangepast toilet voorzien. De deur van het toilet draait in beide richtingen maar is zwaar om te openen.. Het toilet zelf is te klein, waardoor de opstel- en circulatieruimtes beperkt zijn. De wastafel is klein en de beugels staan te ver uiteen.

Naar het begin van de pagina