Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Museum - Foto

Rubenshuis

Wapper 9 - 11
2000 Antwerpen
Tel: 03/201.15.55
Fax: /
info.rubenshuis@stad.antwerpen.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Expositieruimte Belevingselementen Winkelruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningen



Het museum "Rubenshuis" is gelegen in het stadscentrum van Antwerpen. Het bestaat uit de oorspronkelijke woning van Rubens inclusief schilderijen en tuin. Het museum is bereikbaar via het openbaar vervoer en de auto. Het toegangspad bestaat uit het autovrije plein "Wapper" (openbaar domein).Tegenover de inkom van het museum, op het toegangspad, bevindt zich de museumshop en het onthaalpaviljoen (beiden bereikbaar via een licht hellend vlak van 3,6%). De inkompoort van het Rubenshuis is voldoende breed en drempelloos. Het toegangspad naar de inkom van het museum en de looppaden in de tuin zijn uitgevoerd in bolle kasseien. Aan de inkom van het museum is een korte helling van 16.6% aanwezig, op het looppad naar de tuin bevindt zich eveneens een helling (8%). De expositieruimten bestaan uit de gelijkvloerse leefruimten (links), het atelier (rechts) en de slaapvertrekken op de eerste verdieping (enkel bereikbaar via trappen). In de expositieruimten is de manoeuvreerruimte soms plaatselijk beperkt. Via het sas achter het gelijkvloerse atelier (op het einde van de museumtour) is een sanitair blok bereikbaar via een lange steile helling (11.6 % van 9 m lang). Het aangepast toilet beschikt niet over de vereiste afmetingen en manoeuvreerruimte.
Datum screening: 22-04-2013. Uitgevoerd door: CTPA. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
De informatie is beperkt, enkel voor personen met een visuele beperking zijn er voorzieningen aanwezig.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Het Rubenshuis staat in de omgeving aangegeven op richtingaanwijzers. Aan de gevel van het museum hangt een pictogram met "erkend museum", de benaming en de openingsuren. Voor het onthaalpaviljoen staat eveneens een informatiepaneel. In het museum is er signalisatie aanwezig in functie van brandbestrijding en evacuatie. In de expositieruimten staan er informatiebordjes bij de schilderijen en kunstvoorwerpen.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: niet toegankelijk
Het Rubenshuis beschikt niet over eigen parkeergelegenheid. In de buurt is wel een parkeergarage ("Schouwburg") en op de hoek van de Wapper zijn er enkele voorbehouden parkeerplaatsen aanwezig.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
Het Rubenshuis ligt langs de straat Wapper (publiek domein). Het pad achter de inkompoort van het Rubenshuis bestaat uit kasseien.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: zelfstandig toegankelijk
De inkompoort van het Rubenshuis is voldoende breed en drempelloos. Voor de inkom van de museumruimte ligt een verplaatsbare korte helling (16.6%).

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie buiten

Score: niet toegankelijk
De paviljoenen voor het Rubenshuis liggen op een verhoogde sokkel, ook deze zijn bereikbaar via een trap of toegankelijke helling.
De buitenpaden in de tuin bestaan voornamelijk uit kasseien. Het achterste deel van de tuin ligt lager, dit deel kan via een trap of toegankelijke helling bereikt worden.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: niet toegankelijk
In elke ruimte is er voldoende manoeuvreerruimte aanwezig, plaatselijk zijn er wel versmallingen. Een klein deel van de kunstkamer (0) is enkel te bereiken via een korte te steile helling.
De toiletten bevinden zich in de kelder van de naastgelegen taverne, ze kunnen enkel bereikt worden via een te steile, lange helling.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie (+1, +1 split-level

Score: niet toegankelijk
De verdieping is enkel bereikbaar via een trap.

Naar het begin van de pagina

Expositieruimte (0, +1, tuin)

Score: zelfstandig toegankelijk
Het museum bestaat uit de woning van Rubens. Op het gelijkvloers zijn links enkele leefruimten te bezichtigen, rechts bevindt zich het atelier van de schilder. De verdieping herbergt de slaapruimtes en is enkel via een trap te bereiken. Ook de tuin kan bezocht worden, deze is wel voornamelijk met kasseien aangelegd.

Naar het begin van de pagina

Onthaalpaviljoen

Score: niet toegankelijk
Het onthaalpaviljoen staat tegenover de inkom van het Rubenshuis. Hier moet men een ticket kopen voor men het museum kan bezoeken. Er zijn ook lockers aanwezig.

Naar het begin van de pagina

Museumshoppaviljoen

Score: zelfstandig toegankelijk
Het paviljoen met de museumshop staat eveneens voor de inkom van het Rubenshuis.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten (-1)

Score: niet toegankelijk
Via het sas achter het atelier kan het sanitair blok (gelegen in de kelder van de naastliggende taverne) bereikt worden. Het kelderniveau is bereikbaar via een lange te steile helling (11,6 % en 9 m lang). De manoeuvreerruimte in het aangepast toilet is te beperkt en er zijn geen steunbeugels aanwezig.

Naar het begin van de pagina