Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Kunstencentrum - Foto

Kunstencentrum Vooruit

Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000 Gent
Tel: 09 267 28 20
info@vooruit.be


Aangepaste parkeerplaats Toegangspaden Toegang Loket Horizontale circulatie Verticale circulatie Toeschouwersruimte Vergaderruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is niet toegankelijk voor iedereen dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp   Er zijn extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenEr zijn diverse bushaltes vlakbij Kunstencentrum Vooruit en de publieke parking van Gent Zuid met aangepaste parkeerplaatsen bevindt zich op 400 m afstand. In de inkomportiek is er een lange zachte helling naar het inkomsas en onthaal toe. Naast de manuele sasdeuren is er een brede semi-automatische inkomdeur. De onthaalbalie heeft een verlaagd en onderrijdbaar deel. Kunstencentrum Vooruit is een beschermd monument met heel wat niveaus, trappen en lokalen. Er wordt steeds naar gestreefd om zoveel mogelijk plaatsen en events toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Medewerkers begeleiden personen met een beperking naar hun plaats. Elke zaal is in principe bereikbaar voor rolstoelgebruikers via de verschillende liften en onder begeleiding van Vooruitpersoneel. In de theaterzaal zijn er optionele rolstoelplaatsen op de eerste rij waar enkele stoelen kunnen weggenomen worden. Het Vooruit Café is het best toegankelijk via de hoofdingang van Vooruit (volledig drempelloos maar wel met zware tussendeuren). Het Vooruit Terras bij het café is voor rolstoelgebruikers bereikbaar via een plateaulift buiten. Er zijn meerdere aangepaste toiletten in het gebouw. Enkel dat bij de concertzaal is goed ingericht maar heeft wel een vrij smalle deur.
Datum screening: 08-11-2019. Uitgevoerd door: Inter, vestiging Sint-Niklaas. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Er is een bushalte vlakbij de Vooruit. Ook de haltes van Gent Zuid zijn niet veraf.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Er is in het algemeen voldoende bewegwijzering naar en in het gebouw. De signalisatie is doorgaans ook vrij duidelijk maar niet uniform.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: niet toegankelijk
Kunstencentrum Vooruit heeft geen eigen parkeerplaatsen. Er zijn wel aangepaste plaatsen op parking Zuid op 400 m.

Naar het begin van de pagina

Toegangspaden

Score: toegankelijk met hulp
De hoofdingang aan de Sint-Pietersnieuwstraat bevindt zich in een ruime inkomportiek. Aan de rechterzijde van dit inkomportiek is er een drempelloze toegang. Het niveauverschil naar de inkomdeuren wordt er overbrugd door een lange zachte helling. De straat (openbare weg) naar de ingang van de concertzaal achteraan (Scheldekaai) en de alternatieve ingang Parijsberg helt echter zeer steil.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: zelfstandig toegankelijk
In het drempelloze inkomportaal langs de Sint-Pietersnieuwstraat (hoofdingang) is er een alternatieve brede semi-automatische deur voor rolstoelgebruikers. Ook de toegang naar de concertzaal (Scheldekaai) verloopt zo goed als drempelloos met brede deuren en een ruim inkomsas. Er is ook nog een alternatieve ingang voor rolstoelgebruikers mogelijk via de zijingang aan de Parijsberg kortbij de lift (niveau 1 t/m 7) . Deze toegang kan echter enkel gebruikt worden onder begeleiding van een personeelslid.

Naar het begin van de pagina

Onthaal

Score: zelfstandig toegankelijk
De onthaalbalie aan de hoofdingang heeft een verlaagd en onderrijdbaar deel. De onthaal- en vestiairebalies van de concertzaal hebben dat niet.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: niet toegankelijk
De hoofdcirculatie vanaf de hoofdingang loopt via een trap in de centrale gang. Er is een alternatieve route met een uitermate steil hellend vlak (enkel onder begeleiding).

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie Vooruit

Score: toegankelijk met hulp
Door een combinatie van verschillende liften is elke zaal (en elk aangepast toilet) op de verdiepingen met de lift bereikbaar. De lift vooraan naar het sanitair bij het Vooruit Café (kelder) en de balzaal is zeer ruim. De centrale lift daarentegen is nogal smal met ook een smalle deur.

Naar het begin van de pagina

Toeschouwersruimten

Score: toegankelijk met hulp
Elke zaal is in principe bereikbaar voor rolstoelgebruikers. Na voorafgaande contactname met het onthaal worden plaatsen vrijgehouden en wordt begeleiding voorzien. In de theaterzaal zijn er, dichtbij de zaaldeur beneden, opstelplaatsen voor rolstoelgebruikers voorzien op de eerste rij.

Naar het begin van de pagina

Eet- en drinkgelegenheid

Score: toegankelijk met hulp
Het Vooruit Café (en Terras) is best te bereiken via de hoofdingang van het kunstencentrum met drempelloze inkom. Alle deuren naar het café zijn zwaar. De tafels maken deel uit van het authentieke interieur en zijn slechts beperkt onderrijdbaar. Het Caféterras op de eerste verdieping is bereikbaar vanuit het café via een buitentrap en een plateaulift. Het terras is ook rechtstreeks bereikbaar met een trap vanuit de Sint-Pietersnieuwstraat. Er is geen tafelbediening in Vooruit Café. Er is een bar, echter zonder verlaagd onderrijdbaar gedeelte voor bestellen en eten ophalen. In de zomer is er ook een terrasbar voorhanden.

Naar het begin van de pagina

Sanitair - Toiletten

Score: toegankelijk met hulp
Nabij de theaterzaal en de concertzaal is er in het sanitair blok een aangepast toilet, bij de Balzaal echter niet. De aangepaste toiletten bij het Vooruit Café (kelder) zijn breed, de transferruimte voor de toiletpot is eerder beperkt. Het aangepast toilet bij het Vooruit Terras, evenals de route er naartoe, heeft erg kleine afmetingen waardoor er te weinig manoeuvreerruimte is. Ook de uitrusting van het toilet zonder steunbeugels is te beperkt. Het aangepast toilet (enkel dames) bij de theaterzaal is erg klein met onvoldoende transferruimte voor en naast het toilet. Het aangepast toilet bij de concertzaal heeft een vrij smalle deur maar is het ruimst en het best ingericht.

Naar het begin van de pagina