Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Museum - Foto

PAM Ename: Archeologisch Museum

Lijnwaadmarkt 20
9700 Oudenaarde
Tel: 055 30 90 40
Fax: 055 33 99 01
museum@ename974.org


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Winkelruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHet Provinciaal Archeologisch Museum bevindt zich in de dorpskern van Ename, vlakbij de kerk. Er is parkeergelegenheid in de omgeving en één voorbehouden parkeerplaats. Via goed onderhouden halfverharde en verharde paden kan men het museum bereiken. Op enkele plaatsen is de hellingsgraad niet optimaal.
In het kleine museum is op enkele punten na voldoende circulatieruimte. De niveauverschillen worden overbrugd met helling en lift. Er is een klein sanitair blok. Het museum biedt tal van bezoekprogramma's en aangepaste rondleidingen aan. Er is in het hele museum aandacht voor personen met beperkingen, doch door het historisch karakter van het gebouw niet voor iedereen optimaal bruikbaar (helling, lift, toilet).
Op ongeveer 500 m van het museum is er de vrij toegankelijke archeologische site, die momenteel weinig uitgerust is. Het parkeerterrein en de wandelpaden op de site zijn niet verhard.
Datum screening: 12-02-2014. Uitgevoerd door: ATO vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Op ongeveer 200 m afstand is een bushalte. De toegang tot het museum is gratis voor mensen met een beperking. Er zijn allerhande aanpassingen en specifieke rondleidingen voor personen met een beperking.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Het museum is in de omgeving op de hoofdinvalsweg (N46) bewegwijzerd.
In het gebouw zijn voldoende aanduidingen.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
Het museum heeft geen eigen parkeerterrein. Er is wel een aangepaste parkeerplaats op de openbare weg op circa 90 m van de ingang. De omlijning is onvoldoende breed maar naast de parkeerplaats is vrije ruimte.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: niet toegankelijk
Vlak bij de ingang van het museum is er een drempelloze poort, bereikbaar vanop het voetpad aan de Lijnwaadmarkt. Gezien de dwarshelling van het trottoir van 8% is deze niet voor iedereen goed bruikbaar. Er is eveneens een drempelvrij pad vanaf de aangepaste parkeerplaats. De hellingen zijn niet te steil. Alleen de dwarshelling net voor de ingang (klinkers) ,variërend van 2 tot 6% is niet voor iedereen optimaal toegankelijk. De breedte van de paden is overal ruim voldoende.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: toegankelijk met hulp
De manuele inkomdeur is voldoende breed en eenvoudig te bedienen. Vlak voor de ingang helt het pad wel 6%. De balie heeft een hoog en een verlaagd gedeelte voor gebruik door o.m. rolstoelgebruikers.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
Op de route van de museumruimte met tijdslijn naar de museumruimte met feesttafel, en op de route tussen lift en onthaal zijn er plaatselijke versmallingen.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
De helling van de ingang en het onthaal (niveau 0) naar het museum (niveau +1) is ongeveer 16 m lang en is in het midden vrij steil. De helling heeft geen rustpunten. De lift (die alle niveaus bedient) is vrij vlot toegankelijk. Enkel de manoeuvreerruimtes op niveaus 0 en +1 evenals de breedte van de liftdeur zijn wat smal.

Naar het begin van de pagina

Filmzaal (0)

Score: zelfstandig toegankelijk
De filmzaal is van in het onthaal vlot toegankelijk via een brede schuifdeur. Beneden voor de tribune is ruimte waar men als rolstoelgebruiker kan plaatsnemen, echter dichtbij het scherm.

Naar het begin van de pagina

Expositieruimtes (niveau 0 en +1)

Score: zelfstandig toegankelijk
De tentoonstellingsruimtes zijn voldoende ruim om te manoeuvreren. De meeste getoonde informatie is goed leesbaar. De belichting is niet steeds optimaal. Niet alle elementen zijn voldoende benaderbaar of onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

|MUS_1| -Archeolabo (niveau +1)

Score: niet toegankelijk
Labotablet aan de wand, enkel geschikt voor staand en/of hoogzittend gebruik (kruk).

Naar het begin van de pagina

|MUS_1| -Educatieve ruimtes (niveau +2)

Score: toegankelijk met hulp
Twee educatieve ruimtes op niveau +2 met verplaatsbaar meubilair.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: niet toegankelijk
Er is een toilet dat slechts beperkt toegankelijk is. De ruimte is te klein om te manoeuvreren, een voorwaartse transfer is niet mogelijk.

Naar het begin van de pagina