Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Museum - Foto

Abdijmuseum Ten Duinen

Koninklijke Prinslaan 8
8670 Koksijde
Tel: 058 53 39 50
info@tenduinen.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Winkelruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenIn Koksijde is het Abdijmuseum Ten Duinen te vinden.

De bezoekers worden verwelkomd in het onthaalgebouw, de villa ter hoogte van het rond punt, waar de tickets worden gekocht. Vervolgens wordt men geleid naar het bezoekerscentrum waar het eigenlijke museumbezoek begint. Het onthaalgebouw is niet rolstoeltoegankelijk. Rolstoelgebruikers gaan rechtstreeks naar de toegang van bezoekerscentrum, die bereikbaar is via een hellend vlak. Daar zijn ook 2 goed aangepaste parkeerplaatsen te vinden.
Het personeel opent de deur nadat een rolstoelgebruiker zich aangemeld heeft. De tickets kunnen gekocht worden aan de balie maar er is geen verlaagd en onderrijdbaar gedeelte voorzien.
Het museum is vlot bereikbaar en er is doorgaans voldoende circulatieruimte. De meeste belevingselementen zijn goed bereikbaar en zichtbaar. Er zijn verschillende informatieborden voorzien in braille.
Er zijn 2 liften voorzien in het gebouw: de lift in het bezoekerscentrum is net te klein en in beide liften zijn de bedieningsknoppen te dicht in de hoek voorzien.
In de kelderverdieping van het bezoekerscentrum is het sanitair voorzien.
De aangepaste toiletten zijn klein, er is te weinig opstelruimte ter hoogte van de toiletten.

De archeologische site is moeilijk bereikbaar en betreedbaar omwille van de hellingen op de site en de ondergrond van de paden naar en op de site.
Datum screening: 28-04-2016. Uitgevoerd door: Westkans vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Het onthaal van het museum is verhuisd naar een ander (niet rolstoeltoegankelijk) gebouw. Rolstoelgebruikers mogen de voormalige hoofdtoegang wel gebruiken. De signalisatie, bewegwijzering en communicatie hierrond is nog niet duidelijk.
In het museum zijn de faciliteiten voldoende aangeduid.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: zelfstandig toegankelijk
Ter hoogte van de alternatieve toegang van het museum zijn er 2 ruime aangepaste parkeerplaatsen voorzien.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: toegankelijk met hulp
Het hoogteverschil naar de alternatieve toegang wordt overbrugd door een helling. De helling is lang en net te steil.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: toegankelijk met hulp
De alternatieve toegang is drempelloos en voldoende breed. Rolstoelgebruikers moeten zich aanmelden waarna het personeel de deur komt openen, maar er is momenteel nog geen bel geplaatst.

Naar het begin van de pagina

Balie in bezoekerscentrum

Score: niet toegankelijk
Rolstoelgebruikers kunnen een ticket kopen aan de balie van het bezoekerscentrum.
Er is geen verlaagd en onderrijdbaar gedeelte voorzien.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: niet toegankelijk
Op het gelijkvloers worden hoogteverschillen overbrugd door steile hellingen.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
In het gebouw zijn er twee verticale circulaties, beide zijn voorzien van een trap en een lift. De lift in het bezoekerscentrum is wat klein. In beide liften zijn de bedieningsknoppen in de lift dicht in de hoek geplaatst.

Naar het begin van de pagina

Expositieruimtes

Score: zelfstandig toegankelijk
De tentoonstelling is verspreid over verschillende ruimtes. Alle ruimtes hebben voldoende circulatieruimte. Het belevingsaanbod doorheen het museum is zeer verscheiden. Niet alle elementen zijn even goed bereikbaar of zichtbaar.

Naar het begin van de pagina

Filmzaal

Score: niet toegankelijk
De filmzaal is enkel te betreden als de deuren automatisch opengaan. Er zijn geen specifieke plaatsen voorzien voor rolstoelgebruikers.

Naar het begin van de pagina

Archeologische site

Score: info
De toegang tot de archeologische site gebeurt via 2 automatische schuifdeuren vanuit het bezoekerscentrum. De toegang is drempelloos. Na de toegang is er een lange helling naar de site. De paden op de site zijn voorzien in kasseien, gras en kiezels. Op de site kan de bezoeker via zeer steile hellende vlakken de verschillende 'kamers' van het gebouw bereiken.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: niet toegankelijk
Er zijn 3 aangepaste toiletten in het gebouw: zowel een dames- als herentoilet in de kelderverdieping van het bezoekerscentrum, als een gemeenschappelijke aangepast toilet op +2. Alle aangepaste toiletten zijn moeilijk bruikbaar. De ruimtes zijn te klein om voldoende opstelruimte te garanderen.

Naar het begin van de pagina