Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Jeugdverblijf - Foto

Jeugdverblijfcentrum Orangerie Horst

Horstebaan 14
2900 Schoten
Tel: 03 232 97 72
info@koraal.be


Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Kamer Douches bij de kamer Toiletten bij de kamer Multifunctionele ruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHet jeugdverblijf in de vroegere Orangerie van Domein Horst bevindt zich net buiten het centrum van Schoten in het oude Koetshuis. Het jeugdverblijf is het best bereikbaar met de auto. Naast het gebouw, vlakbij de inkom, is er een aangepaste parkeerplaats aangelegd. Het toegangspad naar het jeugdverblijf is voldoende breed en goed verhard vanaf de aangepaste parkeerplaats. De brede inkom van het jeugdverblijf is drempelloos maar de inkomdeuren zijn moeilijk te bedienen. In de gelijkvloerse leefruimten met brede deuren en doorgangen is overal voldoende circulatieruimte aanwezig. Ook de keuken is ruim. De eerste verdieping is bereikbaar met een trap en een omschachte plateaulift met zware deur. Op de eerste verdieping zijn 2 slaapzalen aanwezig waarvan de kleinste en meest centrale 3 toegankelijke bedden heeft. De kleinere slaapruimte op de tweede verdieping is enkel bereikbaar met een trap. Op het gelijkvloers bij de inkomhal bevindt zich een ruime en zeer goed ingerichte aangepaste badkamer.
Datum screening: 15-07-2020. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Sint-Niklaas. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
De belangrijkste slaapzalen in het JVC Orangerie Horst zijn bereikbaar met een lift voor rolstoelgebruikers. Er is ook een ruime aangepaste badkamer.
Het jeugdverblijfcentrum is moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Er is geen bus- of tramhalte binnen 1 km afstand.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Er staan informatieborden langs het private pad naar het domein. Het voormalige Koetshuis zelf heeft geen benaming op de gevel. Er is ook geen bewegwijzering naar de ingang die wat verborgen zit in de zijgevel. Ook binnen in het jeugdverblijf is er erg weinig signalisatie.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: zelfstandig toegankelijk
Voor het jeugdverblijf is er een groot onverhard parkeerterrein. Er is een goed verharde en voldoende brede aangepaste parkeerplaats voorzien vlak naast het toegangspad naar de ingang aan de zijkant links van het gebouw.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
Het toegangspad naar het jeugdverblijf is overal voldoende breed. Het deel vlak voor het Koetshuis bestaat uit bolle kasseien. Het deel vanaf de aangepaste parkeerplaats naar de inkomdeur is wel goed verhard.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: toegankelijk met hulp
De inkom van het jeugdverblijf is drempelloos en voldoende breed. De inkomdeuren zijn wel moeilijk te openen.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
In de gelijkvloerse leefruimten is voldoende circulatieruimte aanwezig. De zalen sluiten op elkaar aan. Je loopt van de ene zaal door in de andere. Op de verdieping is de circulatieruimte en manoeuvreerruimte beperkt in de zeer smalle gang van de traphal via de toiletten naar de grote slaapzaal. Deze zaal is echter ook bereikbaar via de kleine slaapzaal.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
De eerste verdieping is bereikbaar door middel van een trap en een (plateau)lift. De liftdeur van de omschachte plateaulift is zwaar om te openen. De tweede verdieping is enkel bereikbaar via een smalle verdreven trap.

Naar het begin van de pagina

Slaapzalen (+1, +2)

Score: toegankelijk met hulp
In het jeugdverblijf zijn 2 slaapzalen en een kleinere slaapruimte aanwezig op de eerste verdieping, bereikbaar via een trap en een lift. De meeste bedden zijn stapelbedden maar in de kleinste van de twee slaapzalen staan ook 3 gewone lage bedden met voldoende manoeuvreerruimte ernaast. De slaapkamer op de 2 de verdieping is enkel bereikbaar via een trap.

Naar het begin van de pagina

Aangepaste badkamer (0)

Score: zelfstandig toegankelijk
Het jeugdverblijf beschikt over een zeer ruime aangepaste badkamer op het gelijkvloers (bij de inkomhal). Deze badkamer is goed ingericht en uitgerust met de nodige hulpmiddelen zoals steunbeugels. Verder zijn er zowel op het gelijkvloers als op de eerste verdieping reguliere kleine toiletten. Deze zijn uniseks.

Naar het begin van de pagina

Daglokalen (0)

Score: zelfstandig toegankelijk
Daglokaal 1 is de grootste aanwezige multifunctionele ruimte. De kortste doorgang vanaf de inkomhal naar het daglokaal loopt via de toiletten en is zeer smal. De doorgang via de eetzaal naar daglokaal 1 is echter veel ruimer. Het kleinere daglokaal 2 is eveneens vlot bereikbaar vanuit de eetzaal. Ook de rechtstreekse buitendeur is breed en drempelloos.

Naar het begin van de pagina

Eetzaal en keuken (0)

Score: zelfstandig toegankelijk
In de polyvalente eetzaal is voldoende circulatieruimte aanwezig. De ronde eettafels zijn het best onderrijdbaar. De keuken is ingericht om zelf te koken en heeft een onderrijdbaar werkvlak maar niet op verlaagde hoogte. De grote ronde tafel is wel vlot onderrijdbaar en kan als alternatief dienen. Verder zijn er geen onderrijdbare toestellen of kasten of andere aangepaste voorzieningen aanwezig in deze keuken.

Naar het begin van de pagina