Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Hotel - Foto
Label A

Europahotel

Gordunakaai 59
9000 Gent
Tel: 09 222 60 71
info@europahotel-gent.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Balie Horizontale circulatie Verticale circulatie Aangepaste kamer Eetgelegenheid Vergaderruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn geen extra voorzieningenEuropahotel Gent heeft 41 kamers waarvan één aangepaste op de eerste verdieping. In de kleine ondergrondse parkeergarage is er een brede aangepaste parkeerplaats. De ingang van het hotel ligt een kleine meter boven het straatniveau. Dat hoogteverschil wordt overbrugd met een trap en een plateaulift van op het toegangspad. De automatische deuren van het inkomsas zijn breed. Bij de lobby is er brasserie Courant d' Eau met een vrij ruim restaurant met de nodige circulatieruimte en een kleine bar. Op het terras van de bar is er door het vele meubilair weinig vrije ruimte voor rolstoelgebruikers. In het restaurant is enkel de manoeuvreerruimte voor het buffet nogal beperkt.
De aangepaste kamer op de eerste verdieping is bereikbaar met de lift. Voor de badkamerdeur is er echter onvoldoende vrije draairuimte. De ruime badkamer is vrij goed ingericht.
Op het gelijkvloers zijn er enkele vergaderzalen met voldoende brede deuren en onderrijdbare tafels. Hier is ook een sanitair met een ruim en vrij goed uitgerust aangepast toilet.
Datum screening: 13-07-2017. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Sint-Niklaas. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Europahotel Gent aan de Leie heeft 41 kamers waarvan één aangepaste.
Er is een bushalte op 150 m en het station Gent Sint-Pieters ligt op 1200 meter afstand.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Het gebouw is buiten goed herkenbaar. De signalisatie binnen is beperkt maar vrij duidelijk.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
Het hotel beschikt over eigen parkeerplaatsen in een kleine ondergrondse parkeergarage met één brede aangepaste parkeerplaats.
Bovengronds is er parkeermogelijkheid naast het gebouw en op de straat, zonder aangepaste parkeerplaatsen.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: toegankelijk met hulp
Het trottoir met betondallen heeft een verlaagde boordsteen. Om de inkomdeur te bereiken, kan je de trap nemen (5 treden) of de verticale plateaulift naast de trap. Deze is voldoende ruim en goed uitgerust. Enkel de deur van de liftkooi is nogal smal.

Naar het begin van de pagina

Inkom en onthaal

Score: zelfstandig toegankelijk
De automatische inkomdeuren zijn zeer breed. In de inkomhal/lobby is er voldoende circulatieruimte en de onthaalbalie is voorzien van een verlaagd onderrijdbaar gedeelte.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
Op het gelijkvloers gebeurt alle circulatie via de ruime lobby. Op de verdiepingen zijn er brede rechte gangen.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
De aangepaste kamer op de eerste verdieping is te bereiken met de lift vanuit de lobby. De liftkooi met brede deur is heel diep en iets minder dan 110 cm breed.

Naar het begin van de pagina

Hotelkamer

Score: niet toegankelijk
Op de eerste verdieping is er een ruime aangepaste kamer. Deze heeft een brede deur en de nodige manoeuvreerruimte naast het bed en voor de kast. De kamer beschikt over een eigen badkamer. Door de opstelling van het bed en de kast dichtbij de badkamerdeur is de manoeuvreerruimte er zeer beperkt. De badkamer is verder zeer ruim en goed uitgerust met voldoende transferruimte bij het douchezitje en het toilet. De zithoogte van het toilet is vrij laag.

Naar het begin van de pagina

Eet- en drinkgelegenheid

Score: zelfstandig toegankelijk
Brasserie Courant d' Eau bestaat uit een kleine bar en een groot restaurant met voldoende circulatieruimte. Beide zijn bereikbaar vanuit de inkomhal (lobby) via een brede doorgang (zonder deuren). In het restaurant is de manoeuvreerruimte voor het buffet beperkt. Er zijn onderrijdbare tafels in de bar en het restaurant. Het terras bij de bar heeft door het vele meubilair weinig vrije circulatieruimte en geen geschikt onderrijdbaar meubilair. Het terras bij het restaurant is ruim.

Naar het begin van de pagina

Vergaderruimten

Score: zelfstandig toegankelijk
Op het gelijkvloers bij de lobby zijn er 3 vergaderruimten. Deze hebben vrij brede deuren en er is voldoende manoeuvreerruimte aan telkens minstens één zijde van de onderrijdbare tafels.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: toegankelijk met hulp
Bij de lobby en de vergaderzalen is er een sanitair blok met aangepast toilet. Dit heeft een brede deur en is voldoende ruim en goed uitgerust. Het toilet heeft een lage zithoogte.

Naar het begin van de pagina