Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Bezoekerscentrum - Foto
Label A+

Bezoekerscentrum Lijssenthoek

Boescheepseweg 35 A
8970 Poperinge
lijssenthoek@poperinge.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Balie Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Multifunctionele ruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenLijssenthoek Military Cemetery is de indrukwekkende getuige van meer dan vier jaar oorlogsgeweld. Het nieuw bezoekerscentrum is naast de begraafplaats gelegen en vertelt het verhaal van deze unieke site.

Het bezoekerscentrum is goed toegankelijk, zowel de ruimte als de inrichting.
Er is een aangepast toilet in het gebouwtje op de parking. Hoewel enkele knelpunten is het bruikbaar.
De begraafplaats kan via een alternatieve toegang drempelloos betreed worden.
Datum screening: 19-07-2018. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Brugge. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Van 1915 tot 1920 was in Lijssenthoek het grootste evacuatiehospitaal van de Ieperboog gevestigd. Vandaag weerspiegelt de begraafplaats de Groote Oorlog. Het bezoekerscentrum vertelt het verhaal van deze unieke site.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Het bezoekerscentrum is gelegen naast Lijssenthoek Military Cemetery. De toegankelijke route tussen de 2 sites is aangeduid.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
Er is een aangepaste en voorbehouden parkeerplaats voorzien op het parkeerterrein achter het bezoekerscentrum. Er is genoeg ruimte naast en achter de parkeerplaats om uit te stappen.
De parkeerplaats sluit aan op het toegangspad naar de toegang van het bezoekerscentrum.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
De toegangspaden van het openbaar domein en van de parkeerplaatsen naar de toegangen zijn drempelloos aangelegd in betontegels en voldoende breed.
Het sanitair blok sluit ook aan op het pad bij de parkeerplaatsen, zodat men niet over de parking tussen de wagens moet lopen.

Naar het begin van de pagina

Inkom bezoekerscentrum

Score: zelfstandig toegankelijk
De toegangsdeuren zijn automatisch opendraaiende deuren. De toegang gebeurt zowel via de straatzijde als via de parkeerplaatsen aan de achterzijde van het gebouw.

Naar het begin van de pagina

Expositieruimte

Score: zelfstandig toegankelijk
Het onbemand bezoekerscentrum bestaat uit één ruimte waarin een rode box wordt geplaatst. Er is veel circulatieruimte. De doorgangen naar de rode box zijn breed en er is voldoende draairuimte.
De inrichting op verschillende hoogte is ook voor rolstoelgebruikers bereikbaar en bruikbaar.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: toegankelijk met hulp
Het sanitair blok bevindt zich op de parking. Het aangepast toilet is bruikbaar maar enkele knelpunten kunnen hinder vormen: de deuren zijn zwaar om te openen en de ruimte om de voorwaartse transfer te maken wordt gehinderd door de wastafel.

Naar het begin van de pagina

|BEZCE_1| -Lijssenthoek Military Cemetery

Score: toegankelijk met hulp
Er zijn 9 treden aan de hoofdtoegang. Rolstoelgebruikers kunnen drempelloos binnen via de toegang voor onderhoud.
Hulp kan nodig zijn aan het schuifslot van de poort. De paden zijn effen aangelegd in gras.

Naar het begin van de pagina