Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Bezienswaardigheid - Foto

PAM Ename: Archeologisch Park

Lijnwaadmarkt 20
9700 Oudenaarde
Tel: 055309040
Fax: 055339901
museum@ename974.org


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Paden Zitbank Picknicktafel Verticale circulatie Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenOp ongeveer 500 meter van het Archeologisch Museum ligt in de Sint-Salvatorstraat het archeologisch park. Men kan er de opgravingen van de voormalige abdij vrij bezichtigen. Er is geen aangelegd parkeerterrein maar er is wel mogelijkheid tot parkeren. Toegangsweg, parkeergelegenheid en paden rond de site zijn onvoldoende verhard (aarde en kiezel). De resten van de historische gebouwen zelf (funderingen) zijn gezien de niveauverschillen niet toegankelijk.
Er zijn vrij duidelijke informatiepanelen en een (enkel in de lente- en de zomermaanden) toegankelijke kiosk met een hoog geplaatst tijdsvenster (touch screen, niet voor iedereen binnen reikwijdte).
Datum screening: 12-02-2014. Uitgevoerd door: ATO vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Er is een bushalte op circa 300 m van het park.
Het park is weinig uitgerust, geen specifieke voorzieningen voor mensen met een beperking.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
De wegwijzers zijn duidelijk. De naambordjes tussen de opgegraven gebouwresten zijn van op grotere afstand moeilijker leesbaar.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: niet toegankelijk
Er is geen aangelegd parkeerterrein. Er is parkeermogelijkheid aan de inkom van de site. Het oppervlak is semi-verhard met kiezel.
Er is geen aangepaste parkeerplaats.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: toegankelijk met hulp
Het toegangspad is niet verhard.

Naar het begin van de pagina

Belevingselementen

Score: info
Op het einde van het toegangspad, op het overzichtspunt van de site, staat een kiosk waarin zich een tijdsvenster bevindt. Deze kiosk is drempelloos toegankelijk. Het tijdsvenster zelf hangt echter vrij hoog.
De informatieborden op verschillende plaatsen langsheen de rondgang zijn vrij goed leesbaar.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie buiten

Score: niet toegankelijk
Rondom de resten van de abdij ligt een wandelpad. Door de semi-verharding in kiezel is dit onvoldoende toegankelijk.

Naar het begin van de pagina

Rustpunt - Straatmeubilair

Score: niet toegankelijk
Er zijn een aantal rustbanken voorzien langsheen het kiezelpad. Deze zijn comfortabel. De ruimte er rond bestaat uit kiezel zoals het pad zelf.
In de infokiosk staan een paar losse stoelen.

Naar het begin van de pagina