Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Jeugdherberg/Hostel - Foto
Label A

Jeugdherberg 't Schipken

Kampstraat 59
9500 Geraardsbergen
Tel: 054 41 61 89
Fax: 054 41 94 61
jeugdherberg.tschipke@oost-vlaanderen.be


Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Kamer Douches bij de kamer Toiletten bij de kamer Multifunctionele ruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp info   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenJeugdherberg 't Schipken ligt aan de rand van het provinciaal domein De Gavers aan de Denderdijk. De Gavers heeft een ruim aanbod aan sport- en recreatiemogelijkheden op en rond het Gavermeer.
De jeugdherberg heeft een eigen parkeerzone met aangepaste parkeerplaatsen. De jeugdherberg is ondergebracht in een voormalige boerderij en heeft twee verblijfsvleugels bereikbaar vanop de binnenkoer, weliswaar aangelegd in kasseistenen.
In de noordwestvleugel 'Reiger' is slaapgelegenheid voor 44 personen en bevinden alle kamers zich op de eerste verdieping, enkel bereikbaar met een trap, uitgenomen één toegankelijke kamer op het gelijkvloers. Deze kamer is rechtstreeks bereikbaar van in de grote gemeenschappelijke ruimte. Aan de andere zijde van deze gemeenschappelijke ruimte is er een aangepaste sanitaire cel.
De zuidoostvleugel 'Kikker' heeft 62 bedden. Op het gelijkvloers zijn drie kamers, waarvan twee kamers voorzien zijn van een aangepaste sanitaire cel.
Datum screening: 19-06-2020. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Sint-Niklaas. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Er is een bushalte op ongeveer 380 m van de jeugdherberg.
In de noord-west vleugel 'Reiger' is er op het gelijkvloers één toegankelijke kamer. Een aangepaste sanitaire cel bevindt zich in het gemeenschappelijk sanitair blok.
In de zuid-oost vleugel 'Kikker' zijn er op het gelijkvloers twee slaapkamers met elk een aangepaste sanitaire cel.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Duidelijke signalisatie rond en in het gebouw.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
Langs de toegangsweg is er parkeergelegenheid voor 54 wagens. Er is een zone voor drie wagens voorbehouden voor personen met een beperking.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
Van aan de aangepaste parkeerplaatsen kan men via de vlak verharde asfaltweg en de verharde zone in klinkers het onthaal vlot bereiken.
De toegangszone naar de poort en de binnenkoer zijn echter aangelegd in kasseistenen.

Naar het begin van de pagina

|JHB_1| -Onthaal jeugdherberg

Score: toegankelijk met hulp
Het onthaal is vlot bereikbaar. Bij afwezigheid kan men zich aanmelden via de beldrukknop aan de deur. Deze is echter te hoog geplaatst.
De balie heeft geen verlaagd onderrijdbaar deel.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circ. NW-vleugel Reiger

Score: niet toegankelijk
De noordwestvleugel 'Reiger' is bereikbaar via toegangsdeur vanop de binnenkoer. Dit is een smalle deur, doch als alternatief een naastgelegen goed toegankelijke brede dubbele poort. Op één enkele versmalling na is er voldoende circulatieruimte op het gelijkvloers in de gemeenschappelijke ruimte, naar het sanitair en naar de toegankelijke slaapkamer. Alle meubilair is verplaatsbaar.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circ. ZO-vleugel Kikker

Score: toegankelijk met hulp
De zuidoostvleugel Kikker is vanop de binnenkoer bereikbaar. De circulatieruimte voor de deur is hellend.
In het gebouw is er op het gelijkvloers in de gemeenschapsruimte voldoende circulatieruimte. De route naar de slaapkamers is eerder smal. De keermogelijkheid is nipt.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: niet toegankelijk
Zowel in de noordwestvleugel 'Reiger' als in de zuidoostvleugel 'Kikker' is de eerste verdieping enkel bereikbaar met de trap.
De noord-westvleugel 'Reiger' heeft één kamer op het gelijkvloers, de zuid-oostvleugel 'Kikker' twee.Naar het begin van de pagina

Gastenkamers

Score: zelfstandig toegankelijk
In de noordwestvleugel 'Reiger' bevinden 5 kamers zich op de eerste verdieping en één kamer op het gelijkvloers, rechtstreeks bereikbaar van uit de gemeenschappelijke ruimte. Aan de andere zijde van de gemeenschappelijke ruimte ligt het sanitair blok met een toegankelijke sanitaire cel.
In de zuidoostvleugel 'Kikker' liggen 3 kamers op het gelijkvloers en 7 op de eerste verdieping. Van de drie kamers op het gelijkvloers zijn kamer 1 en 2 het meest toegankelijk en hebben een ruime sanitaire cel.

Naar het begin van de pagina

Eetzalen

Score: toegankelijk met hulp
In beide vleugels is de eetzaal tevens de toegangsruimte tot het gebouw. Voor de toegangsdeur van de eetzaal in de ZO-vleugel 'Kikker' ligt de circulatieruimte hellend.
In de eetzalen is voldoende vrije circulatieruimte. De tafels hebben een onderrijdbare hoogte van net geen 70 cm.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: info
Sanitair blok met een aangepaste sanitaire cel met toilet bij de eetzaal in de noordwestvleugel 'Reiger'. In de zuidoostvleugel 'Kikker' is er geen aangepast toilet in het sanitair blok, wel bij kamer 1 & 2.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Douches

Score: info
Individuele douches in het gemeenschappelijk dames- en herensanitair van de noordwestvleugel 'Reiger'.
Bij dit sanitair blok is er een aangepaste sanitaire cel met douche, toilet en wastafel (zie 3.11.2).

Naar het begin van de pagina