Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Hotel - Foto

Novotel Gent centrum

Hoogpoort 52
9000 Gent
Tel: 09 293 90 02
Fax: 09 224 32 95
H0840@accor.com


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Balie Horizontale circulatie Verticale circulatie Aangepaste kamer Eetgelegenheid Vergaderruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHet Novotel is gelegen in het historisch centrum van Gent vlakbij de Korenmarkt en is duidelijk herkenbaar. Het is te bereiken via het Gouden Leeuwplein en de Hoogpoort. De toegang tot de parkeergarage ligt in de Hoogpoort. De toegang aan het Gouden Leeuwplein heeft een groot niveauverschil met de straat. Er zijn trappen en een erg steil hellend vlak. De nachttoegang bevindt zich ook aan deze zijde. De toegang langs de Hoogpoort is drempelloos te bereiken en bestaat uit een tourniquetdeur met vertrager en een dubbele manuele deur als alternatief. De compartimenten van de tourniquetdeuren zijn te smal. Van achter de balie met verlaagd onderrijdbaar deel heeft men zicht op de toegang vanaf de Hoogpoort. In de parkeergarage zijn er twee aangepaste parkeerplaatsen. Deze liggen echter in helling. Van hieruit kan men met de lift de balie bereiken. De liftdeuren zijn wel erg smal. Bij de lobby is er gemeenschappelijk sanitair met een aangepast toilet. Dit is uitgerust met de nodige steunbeugels maar heeft onvoldoende ruimte voor een volledige draaicirkel. In de ontbijtzaal is de vrije circulatieruimte voor een deel van het buffet beperkt. Het buffet zelf is laag maar niet onderrijdbaar. Enkel de grote ronde tafels zijn onderrijdbaar. Er is personeel aanwezig dat eventueel kan helpen. In de bar zijn de tafels niet voldoende onderrijdbaar. Er is bediening aan tafel. Kamer 312 is een aangepaste kamer. De kamer is ruim met voldoende vrije ruimte. In de aangepaste badkamer hangt de wastafel te laag en is de douchekraan moeilijk te bedienen vanaf het douchezitje. De drie voorste polyvalente vergaderzalen zijn vlot te bereiken. Voor de andere zalen evenals de fitnessruimte en sauna moet je een trap nemen.
Datum screening: 15-10-2020. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Sint-Niklaas. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Het hotel is gelegen vlakbij de Korenmarkt met diverse tram- en bushaltes en beschikt over een aangepaste kamer met dito sanitair op de derde verdieping.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Het hotel is gemakkelijk herkenbaar van op de openbare weg. Er is geen signalisatie naar het hellend vlak op het Goudenleeuwplein. Binnen zijn er vrij duidelijke wegwijzers en soms minder duidelijke pictogrammen.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: niet toegankelijk
Het hotel heeft een eigen ondergrondse parkeergarage waarvan twee parkeerplaatsen voorzien zijn voor mensen met een beperking. Beide voorbehouden parkeerplaatsen zijn gelegen op een sterk hellende betonnen ondergrond. Je kan enkel voorrijden langs de Hoogpoort of mensen afzetten in de ondergrondse parkeergarage.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: toegankelijk met hulp
De inkom aan het Goudenleeuwplein is enkel bereikbaar via een trap of via een 6,60 m lang hellend vlak. Het hellend vlak is erg steil (11%) en kan moeilijk zonder hulp genomen worden. Personen met een motorische beperking kunnen echter ook de inkom aan de tuinzijde bereiken via de Hoogpoort. Het drempelloze toegangspad is hier breed en is geplaveid met vlakke kasseien.

Naar het begin van de pagina

Inkom, lobby en onthaal

Score: zelfstandig toegankelijk
Het hotel heeft twee toegangen die in dezelfde ruime lobby uitkomen. Eén langs het Goudenleeuwplein en één langs de tuinzijde via de Hoogpoort. Zelfstandige rolstoelgebruikers kunnen het best voor de toegang langs de tuinzijde kiezen. Aan deze zijde is er geen steile helling. Op de carrouseldeur aldaar staat een vertrager maar de compartimenten zijn vrij klein. Er is echter een alternatieve drempelloze en voldoende brede manuele maar erg zware draaideur. In de zeer ruime lobby is de onthaalbalie voorzien van een verlaagd onderrijdbaar gedeelte.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
De circulatieruimte aan de deuren op de route van de parkeergarage naar de lift is beperkt, maar de deuren staan steeds open. De gangen naar de kamers zijn voldoende breed. Ook de voorste vergaderzalen zijn vlot bereikbaar vanuit de lobby.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
Alle kamerverdiepingen zijn zowel met de trap als met de vrij ruime liften te bereiken. De vrije doorgangsbreedte van de liftdeuren is wel beperkt tot 78 cm. Enkel met de linkse lift kan je ook naar de ondergrondse parkeergarage.

Naar het begin van de pagina

Hotelkamer

Score: niet toegankelijk
Kamer 312 is aangepast voor personen met een motorische beperking. Het is een zeer ruime kamer met aangepast sanitair met inrijdouche. Naast het vrij hoge bed is een draaicirkel mogelijk van 180 cm. De deur van de ruime badkamer heeft een onhandige draaiknop. Zowel douche als toilet hebben voldoende transferruimte en zijn uitgerust met de nodige steunbeugels. De douchekraan is moeilijk te bedienen vanaf het douchezitje. De wastafel hangt erg laag en heeft een te kleine spiegel. De badkamer is uitgerust met een alarmkoord. Ook de daaronder gelegen kamers 112 en 212 zijn ruime kamers maar hebben geen aangepaste badkamer.

Naar het begin van de pagina

Eet- en drinkgelegenheden

Score: toegankelijk met hulp
Aansluitend op de lobby is er de Gourmetbar en de zeer ruime ontbijtzaal. Beide zijn vlot bereikbaar en hebben voldoende circulatieruimte. De meeste tafeltjes zijn slechts beperkt onderrijdbaar door de hinder van de centrale tafelpoten. In de ontbijtzaal zijn wel een paar grote ronde tafels beschikbaar die beter onderrijdbaar zijn. Het ontbijtbuffetmeubel is laag maar niet onderrijdbaar. Voor een deel van het buffet is de manoeuvreerruimte beperkt.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: niet toegankelijk
Op het gelijkvloers bij de lobby is er gemeenschappelijk sanitair met een aangepast toilet. De manoeuvreerruimte is er beperkt maar er is wel de nodige transferruimte voor en naast de toiletpot. De wastafel is onvoldoende diep onderrijdbaar. Ook de schuine (bijna verticale) steunbeugel aan de wand naast het toilet is niet optimaal in gebruik.

Naar het begin van de pagina

Vergaderingen en evenementen

Score: toegankelijk met hulp
De polyvalente vergaderruimten liggen op het gelijkvloers en op niveau + 0,5. Enkel de drie voorste zalen Van Eyck, Minne en Bosch zijn bereikbaar zonder trap (zie horizontale circulatie). De verschillende ruimten zijn schakelbaar en hebben beperkt onderrijdbare tafels. Er is ook nog een grote zaal in de kelder: de Cave medievale gruuthuus. Deze is bereikbaar via een wenteltrap of via de lift in de parkeergarage.

Naar het begin van de pagina