Opgelet!Schijnbaar begrijpt uw browser geen Cascading Style Sheets of u hebt de ondersteuning voor CSS uitgeschakeld. Dat is niet erg, maar besef dat u momenteel een andere lay-out ziet dan de ontwerpers van deze site bedacht hebben.


Jeugdverblijf - Foto
Label A

De Bosgeus

Dranouterstraat 24
8950 Heuvelland
Tel: +32 0475 599157
info@bosgeus.com


Toegangspaden Toegang Horizontale circulatie Verticale circulatie Kamer Douches bij de kamer Toiletten bij de kamer Multifunctionele ruimte Eet- en drinkgelegenheid Aangepast toilet   Doelgroepen
dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen optimale situatie; bekijk het dossier voor details info dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp geen score gegevens beschikbaar geen score gegevens beschikbaar dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp dit onderdeel van de accommodatie is zelfstandig toegankelijk dit onderdeel van de accommodatie is toegankelijk met hulp   Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een visuele beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met een auditieve beperking Er zijn geen extra voorzieningen voor personen met ademhalingsproblemen en allergie Er zijn extra voorzieningenDe Bosgeus ligt in het prachtig landschap van het West-Vlaamse Heuvelland. Het jeugdverblijfcentrum biedt plaats aan 131 bedden (12 slaapzalen).
De groepen komen aan via het grote binnenplein. Een rolstoelgebruiker mag zijn wagen op het plein laten staan, maar normaliter parkeer je in de omgeving. De drempelloze toegang is gesitueerd ter hoogte van het gemeenschappelijk sanitair.
De faciliteiten zijn voorzien op het gelijkvloers, namelijk een zeer ruime refter, de zelfkookkeukens en de leefruimtes. De gang is op sommige plekken smal en de keermogelijkheden zijn beperkt.
De slaapkamers zijn op de verdieping gelegen maar er is één kamer op het gelijkvloers die ingericht is met een aangepast badkamer. In het gemeenschappelijk sanitair op het gelijkvloers is ook een aangepast badkamer aanwezig. Door knelpunten aan de douchezone zijn de badkamers niet voor iedereen voldoende toegankelijk.
Op het domein kunnen de gezellige cafetaria die drempelloos bereikbaar is en de trekkershutten afzonderlijk verhuurd worden.
Datum screening: 16-11-2015. Uitgevoerd door: Westkans vzw. In opdracht van: Toerisme Vlaanderen.
Naar het begin van de pagina


Informatie

Score: info
Er zijn geen specifieke voorzieningen voor personen met een visuele of auditieve beperking.

Naar het begin van de pagina

Bewegwijzering en signalisatie

Score: info
Het gebouw is goed bewegwijzerd, de naam en toegang zijn duidelijk.
Binnen is de signalisatie beperkt.

Naar het begin van de pagina

Parkeergelegenheid

Score: info
Er is geen eigen parkeerterrein, men parkeert in de omgeving op straat.
Een rolstoelgebruiker mag het binnenplein oprijden en de wagen laten staan.

Toegangspaden

Score: zelfstandig toegankelijk
Het voetpad en het binnenplein zijn drempelloos en vlak verhard.

Naar het begin van de pagina

Inkom

Score: toegankelijk met hulp
Er zijn drie toegangen tot het hoofdgebouw. De toegankelijke inkom, die een bredere deur heeft en drempelloos te bereiken is, bevindt zich in de hoek.
Deze toegang leidt rechtstreeks tot het sanitair blok.

Naar het begin van de pagina

Sanitair blok inkom

Score: toegankelijk met hulp
Het gemeenschappelijk sanitair bevindt zich ter hoogte van de (toegankelijke) inkom. Er is een goed bruikbaar aangepast toilet in de afzonderlijke badkamer.
In de ruimte is ook een (beperkt) onderrijdbare wastafel en een drempelloze douche voorzien.

Naar het begin van de pagina

Horizontale circulatie

Score: toegankelijk met hulp
Op het gelijkvloers bevinden zich de gemeenschappelijke leefruimtes en de aangepaste kamer. De gang naar deze ruimtes is op sommige plekken smal en de keermogelijkheden zijn beperkt.

Naar het begin van de pagina

Verticale circulatie

Score: info
De verdiepingen zijn enkel bereikbaar met de trap maar een rolstoelgebruiker vindt de nodige voorzieningen op het gelijkvloers.

Refter

Score: zelfstandig toegankelijk
De refter is zeer ruim en goed toegankelijk.
De zelfkook keukens hebben een brede toegang en de spoelbak is onderrijdbaar. Het kookgedeelte is niet onderrijdbaar en de circulatieruimte is beperkt.

Naar het begin van de pagina

Slaapkamer op gelijkvloers

Score: toegankelijk met hulp
Naast de refter is een slaapkamer met aangepaste badkamer voorzien. De toegangen zijn breed en er is voldoende circulatieruimte.
Door enkele knelpunten aan de douchezone is de badkamer niet voor iedereen voldoende toegankelijk.

Naar het begin van de pagina

Multifunctionele ruimte

Score: toegankelijk met hulp
De toegangen tot de leefruimtes zijn smal. De tafels in de ruimte zijn onderrijdbaar en (afhankelijk van de plaatsing van het meubilair) is er voldoende circulatieruimte.
De vestiaire aan de inkom kan ingericht worden als (toegankelijke) slaapzaal.
Op het binnenplein is er nog een zaal/cafetaria die afzonderlijk kan verhuurd worden. De zaal is drempelloos bereikbaar.

Naar het begin van de pagina