Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Hotel - Foto
Label A

Hotel Harmony

Kraanlei 37
9000 Gent
Tel: 09 324 26 80
info@hotel-harmony.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Balie Horizontale circulatie Verticale circulatie Aangepaste kamer Eetgelegenheid Vergaderruimte Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenHotel Harmony in het hartje van de stad Gent is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en beschikt over twee aangepaste kamers voor rolstoelgebruikers. Er is een aangepaste parkeerplaats achteraan, op privéterrein van het hotel waar zich ook de twee best toegankelijke ingangen bevinden. Je kan er gebruik maken van een buitenplateaulift (rechtse ingang nabij de aangepaste parking) of van de binnenlift (linkse ingang) om drempelloos het gelijkvloers te bereiken. De hoofdingang vooraan daarentegen is niet toegankelijk met de rolstoel. Binnen worden de niveauverschillen tussen de oude en nieuwe vleugel opgevangen door de lift achteraan. De twee liften samen maken dat alle kamers bereikbaar zijn voor iedereen. De twee aangepaste kamers en bijhorende badkamers zijn ruim en vrij goed uitgerust. De bedden zijn wel nogal hoog. In kamer 315 is de transferruimte naast het douchezitje beperkt en in kamer 21 ontbreekt een steunbeugel bij dat zitje. De loungebar en ontbijtzaal op het gelijkvloers zijn vlot bereikbaar. Er is ook een aangepast toilet op het gelijkvloers. Dit is echter nogal klein en niet optimaal uitgerust.
Datum screening: 05-01-2017. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Sint-Niklaas. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Er is een tram- en bushalte op 150 m. Het hotel beschikt over anti-allergiekamers en twee aangepaste kamers voor rolstoelgebruikers.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
De naam van het hotel staat niet zo duidelijk op de gevel. Binnen zijn de kamernummers wel goed leesbaar. Voor de routes naar de kamers zal er nog bijkomende signalisatie worden aangebracht.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: zelfstandig toegankelijk
Er is een ondergrondse parkeergarage en een voldoende brede aangepaste parkeerplaats op een binnenkoertje achteraan (bij de ingang van de parkeergarage), bereikbaar via de poort in de Corduwanierstraat.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
De Corduwaniersstraat achteraan het hotel waar de twee best toegankelijke ingangen zich bevinden, is bereikbaar via een zijstraat met bolle kasseien. Je kan er ook met de auto langs. De toegangspaden vanaf de poorten van het hotel zelf zijn wel goed verhard. Voor de linkse ingang heb je verder een zacht hellend vlak op de binnenkoer. De rechtse ingang is enkel bereikbaar via een buitenplateaulift.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: zelfstandig toegankelijk
Het hotel heeft drie ingangen: de hoofdingang op de Kraanlei en twee poorten op de Corduwaniersstraat achter het hotel. De hoofdingang is niet toegankelijk met een rolstoel(carrousseldeur en trap in inkomhal), de twee achteringangen zijn dat wel. Via de binnenkoer achter de linkse poort kom je bij een brede automatische inkomdeur met zacht hellend vlak. Eenmaal binnen brengt een lift je dan naar het onthaal en de kamers. Via de andere binnenkoer (met aangepaste parkeerplaats) achter de rechtse poort brengt een verticale plateaulift je naar de brede drempelloze inkomdeur aldaar op het niveau van het onthaal.

Naar het begin van de pagina

Onthaal

Score: zelfstandig toegankelijk
De balie heeft een verlaagd gedeelte dat goed onderrijdbaar is. De lounge bij het onthaal is vlot bereikbaar.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: zelfstandig toegankelijk
De gangen op het gelijkvloers zijn overal voldoende breed. De kleine niveauverschillen in de nieuwe vleugel worden opgevangen door een zacht hellend vlak. Het niveauverschil tussen de oude en de nieuwe vleugel wordt opgevangen door de achterste lift. De gang naar de aangepaste kamer 315 (eerste verdieping nieuwe vleugel) is circa 120 cm breed over een lengte van 6 m. Vooraan en achteraan de gang is er wel een keermogelijkheid. De gang naar de aangepaste kamer 21 (tweede verdieping oude vleugel) is circa 180 cm breed.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
Er zijn twee liften die alle verdiepingen bereikbaar maken. De oude lift vooraan heeft een kooi van 135 cm lang en is voldoende breed. De nieuwe lift achteraan is voldoende ruim. Beide liften zijn vlot bereikbaar maar hebben op het gelijkvloers een oproepknop die ietwat moeilijk benaderbaar is vanuit de rolstoel omdat hij zich in een hoek van de ruimte bevindt.

Naar het begin van de pagina

Hotelkamer

Score: toegankelijk met hulp
Beide aangepaste kamers met brede deur zijn voldoende ruim met de nodige manoeuvreerruimte maar hebben een nogal hoog bed. De bijhorende badkamers met zeer brede schuifdeuren en drempelloze douche zijn beide heel ruim en goed uitgerust. Toch is de transferruimte naast het douchezitje van kamer 315 beperkt door de omvangrijke wastafel. Bij kamer 21 ontbreekt een steunbeugel aan de open zijde van het douchezitje.

Naar het begin van de pagina

Eet- en drinkgelegenheid

Score: zelfstandig toegankelijk
Zowel de loungebar als de ontbijtzaal hebben een brede deur. De ontbijtzaal heeft één onderrijdbare tafel. De bar heeft uitsluitend beperkt onderrijdbare tafels met centrale poot.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: toegankelijk met hulp
Er is een aangepast toilet met brede deur bij het sanitair op het gelijkvloers. Dit is drempelloos te bereiken vanaf het onthaal. De ruimte van het aangepast toilet is eerder klein met onvoldoende transferruimte voor de toiletpot en een beperkte draaicirkel in de ruimte. Er is ook maar één steunbeugel voorzien bij de toiletpot.

Naar het begin van de pagina