Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Jeugdverblijf - Foto
Label A

Domein Beverdonk - Schildpadhoeve

Beverdonk 1
2470 Retie
Tel: 014/37.34.75
info@domeinbeverdonk.be


Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Kamer Douches bij de kamer Toiletten bij de kamer Multifunctionele ruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHet jeugdverblijf "De Schildpadhoeve" is gelegen in het landelijke Retie. Het jeugdverblijf is bereikbaar met de auto. Een bushalte bevindt zich 1.1 km verderop. Het toegangspad bestaat uit een rijbaan aangelegd in vaste aarde. In een bijgebouw naast het jeugdverblijf is het onthaal ondergebracht. Het toegangspad naar het onthaal bestaat uit klinkers, voor de inkomdeur kan een zeer steile losse helling geplaatst worden.
De manoeuvreeruimte achter de deur en in de ruimte is beperkt, de bureautafel is niet onderrijdbaar.
De voorbouw van het jeugdverblijf bestaat gelijkvloers voornamelijk uit de leefruimten (multifunctionele ruimte, keuken en berging, polyvalent lokaal en aangepast toilet), op de verdieping bevinden zich 5 slaapkamers welke enkel bereikbaar zijn via een trap. De inkom aan de voorbouw is drempelloos en bevindt zich in de zijgevel. Via de inkom kan de multifunctionele ruimte bereikt worden, hier is voldoende circulatieruimte aanwezig. De keuken is niet bruikbaar voor rolstoelgebruikers. Via een helling in de multifunctionele ruimte is een polyvalent lokaal en een aangepast toilet bereikbaar. Verder geeft een buitendeur toegang tot het betonnen plein tussen voorbouw en achterbouw.
In de achterbouw bevinden zich 6 slaapkamers, een aangepast toilet, een aangepaste douche, een polyvalent lokaal en berging. Alle slaapkamers zijn uitgerust met een stapelbed en een verrijdbaar bed. In de gang is er enkel voor de deur naar slaapkamer 1, voor de aangepaste doucheruimte en voor het aangepast toilet voldoende manoeuvreerruimte beschikbaar. In de aangepaste douche bevindt de kraan zich te ver van de achterliggende wand. De nooddeur achteraan de gang is voorzien van een helling om het niveauverschil met buiten te overbruggen.
Datum screening: 08-08-2013. Uitgevoerd door: CTPA. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Er is weinig aandacht besteed aan voorzieningen voor personen met een auditieve beperking, er zijn contrasten aanwezig in het aangepast sanitair.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Langs de rijbaan is het jeugdverblijf aangeduid door middel van een richtingaanwijzer.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: info
Het jeugdverblijf "De Schildpadhoeve" beschikt niet over een parkeerterrein. Langs het toegangspad is wel parkeermogelijkheid voorzien, de ondergrond bestaat uit vaste aarde.

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
Het toegangspad naar het jeugdverblijf bestaat uit een rijbaan (publiek domein) aangelegd in vaste aarde. Via een breed looppad langs de zijgevel van het jeugdverblijf, eveneens uit vaste aarde, is het betonnen binnenplein bereikbaar. Iets verder langs de rijbaan bevindt zich het onthaal, het toegangspad naar de receptie bestaat uit betonnen klinkers.

Naar het begin van de pagina

Ontvangstruimte (bijgebouw)

Score: niet toegankelijk
De ontvangstruimte bevindt zich langs de rijbaan op ongeveer 25 m van de inkom van het jeugdverblijf. Aan de inkomdeur ligt een drempel van 17 cm welke opgevangen kan worden door een te steile verplaatsbare helling. Achter de helling en in de ontvangstruimte is de manoeuvreerruimte beperkt tot 125 cm. De bureautafel is niet onderrijdbaar.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: zelfstandig toegankelijk
De inkom van de voorbouw bevindt zich aan de zijgevel, het gebouw is eveneens betreedbaar langs de achterzijde over het verhard binnenplein. Beide deuren zijn drempelloos en voldoende breed. Ook de inkom van de achterbouw bevindt zich aan het binnenplein, is drempelloos en voldoende breed.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
Er is voldoende circulatieruimte aanwezig in het jeugdverblijf. De interne niveauverschillen worden telkens opgelost met hellingen of drempels tot tegen de desbetreffende deur, deze informatie is dan ook opgenomen bij de desbetreffende ruimte.

Verticale circulatie

Score: niet toegankelijk
De verdieping van de voorbouw is enkel bereikbaar via een trap in de inkomhal en een buitentrap.

Naar het begin van de pagina

Gastenkamers (0)

Score: toegankelijk met hulp
De gastenkamers in de achterbouw zijn uitgerust met een stapelbed en een in hoogte verstelbaar en verrijdbaar bed. In de gang is de manoeuvreerruimte beperkt, enkel voor slaapkamer 1 is deze voldoende. In slaapkamer 4 is er onvoldoende manoeuvreerruimte achter de deur en in de kamer, in de overige kamers is de manoeuvreerruimte beperkt tot 135 cm tussen de kast en het stapelbed . In de voorbouw zijn er op de verdieping nog 5 slaapkamers aanwezig maar deze zijn enkel bereikbaar via een trap.

Naar het begin van de pagina

Douches (0)

Score: niet toegankelijk
In de achterbouw is er een aangepaste doucheruimte aanwezig. Naast het douchezitje zijn twee steunbeugels aanwezig, de bediening van de kraan bevindt zich te ver uit de hoek. In de voorbouw zijn er nog douches aanwezig maar deze zijn niet aangepast.

Naar het begin van de pagina

Toiletten (0)

Score: zelfstandig toegankelijk
Zowel in de voorbouw als in de achterbouw bij de slaapkamers is een aangepast toilet aanwezig.

Naar het begin van de pagina

Multifunctionele ruimten (0)

Score: zelfstandig toegankelijk
In de multifunctionele ruimte is er voldoende circulatieruimte aanwezig, de toog is niet voorzien van een verlaagd onderrijdbaar deel en er is geen meubilair aanwezig. Achteraan in de voorbouw is een polyvalent lokaal aanwezig, eveneens niet voorzien van meubilair. In de achterbouw is nog een polyvalent lokaal aanwezig. In de gang is de manoeuvreerruimte beperkt en door de opstelling van het meubilair is de manoeuvreerruimte achter de deur en in de ruimte eveneens beperkt.

Naar het begin van de pagina

Gemeenschappelijke keuken en bergruimte

Score: niet toegankelijk
De keuken beschikt niet over onderrijdbare voorzieningen, er zijn wel 3 lage gasvuurtjes geplaatst op een betonnen sokkel op 95 cm hoogte. Achteraan in de keuken kan men via een buitendeur de koer bereiken, de manoeuvreerruimte en opstelruimte voor de deur zijn te beperkt en er bevindt zich een drempel van 13 cm op de overgang. De bergruimte is langs de keuken moeilijk bereikbaar door de beperkte manoeuvreerruimte en opstelruimte voor- en achter de deur. De bergruimte is langs de voorgevel ook bereikbaar via een smalle deur (83 cm breed).
In de achterbouw is nog een berging aanwezig, de manoeuvreerruimte en de opstelruimte aan de binnenzijde van de deur zijn hier beperkt.

Naar het begin van de pagina