Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Hotel - Foto
Label A+

Het Leerhof

Hollebeekstraat 6
9661 Brakel
Tel: 055 42 02 43
Fax: 055 42 03 91
info@eerhof.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Balie Horizontale circulatie Verticale circulatie Aangepaste kamer Eetgelegenheid Vergaderruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHet Leerhof ligt vlakbij het dorpscentrum van Parike. De oude hoeve is verbouwd tot hotel. De kamers zijn ondergebracht in twee gebouwen.
In het gedeelte van de voormalige schuur is op het gelijkvloers een toegankelijke kamer.
Voor de hoeve, langsheen de straat en op het terrein zelf kan men parkeren.
De binnenkoer is verhard in kasseistenen. Verderop ligt het parkeerterrein, waarvan één zone gebruikt wordt als parkeerplaats voor personen met een beperking. Van aan deze zone ligt een pad in vlakke tegels naar de ingang van het hotel. Enkel via een wegneembaar licht hellend vlak kan men drempelloos het gelijkvloers bereiken. Het onthaal, de ontbijtzaal, het sanitair en de aangepaste kamer zijn vlot bereikbaar via ruime gangen.
Kamer gekraagde Roodstaart op het gelijkvloers is een ruime kamer met bijhorende ruime sanitaire cel met drempelloze douche, toilet en wastafel.
Om vanuit het hotel de straat te bereiken dient men wel via de binnenkoer, waar men steeds via een zone met oneffen kasseistenen moet. Als alternatief is er aan de straatzijde een hellend vlak en dolomietstrook, die echter niet voor iedereen voldoende toegankelijk zijn.
Datum screening: 18-02-2015. Uitgevoerd door: ATO vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Het hotel telt 10 kamers. Eén ervan is een familiekamer voor 4 personen. Alle andere zijn tweepersoonskamers. Er is één kamer op het gelijkvloers gelegen met alle voorzieningen als rolstoeltoegankelijke kamer.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
De informatie aan de ingang en aanduidingen bij de kamers en sanitair zijn aanwezig.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
Er is een parkeerzone voor één wagen, voorbehouden voor personen met een beperking, doch niet aangegeven. Deze parkeerzone zelf is aangelegd in kasseien, doch langsheen de parkeerplaats ligt een voldoende vlak betegeld pad. De gebruiker kan zich zo parkeren dat de zijdelingse transferruimte op het pad ligt. Achter de wagen echter zijn de kasseien niet voor iedereen voldoende vlak.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
De ingang van het hotel aan de achterzijde is enkel bereikbaar via de binnenkoer, aangelegd in kasseien. Een gedeelte is vlak verhard in beton, doch van aan de straat dient men steeds overeen zone in oneffen kasseien. Van aan de parkeerplaats echter is er een vlak verhard pad tot aan de ingang.
De alternatieve straattoegang is enkel bereikbaar via een zone in semi-verharding, en een onvoldoende toegankelijk hellend vlak naar de ingang.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: toegankelijk met hulp
De ingang aan de zijde van de binnenkoer is best bruikbaar. Met de plaatsing van een oprijplaat wordt de drempelhoogte vlot overbrugd. De langsmaat van de oprijplaat is slechts 90 cm, doch het verschil in hellingspercentage tussen pad en oprijplaat is gering.
De hal is ruim, van hieruit zijn alle delen op het gelijkvloers goed bereikbaar. Er is een balie met een verlaagd onderrijdbaar gedeelte.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
Van in de hal zijn alle ruimtes vlot en drempelloos bereikbaar.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: niet toegankelijk
Op het gelijkvloers bevindt zich de rolstoeltoegankelijke kamer.
Alle andere kamers liggen op de eerste verdieping. Deze zijn enkel bereikbaar met de trap.

Naar het begin van de pagina

Hotelkamer gelijkvloers

Score: toegankelijk met hulp
Ruime hotelkamer, vlot bereikbaar van in de inkomhal. Bijhorende sanitaire cel met drempelloze douche, toilet en wastafel. De sanitaire cel is ruim en goed uitgerust.

Naar het begin van de pagina

Hotelkamers +1

Score: info
Op de eerste verdieping van dit gebouwdeel zijn vier kamers, waarvan één kamer voor 4 personen.
Deze kamers zijn enkel met de trap bereikbaar.

Eet- en drinkgelegenheid

Score: zelfstandig toegankelijk
De ontbijtzaal op het gelijkvloers is ruim en vlot bereikbaar. De zaal is multifunctioneel en is uitgerust met een toog en kleine tafels op centrale poot, die niet optimaal onderrijdbaar zijn.

Naar het begin van de pagina

Toiletten

Score: zelfstandig toegankelijk
Op het gelijkvloers bij het gemeenschappelijk sanitair in de hal is een goed toegankelijk aangepast toilet.

Naar het begin van de pagina