Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Museum - Foto

Groeningemuseum

Dijver 12
8000 Brugge
Tel: +32 50 44 87 11
Fax: +32 50 44 87 78
musea@brugge.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Winkelruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen   Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHet Groeningemuseum maakt deel uit van de Vlaamse Kunstcollectie en is gevestigd aan de Dijver in centrum Brugge.
De paden naar de inkom zijn niet zo vlot toegankelijk. Kasseien, voornamelijk de bolle kasseien en een steile helling zijn knelpunten.
De inkom via de dubbele deur is drempelloos.
Alle ruimtes in het museum, met uitzondering van de polyvalente ruimte op +1, zijn gesitueerd op het gelijkvloers. De polyvalente ruimte is bereikbaar met de lift.
Hoewel de ruimtes voldoende groot zijn, zorgen verschillende knelpunten voor ongemak. Het meubilair is niet aangepast zoals de balie in de inkomhal en museumshop. De steile helling is moeilijk bruikbaar en het aangepast toilet is niet correct ingericht.
Voor personen met een visuele beperking kunnen specifieke gidsbeurten aangevraagd worden.
Datum screening: 07-08-2013. Uitgevoerd door: Westkans vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Het Groeningemuseum biedt een overzicht van de Belgische beeldende kunst met als hoogtepunt de wereldbefaamde Vlaamse Primitieven. Daarnaast bewonder je ook neoclassicistische topwerken uit de 18de en 19de eeuw, meesterwerken van het Vlaamse expressionisme en heel wat naoorlogse moderne kunst.
Er zijn voorzieningen voor minder mobiele bezoekers en personen met een visuele beperking.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Er is goede signalisatie en bewegwijzering buiten en binnen het gebouw.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
Er is geen eigen parkeerterrein. Men parkeert in de omgeving (betalend). Op het Guido Gezelleplein, op minder dan 200 m van het museum, zijn er 2 aangepaste parkeerplaatsen. Bij de smalle voetpaden in vlakke kasseien en de brug op de route kan hulp nodig zijn.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: toegankelijk met hulp
Groeningemuseum kan bereikt worden via een toegangspoort langs de Dijver en via het zijsteegje Groeninge. Het voetpad aan de Dijver is breed en effen aangelegd in tegels, het zijsteegje is in vlakke kasseien.
Na de toegangspoort moet de bezoeker het pad volgen door de binnentuin naar de inkom van het museum. Een steile metalen helling en bolle kasseien op de route zijn hinderlijk. Om deze knelpunten te vermijden, neemt men best de toegang via het zijsteegje.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: toegankelijk met hulp
De toegang gebeurt via een dubbele deur. Eén deurdeel heeft een doorgang van 80 cm. Er is voldoende circulatieruimte aan de deur.

Naar het begin van de pagina

Balie

Score: niet toegankelijk
De balie bevindt zich in de inkomhal. Er is veel ruimte om te circuleren. Aan de balie is er geen verlaagd en onderrijdbaar gedeelte voorzien om rolstoelgebruikers te kunnen bedienen.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: niet toegankelijk
Alle ruimtes, met uitzondering van de polyvalente ruimte, situeren zich op het gelijkvloers. De gangen zijn breed en er zijn geen drempels.
Een hoogteverschil tussen de inkomhal en de museumshop wordt overbrugd door een lange helling. Het laaste deel van de helling is steil.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
Er is een lift voorzien in het gebouw zodat de polyvalente zaal op +1 bereikbaar is. De lift heeft een afmeting van 100 x 148 cm.
Maar de knoppen zijn moeilijk bereikbaar als rolstoelgebruiker omdat ze in de hoek geplaatst zijn.

Naar het begin van de pagina

Expositieruimte

Score: toegankelijk met hulp
De expositieruimte is goed toegankelijk. Er is veel ruimte in de zalen om te circuleren.
De toegang tot de expositieruimte gebeurt via een carousseldeur. De deurcompartimenten kunnen indien nodig open gemaakt worden zodat een rolstoelgebruiker rechtstreeks binnen kan.

Naar het begin van de pagina

Multifunctionele ruimte

Score: toegankelijk met hulp
De zaal op +1 is een polyvalente ruimte en wordt bereikt via de trap of lift. De toegang tot de zaal is een zware dubbele deur. De doorgang van één deurdeel is beperkt to 67 cm. Hulp zal nodig zijn.
In de zaal is voldoende circulatieruimte.

Naar het begin van de pagina

Museumshop

Score: zelfstandig toegankelijk
De museumshop bevindt zich tussen de inkomhal en de expositieruimte. Er is voldoende ruimte aan boeken en de kassa. De boeken staan op een hoogte van 90cm, maar doordat het meubilair niet onderrijdbaar is, zijn ze niet allemaal bereikbaar. Aan de kassa is er, zoals aan de balie, geen verlaagd en onderrijdbaar gedeelte voorzien.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: niet toegankelijk
De toiletten bevinden aan de museumshop. De gang voor het aangepast toilet is smal. Er is geen draairuimte.
Het aangepast toilet is te klein, maar vooral de verkeerde inrichting zorgt ervoor dat het niet comfortabel bruikbaar is.

Naar het begin van de pagina